Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Tapetul - vechi si nou element de amenajare interioara

Miercuri, 18 Noiembrie 2009
Tapetul - vechi si nou element de amenajare interioaraAtunci cand te gandesti la tapet, il asociezi automat cu interioarele batranicioase si cu un mod de decorare desuet. Totusi, tapetul iti poate aduce un plus de stil pentru casa ta si o oarecare atmosfera de pretiozitate.

Tapetul reprezinta o alternativa rafinata pentru banalul lavabil care este omniprezent in interioarele urbane. Incearca sa gasesti ceva unic si deosebit pentru caminul tau, chiar daca acest lucru implica mai multa munca si o investitie mai mare. Daca vei alege modelul si materialul potrivit, camera respectiva va capata o alura aparte.

Tipuri de tapet


In momentul in care vei cauta un anumit tip de tapet, inainte de a-ti fi prezentat un model anume, iti vor fi oferite alternative in ceea ce priveste materialul din care sunt realizate.

Tapetul din hartie poate fi revopsit cu anumite nuante, in functie de nuanta originala. Hartia poate fi ecologica.

Tapetul lavabil, asa cum ii spune si numele, poate fi curatat de impuritati fara riscul de a se deteriora. In orice caz, vor fi respectate instructiunile de intretinere.

Tapetul din material textil ofera camerei stil si rafinament. Materialele utlizate variaza de la matase la brocart si chiar catifea. Incaperea va avea un usor aer vintage, dar si multa eleganta.

Tapetul din fibre naturale cuprinde rafie, in, alge uscate, panza de sac.

Foto-tapetul reprezinta cel mai "personalizat" tip de tapet. El este realizat de cele mai multe ori la comanda si consta in imprimarea digitala a unei imagini alese de client.

Tapetul din fibra de sticla a aparut mai mult din considerente practice. Tapetul obisnuit se zgaria usor si se deteriora in scurt timp. Pentru a-i prelungi viata si pentru a nu-i afecta structura, a fost realizat tapetul din fibra de sticla, cu o durata de viata mai lunga si cu o mai mare rezistenta in fata unor posibile actiuni de deteriorare: decolorari, zgarieturi sau aparitia de crapaturi.

O alta clasificare a tapeturilor consta in tapet imprimat manual sau mecanic.

Tapetul imprimat manual are un pret mai ridicat, insa prezinta calitati pe care cel imprimat mecanic nu le are. Astfel, acesta are o finisare superioara calitativ, prezinta un relief delicat si are culori mai naturale si mai rezistente in timp.

Tapetul imprimat mecanic are un pret mai scazut si are ca avantaj practicitatea: el poate fi curatat cu apa, fara sa se deterioreze, datorita unei pelicule subtiri de plastic.

Tapetul mai poate avea si alte proprietati, cum ar fi anticondens, termoizolare si fonoizolare, oferind posibilitatea ca tapetul sa fie folosit si in spatiile cu probleme.

Decorarea cu tapet

Tapetul este recomandat pentru suprafete mari de perete. Specialistii in decoratiuni interioare spun insa ca se poate renunta la omogenitate si se pot aplica si portiuni mai mici, in punctele centrale ale unei incaperi.

Tapetul - vechi si nou element de amenajare interioaraAplicarea tapetului poate fi realizata fara probleme de orice persoana, doar tinand cont de cateva indicatii, insa, pentru un tapet mai deosebit ar fi bine sa apelati la un specialist.

Atunci cand achizitionezi tapetul, investeste in bucati mari. In orice caz, este nevoie de o masurare anterioara a suprafetei care urmeaza sa fie acoperita.

Peretele va fi curatat de asperitati si de eventualele straturi anterioare de tapet. In caz contrar, tapetul nu se va lipi uniform.

Incepe sa lipesti bucatile de la muchia peretelui spre interior. Nu porni niciodata de la mijloc sau la intamplare. deoarece vor fi mult mai vizibile capetele tapetului.

Ai grija la modul in care asezi bucatile de tapet. Daca nu vor avea continuitate, aspectul va fi unul de improvizatie inestetica.

Netezeste bine tapetul dupa aplicare, pentru a evita eventualele diformitati.
 
Avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste tapetul

Avantaje:

- ofera stil incaperii, poti transforma o camera banala intr-una extrem de sic si rafinata, doar cu ajutorul tapetului si fara nici un fel de alt artificiu decorativ

- poate face o camera mai luminoasa prin utilizarea unui tapet cu aspect metalizat sau o poate face mai intima, prin folosirea unor nuante mai inchise

- tapetul este disponibil intr-o varietate de materiale, modele si culori. Inlocuieste cu succes banalul var lavabil si iti scoate locuinta din anonimat

- investind o suma mai mare de bani pentru proprietati ca rezistenta si durata indelungata, tapetul devine o alegere extrem de practica si eficienta pe termen lung

Dezavantaje:

- in functie de model, el poate parea usor demodat

- poate da impresie de incarcare si de reducere a spatiului

- unele materiale sau modele pot necesita o intretinere mai dificila, iar punctele slabe ale unei locuinte nu pot asigura intotdeauna conditiile necesare unei astfel de intretineri

- costurile pot fi mai ridicate, mai ales in momentul in care alegeti un material / model mai deosebit


Te-ar putea interesa:
  • Stiluri de amenajare interioara: stilul scandinav

    Stilul scandinav a atins apogeul in perioada anilor 1950. Liniile netede si paleta de culori neutre, specifice acestui stil, care nu se demodeaza niciodata, dau eleganta interiorului.

  • Stiluri de amenajare interioara: stilul toscan

    Stilul toscan este un stil de amenajare rustic, inspirat de peisajul insorit al regiunii toscane din Italia. De aceea, este ideal pentru a crea o atmosfera relaxata si plina de caldura in casa ta.

  • Stiluri de amenajare interioara: stilul spaniol

    Interiorul in stil spaniol are multe in comun cu stilurile zonei mediteraneene, cu care a impartit elemente arhitecturale si artistice secole intregi. Casele amenajate in stil spaniol au imprumutat detalii din stilurile rustic francez, tuscan si marocan.

  • Stiluri de amenajare interioara: stilul baroc

    Stilul baroc este unul dintre cele mai pretentioase si in acelasi timp impunatoare stiluri in arhitectura si decoratiuni. Caracterul sau teatral poate fi descurajator pentru multi, insa cei carora le place extravaganta il pot folosi cu rezultate impresionante.

  • Stiluri de amenajare interioara - stilul sud-vestic

    Nu trebuie sa traiesti in Arizona sau New Mexico pentru a-ti decora casa in stil sud-vestic. Orice interior poate fi adaptat acestui stil elegant si casual in acelasi timp, inspirat de natura si de colonistii din Spania care au populat Sud-vestul Americii in secolele XVIII si XIX. Stilul sud-vestic isi ia culorile din desertul mexican si de la feroneria, materialele si sculpturile in lemn in stil spaniol. Acest stil de amenajare interioara urmeaza linia simpla a caselor traditionale din chirpici si reflecta stilul de viata relaxat din sud-vest. Este un stil simplu si la indemana oricui, atat timp cat stii sa acorzi atentie detaliilor.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii