Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Britanicii sunt bucatari mai buni decat francezii

Miercuri, 10 Martie 2010
Britanicii sunt bucatari mai buni decat francezii
Foto: Hepta
Francezii
, renumiti pe plan mondial pentru talentul lor in arta culinara, petrec in realitate mai putin timp in bucatarie decat britanicii si gatesc preparate mai putin exotice decat acestia, potrivit unui sondaj ale carui rezultate au fost publicate marti, informeaza AFP.

Aproximativ 72% dintre britanici gatesc la domiciliu in fiecare zi, comparativ cu 59% dintre francezi, potrivit unui sondaj efectuat in randul cititorilor revistelor Madame Figaro (Franta) si Olive, editata de grupul BBC (Marea Britanie).

Atunci cand se afla in bucatarie, 50% dintre britanici petrec cel putin 30 de minute pentru a gati diverse preparate culinare, comparativ cu 27% dintre francezi, informeaza Mediafax .

Francezii mananca la restaurant, in medie, de trei ori pe luna, comparativ cu britanicii, care fac acest lucru de doua ori pe luna.

Britanicii par, totodata, mai priceputi in arta culinara specifica altor tari: 99% dintre britanici si 87% dintre francezi stiu sa gateasca preparate italiene, 76% dintre britanici si 40% dintre francezi gatesc uneori preparate specifice bucatariei chinezesti, iar 76% dintre britanici si 31% dintre francezi gatesc, in anumite ocazii, preparate indiene.

In schimb, francezii sunt mai numerosi in ceea ce priveste prepararea retetelor marocane comparativ cu vecinii lor de peste Canalul Manecii.

Bucataria italiana este preferata atat de francezi, cat si de britanici, insa doar 1% dintre francezi au ales gastronomia britanica drept favorita.

Pentru cititorii britanici ai revistei Olive, "crêpe suzette" (clatite frantuzesti) reprezinta preparatul culinar emblematic pentru bucataria franceza, insa francezii considera ca traditia lor culinara este cel mai bine reprezentata de preparatele cu carne de vitel, urmate de renumitul foie gras.

Cititorii revistei Madame Figaro au ales "Christmas pudding" (budinca de Craciun) drept simbolul gastronomiei britanice. La randul lor, britanicii au "decernat" acest titlu unui tip de friptura cu budinca de Yorkshire, pe locurile urmatoare clasandu-se "fish and chips" (peste prajit cu cartofi prajiti) si traditionalul mic dejun britanic alcatuit din oua ochiuri, carnati, sunca si fasole verde.

Sébastien Stehli, redactorul-sef al revistei Madame Figaro, considera ca atat francezii, cat si britancii "se indreapta catre o bucatarie internationala, mai deschisa, curioasa in privinta altor culturi si mai putin nationalista".

Sondajul a fost efectuat in ianuarie, pe un esantion alcatuit din 2.061 de cititori ai revistei Olive si 1.345 de cititori ai revistei Madame Figaro.


Te-ar putea interesa:
  • La ce sunt buni dovleceii?

    Dovlecelul este cea mai populara leguma a verii. Dovleceii sunt ieftini, gustosi si se potrivesc in combinatie cu alte legume. Sunt ideali la curele de slabire pentru ca au putine calorii. Pot fi pregatiti la gratar, in ciorbe ori ca si salate.

  • Imparte! E mai mult decat o felie de paine!

    Vel Pitar a lansat vineri, 3 iulie 2009, campania sociala “Imparte! E mai mult decat o felie de paine!”.

  • De ce sunt bune castanele la cura de slabire?

    Castanele sunt bogate in fibre, vitamine si minerale, au foarte putin sodiu si au continut scazut de grasimi, apoximativ 1%. Fata de alte fructe de acest fel, castanele au foarte putine calorii (170 la 100 de g) si aproximativ 34 de g de fibre. De aceea sunt indicate intr-o dieta!

  • Afla care sunt principiile de baza ale bucatariei chinezesti!

    Preparate bogate in culoare, forma, aspect, aroma si gust, preparatele chinezesti sunt menite nu doar sa potoleasca o senzatie fizica, foamea, ci si sa dea organismului energie, tonus ridicat. Afla, pas cu pas, cum sa mananci cu adevarat chinezeste!

  • Afla care sunt alimentele recomandate pentru dieta anticelulitica

    Dieta anticelulitica este o solutie perfecta pentru problema coajei de portocala. Trebuie consumate zilnic fibre, pe care le gasim in fructe si legume proaspete. Ele ajuta la eliminarea toxinelor si a elementelor inutile.

Mesaje (2) »
...
scris de crisdana, March 23, 2010

nu-i adevarat deloc!locuiesc in anglia de 2 ani de zile iar asa zisele gospodine din aceasta tara folosesc numai mancaruri inghetate pe care le procura din supermarcheturi,foarte rar gatesc produse proaspete

...
scris de vizitator, July 30, 2010

eu locuiesc in franta...........j pot spune ca au o bucatarie extraordinara totul erafinat, gustos j apectuos


Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii