Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Machiaj indraznet in stilul anilor '80

Joi, 10 Februarie 2011
Machiaj indraznet in stilul anilor '80
Foto: Hepta
Idealul anilor '80 este intruchipat de femeia puternica, ce intra apasat intr-o lume apartinand pana atunci doar barbatilor. Aceasta atitudine orgolioasa si rebela este sustinuta de tot ceea ce poate sugera putere si razvratire in vestimentatie si machiaj: de la umeri puternic accentuati la tricouri rebele si de la contururi puternice la machiaje electrizante.

Nimic nu caracterizeaza mai bine anii '80 decat excesul: excesul de culori, de blush sau de contururi in crearea celebrilor smokey eyes. Look-ul cantaretelor si actritelor din acea perioada - Madonna, Debbie Harry, Brook Shields sau Joan Collins - surprinde perfect excentricitatile in machiaj si vestimentatie ale perioadei.

Pentru a obtine un machiaj indraznet in stilul anilor '80, trebuie in primul rand sa apelam la un fond de ten mat cu putere mare de acoperire, folosit simplu sau in combinatie cu un autobronzant. Toate imperfectiunile fetei vor fi camuflate pe deplin prin adaugarea unei pudre compacte, iar blush-ul intr-o nuanta cat mai vizibila de roz va desavarsi "pictura" tenului.

Urmatorul pas este conturarea ochilor, fie cu un creion negru sau gri, fie cu unul in culori precum albastru, verde sau mov. Conturul va fi aplicat cu prisosinta pe pleoapa superioara si pe cea inferioara - atat pe exterior, cat si pe interior. Pentru crearea unui efect smokey eyes puternic, putem intinde usor conturul cu degetul sau recurge la mai multe aplicari succesive.

In ceea ce priveste fardurile de ochi, acestea pot fi folosite in toate culorile curcubeului, in combinatii indraznete de doua sau chiar trei nuante puternice. Cele mai indraznete variante coloristice ale decadei sunt albastrul si verdele electric, movul, rozul puternic si portocaliul. Fardul de ochi va fi aplicat pana la linia sprancenelor, care in anii '80 sunt stufoase, dar frumos periate. Daca fardul de ochi este mat, peste el putem aplica putin gloss de buze sau pudra stralucitoare pentru a-i spori expresivitatea. Sa nu uitam, in anii '80 totul tine de exces si indrazneala.

Machiaj indraznet in stilul anilor '80
Foto: Hepta
Urmatorul pas consta in curbarea genelor cu ajutorul unui clestisor sau in aplicarea de gene false, care vor fi apoi puternic rimelate cu mascara neagra sau colorata. Daca nu avem de la natura, ne putem desena o alunita in coltul buzelor cu ajutorul unui creion contur de culoare neagra sau maro inchis. Acest element al machiajului a capatat o mare popularitate in anii '80, odata cu lansarea Madonnei si a look-ului sau rebel de influenta punk.

Ultima tusa de culoare va fi adaugata in zona buzelor. Acestea vor fi bine evidentiate cu ajutorul conturului in nuante puternice de rosu, roz sau portocaliu, peste care vom aplica un ruj in aceeasi nuanta sau cu un ton mai deschisa ori mai inchisa. Ca alternativa la ruj, putem face apel la un gloss de buze cu particule sclipitoare.

Cu asemenea posibilitati expresive, nu este de mirare ca mari designeri - precum Giorgio Armani sau Viktor&Rolf - au ales sa includa in colectiile lor de primavara-vara 2010 variante inedite ale machiajului acestei decade.


Andreea Peticaru
  


Te-ar putea interesa:
  • Machiaj in stilul anilor `70

    Daca ai chef sa adopti un machiaj inspirat din ultimele decenii, atunci opreste-te asupra perioadei anilor `70 care promoveaza tot ceea ce inseamna machiaj natural.

  • Tendinte machiaj toamna-iarna 2010: machiajul in stilul anilor '70

    Machiajul anilor '70 este din nou in lumina reflectoarelor, regasindu-se printre diversele tendinte ale sezonului de toamna-iarna 2010. El este sinonim, in istoria machiajului, cu naturaletea si atentia sporita acordata ingrijirii tenului.

  • Machiaj indraznet de primavara

    Pentru ca tot vine primavara si se apropie ziua noastra, a fetelor, ne-am gandit sa iti propunem un machiaj indraznet in culoarea anului 2012.Cand porti un machiaj intr-o culoare indrazneata ca si culoarea mandarinei, alege-ti o trasatura a fetei si axeaza-te pe ea. O aplicare fina pe obraji este o metoda usoara de respectare a stilului. Daca te simti indrazneata, incearca un creion dermatograf in culoarea mandarinei, aplicat doar pe pleoapa superioara. Cu o asa abordare incearca sa mentii restul machiajului cat mai simplu.

  • Machiajul in stilul anilor '40

    Una dintre tendintele in makeup are la baza reinterpretarea senzuala si plina de farmec a machiajului specific anilor '40. Purtat de actrite precum Veronica Lake, Katharine Hepburn, Lana Turner sau Lauren Bacall, acest tip de machiaj isi pastreaza aceeasi putere de seductie pe care o avea in epoca de aur a Hollywood-ului.

  • Trend alert, Breton in Stilul Anilor 70`

    Cu cativa ani in urma, coafurile anilor 70` pareau sa se intoarca in trend si desi acest lucru nu s-a intamplat, inca mai apare cate o idee. Probabil ca acest trend va reveni in forta prin acest breton in stilul anilor 70`.Aceasta idee a fost pusa in aplicare recent de mai multe vedete printre care Mary J. Blige, Jennifer Love Hewitt si Mena Suvari.

Mesaje (1) »
...
scris de Poreina, July 26, 2010

Imi amintesc cu placere anii aceia. Un machiaj care poate evidentia si cele mai sterse figuri.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii