Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

In loc de editorial - celebrul bufet suedez

Luni, 21 Ianuarie 2008
Prin definitie cuvantul smorgasbord este o combinatie de 2 cuvinte smorgas (sandwich) si bord (masa), iar in ce priveste practica culinara, smorgasbord desemneaza masa de pranz, la care se servesc mai multe feluri de mancare, mai ales reci, mult peste, salate, branzeturi, paine alba si neagra, toate udate mai ales cu bere (chiar daca vinul nu este exclus).


Acest smorgasbord se serveste la masa si nu in picioare folosindu-se mai multe farfurii. Este o masa traditionala in ajunul Cracinului pentru suedezi si de Anul Nou pentru danezi.

Bufet suedez acasa inseamna o masa de sarbatoare la care musafirii si gazdele se servesc singuri, alegandu-si preparatele dupa dorinta. La restaurant, bufetul suedez se prezinta sub forma unor mese cu preparate diverse, incadrate valoric intr-o suma fixa de bani, la care consumatorii pot servi orice si oricat.

Exportat cu succes in toata lumea, acest bufet suedez s-a transformat, devenind mai ales modalitatea de a rezolva lucrurile in pauze, pentru diversi organizatori de conferinte, sesiuni de lucru, seminarii, colocvii sau alte intruniri de afaceri.

Bufetul suedez s-a integrat si in traditiile romanesti, putin combinat cu traditia americana de fast-food si slow-food, constituindu-se ca un pas hotarat catre integrarea noastra europeana, e adevarat numai din punct de vedere culinar.

Dar nu vom vorbi despre acest pseudo-bufet suedez, prezent in practicile coferentiare globalizante, ci despre bufetul suedez de care putem beneficia intr-un mod placut la noi acasa, unde s-a integrat in mod placut peste traditionalul bufet rece.


Marin Maria
Te-ar putea interesa:
  • Editorial gastronomic la inceput de toamna

    Concediul s-a terminat. Vacanta a luat sfarsit, toata lumea se intoarce la scoala, facultate sau servici. Mancarea ia miros de vinete coapte iar in bucatarii miroase a gemuri, a peltea si compot, a prajituri tomnatice cu aroma de gutuie, struguri, prune, mere. Toamna se pun muraturile, conservele si incep mancarurile mai grele sa reintre in meniul nostru.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii