Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Trend de sezon: fii sofisticata in stilul anilor ’70

Miercuri, 14 Septembrie 2011
Trend de sezon: fii sofisticata in  stilul anilor ’70
Sursa foto: Hepta
De la anonimatul absolut al mastii sau la pierderea voita in multime pentru a nu atrage atentia si pana la vedetism sau fronda, costumul a fost manevrat in decursul timpurilor cu toate nuantele cu care cochetele isi ascundeau sau isi aratau zambetul de dupa evantai.

Intre ostentatie si lipsa totala de originalitate, sunt posibile nenumarate atitudini, iar cautarea celei mai bune dintre ele, a starnit in toate epocile discutii inflacarate.

Solutia ideala gasita de cei mai seriosi participanti la aceasta eterna controversa, a fost intotdeauna cam aceasta: sa nu te iei dupa nimeni, ci sa alegi ce-ti sta mai bine, punandu-ti in valoare personalitatea, in acelasi timp insa, sa nu iesi prea tare din comun, ci sa pastrezi masura.

Asa se intampla cu oricine incearca sa adopte stilul anilor `70 .  

Sigur iti doresti acel aer vintage in garderoba ta. Esenta unei perioade din trecut, din care vrei sa imprumuti cele mai sexy si elegante tinute.

In ultima perioada, moda ti-a dat posibilitatea sa alegi intre farmecul anilor `40 sau stilul retro al anilor `60. De aceasta data, atentia este centrata si pe anii ’70 si aceasta perioada este reinventata odata cu noul sezon toamna-iarna 2011/2012.

In ce priveste colectiile pret-a-porter, tendintele anilor `70, sunt citadine si usor de adaptat si simplu de purtat pentru femeilor obisnuite.

Prin urmare inspira-te si tu din perioada anilor `70 si adopta de la tinuta in stil boho la altele mai sophisticate sau elegante.

Pantalonii evazati cu talie inalta, sunt cu siguranta un articol versatil al acestor ani de moda.  Fustele scurte sunt inlocuite de rochiile maxi si pantaloni lari , platformele inalte intra atat in moda masculina si feminina, iar culorile electrice in combinatii psihedelice formeaza paleta cromatica de baza.

Accentul materialelor, cade pe materiale sintetice, lucioase cu textura cromatica metalica, dar si pe materiale naturale, capabile sa confere volum tinutei : matase, saten, lurex, vascoza, polyester.

Renasterea anilor `70


Acesta este un trend de baza in sezonul care urmeaza. Look-urile trebuie sa contina un aer de sexualitate si de independenta sfidatoare. Trebuie sa fii foarte indrazneata si sa ai curajul sa porti palarii, bijuterii exotice si pantofi cu platforme.

Drept exemplu, ia-o pe Bianca Jagger si imagineaza-ti o rochie lucioasa la Studio 54.

Trend de sezon: fii sofisticata in  stilul anilor ’70

Fii sofisticata in stilul anilor ’70 pe timp de zi


Ziua este indicat sa adopti tinute cat mai simple si impecabile, dar voluminoase, in nuante pamantii. Printre piesele principale ale acestui trend se numara: pantalonii largi cu talie inalta, prevazuti cu o curea, bluze cu funda, cu maneci largi si bufante, confectionate din texturi precum matase sau satin, pulovere cu guler bagate in pantaloni sau fusta.

Pentru a obtine un efect in stilul anilor ’70, accesorizeaza tinuta cu un colier din margele sau poarta o vesta peste pulover.

Daca indraznesti, poarta o salopeta cu imprimeu. Este o alegere inteligenta in stilul anilor ’70.

Foto: Celine; Chloe; Gucci; Hermes; Lanvin; Marc Jacobs

Chloe-imagine.jpg
celine-imagine.jpg
gucci-imagine.jpg
hermes-imagine.jpg
lanvin-imagine.jpg
marc-jacobs.jpg
 


Fii sofisticata in stilul anilor ’70 pe timp de seara


Tinutele de seara in stilul anilor ’70 presupun texturi lucioase si tinute ori foarte stramte pe corp, ori drapate intr-un mod senzual si fluide.

Alege texturi lucioase cu o usoara influenta disco a anilor ’70, precum lurex sau matase. Poarta o bluza cu gat cu volanase pe sub un sacou din brocart combinate cu o pereche de pantaloni. Rochiile lungi, de seara, decoltate sustin glamour-ul anilor ’70.

Foto: Diane von Furstenberg; Emilio Pucci; Michael Kors

diane-furstenberg.jpg
emilio-pucci.jpg
michael-kors.jpg
 


Accesorii in stilul stilul anilor ’70


Accesoriile sunt foarte importante cand vine vorba sa iti creezi o tinuta in stilul anilor ’70. O geanta potrivita si bine aleasa iti va completa tinuta. Alege o geanta de calitate, ca de exemplu o sacosa din piele pe timp de zi si o geanta mica, cu o curea lunga pentru seara.

Curelele mari, din piele purtate peste fuste mini sau rochii maxi confera impact si atitudine tinutelor inspirate din anii ’70 .

Combina o pereche de cizme inalte si strampe cu o pereche de pantaloni sau o fusta pentru a obtine un look in stilul anilor ’70.

Poarta multe bijuterii, dar adopta un look putin mai lejer si simplu decat in cazul celui inspirat din stilul boho. Opteaza intre multe inele, pietre voluminoase, multe bratari subtiri si coliere lungi cu pandantive sau alcatuite din margele.

Pentru a-ti completa look-ul, adopta o coafura in stil bob, blucle sau lasa-ti parul desfacut si lejer.

geanta-marc-jacobs.jpg
geanta-miu-miu.jpg
palarie-emilio-pucci.jpg
 






Te-ar putea interesa:
  • Trend alert, Breton in Stilul Anilor 70`

    Cu cativa ani in urma, coafurile anilor 70` pareau sa se intoarca in trend si desi acest lucru nu s-a intamplat, inca mai apare cate o idee. Probabil ca acest trend va reveni in forta prin acest breton in stilul anilor 70`.Aceasta idee a fost pusa in aplicare recent de mai multe vedete printre care Mary J. Blige, Jennifer Love Hewitt si Mena Suvari.

  • Hot trend: Nail Art, Manichiura sofisticata cu Sclipici

    Chiar daca va place sa recunoasteti sau nu, in acest sezon, manichiurile care mai de care mai interesante sunt in trend. Nu tin minte sa mai fi fost un sezon asa de bogat in materie de modele de manichiura. Au fost create sute de bloguri pe care apar zilnic manichiuri noi interesante si inventive. Daca nu va simtiti destul de indraznete pentru o manichiura cu sclipici roz intens sau o manichiura in culori fluorescente, am gasit pentru voi cateva modele care se potrivesc atat pentru birou, cat si pentru diferitele evenimente la care participati.In aceste situatii nu trebuie neaparat sa alegeti o manichiura simpla in nuante de roz pal, sunt si alte optiuni de manichiuri cu figuri geometrice sau elemente minimaliste, care vor da un efect interesant look-ului vostru.

  • Machiaj in stilul anilor `70

    Daca ai chef sa adopti un machiaj inspirat din ultimele decenii, atunci opreste-te asupra perioadei anilor `70 care promoveaza tot ceea ce inseamna machiaj natural.

  • Machiajul in stilul anilor '40

    Una dintre tendintele in makeup are la baza reinterpretarea senzuala si plina de farmec a machiajului specific anilor '40. Purtat de actrite precum Veronica Lake, Katharine Hepburn, Lana Turner sau Lauren Bacall, acest tip de machiaj isi pastreaza aceeasi putere de seductie pe care o avea in epoca de aur a Hollywood-ului.

  • Machiaj indraznet in stilul anilor '80

    Idealul anilor '80 este intruchipat de femeia puternica, ce intra apasat intr-o lume apartinand pana atunci doar barbatilor. Aceasta atitudine orgolioasa si rebela este sustinuta de tot ceea ce poate sugera putere si razvratire in vestimentatie si machiaj: de la umeri puternic accentuati la tricouri rebele si de la contururi puternice la machiaje electrizante.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii