Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ochelarii - accesorii fashion

Miercuri, 19 Octombrie 2011
Ochelarii - accesorii fashion
Sursa foto: Hepta
Ochelarii sunt adevarate bijuterii. Mai mult decat o bratara, un colier sau o pereche de cercei, ei ne infrumuseteaza chipul.

Cand eram copii, putini dintre noi purtam ochelari. Colegii mei de clasa ii porecleau „biciclistii”, inspirati probabil de forma lipsita de personalitate a ramelor care existau pe vremea aceea. Totusi, chiar si atunci asociam purtarea ochelarilor cu pregatirea intelectuala si rafinamentul…

Iar daca reuseam sa punem mana pe o pereche de ochelari de soare, ii purtam cu mare mandrie, spunand „ Sunt Menix!”, deoarece asa se numea personajul principal al unicului serial politist care rula pe atunci, singurul loc unde putusem vedea asa ceva! Erau, de fapt, niste amarate bucati de plastic, care intunecau vederea fara a proteja ochiul de razele soarelui.

Astazi, majoritatea problemelor de vedere au corectii in mici interventii chirurgicale, fie ca vorbim de miopie, hipermetropie, astigmatism, strabism, glaucom sau presbitism. Iar pentru persoanele care nu au curajul sa infrunte operatia, exista alternativa lentilelor de contact

Aceasta evolutie ar trebui sa determine disparitia ochelarilor. In loc de aceasta, observam o diversificare a tipurilor de ochelari. Acestia:

- protejeaza ochii de efectele nocive ale muncii indelungate in fata ecranului monitorului,

- corecteaza o tulburare de vedere, dar protejeaza si de radiatiile ultraviolete,

- corecteaza simultan doua probleme de vedere: in partea superioara a lentilei pe cea privind vederea la distanta, iar in partea inferioara pe cea privind vederea de aproape, cu ajutorul lentilelor duble, bifocale,

- ochelari de soare polarizati, care elimina nu numai radiatiile ultraviolete, ci si reflexiile solare.

Lista ar putea continua, dovedind o oferta impresionanta, determinata bineinteles, de cerere…

Chiar daca sunt de soare, de vedere sau de protectie, ochelarii au un rol important:

- protejeaza ochii de particulele de praf pe care vantul le poarta spre ei;

- diminueaza senzatia de uscaciune specifica incaperilor cu aer conditionat;

- estompeaza imperfectiunile machiajului si il protejeaza;

- previn decolorarea genelor si sprancenelor sub actiunea razelor de soare;

- ascund ridurile de mimica de la colturile exterioare ale ochilor,

- fac nevazute imperfectiuni ale partii inferioare ale fruntii si ale partii superioare ale nasului.

Spre deosebire de alte accesorii, pe care am vrea sa le schimbam in fiecare zi, ochelarii ii alegem dupa numeroase criterii – doar de noi stiute – si vrem sa-i pastram cat mai mult timp.

Eleganti, rafinati, sofisticati, ochelarii ne acopera aproximativ a cincea parte din chip si trebuie – in mod obligatoriu – sa induca in mintea celui care ne priveste fiecare din gandurile urmatoare: „ce ochi frumosi”, „ce chip perfect”, pentru ca, in secunda in care nu mai suntem in raza sa vizuala, intrebat fiind daca purtam ochelari, sa raspunda negativ!

Asadar, poate ca este gresit sa includem ochelarii pe lista accesoriilor: corect ar fi sa-l asemanam unui machiaj semipermanent.

Desi aspectul lor trebuie sa fie delicat si imperceptibil, rolul benefic pe care il au ochelarii in diminuarea ridurilor poate fi verificat printr-un experiment simplu: este suficient sa stam in preajma unei persoane care poarta ochelari pana cand ii scoate sa-i stearga…

Iar efectul de modificare a fizionomiei poate fi observat in multitudinea de cazuri cu vedete celebre care se ascund de paparazzi…

Insa „delicat si imperceptibil” nu inseamna sa aiba rame subtiri ca firul de ata, de culoarea tenului, ci numai sa nu loveasca ochii privitorului intr-un mod obositor si extravagant. Si nu trebuie neaparat sa fie ieftini.

Faptul ca ochelarii sunt accesorii la moda se poate demonstra prin interesul crescut al persoanelor publice si al caselor de moda fata de ei. Astfel, actorul Josh Hartnet poarta ochelari cu rame groase negre, Brad Pitt poarta rame stralucitoare din aur, la fel si Angelina Jolie.

Donatella Versace a lansat, la inceputul acestui an, o editie limitata de ochelari, intitulata January J. – inspirata de actrita January Jones – imaginea campaniei.

Jennifer Lopez si Lindsay Lohan poarta ochelari de soare Dolce & Gabbana cu pretul de 383.609 dolari, cu rame de aur si logo-ul D&G batut in diamante, pe ambele brate.

Carmela Botezatu - articol trimis prin concursul media-content

Te-ar putea interesa:
  • Accesorii „fashion”

    Suntem in luna mai, soarele si-a facut aparitia la orizont, prin urmare hai sa iti prezint tendintele in materie de bijuterii pentru sezonul de vara 2011. Coliere, cercei, inele si bratari, iata accesoriile care iti vor lumina vara in acest an.

  • Mimo - un nou brand romanesc de haine si accesorii fashion

    Mimo, noul brand romanesc in materie de accesorii fantezie, prezinta haine in serii limitate si accesorii fashion lucrate integral manual.

  • Ochelarii de soare polarizati

    Ochelarii de soare polarizati sunt foarte populari. Au fost folositi de-a lungul timpului de pescari pentru a reduce lumina reflectata din apa care ii inconjura.

  • Poarta cu incredere ochelarii de vedere!

    Nu o sa uit niciodata ziua aceea fatidica de acum 14 ani, cand medicul oftalmolog imi semna, cu o mana criminala, reteta pentru ochelari. Intreaga mea copilarie se distrugea, credeam eu, cu o singura cifra, cu un minus in fata.

  • Ochelarii The Splash, ultima fita

    Prezenti pe catwalk, in cadrul show-ului “Come to Rain or Shine”, ochelarii The Splash vor fi disponibili in magazinele Burberry din intreaga lume, incepand cu luna februarie.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii