Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Safir de 3,5 milioane de dolari

Marti, 25 Noiembrie 2008
Safir de 3,5 milioane de dolariUn safir Kasmir a stabilit un record mondial la o licitatie organizata joi in Geneva, fiind achizitionat pentru 3,5 milioane de dolari, chiar daca jumatate din bijuteriile scoase la licitatie au ramas nevandute din cauza crizei financiare, potrivit casei de licitatii Christie's, transmite Reuters, preluat de MEDIAFAX.


Bijuteriile scoase la vanzare de Christie's au strans, in urma licitatiei, suma de 22,5 milioane de dolari, la doar o zi dupa ce casa de licitatii concurenta Sotheby's vanduse pietre pretioase in valoare de 14,85 milioane de dolari.
   
Doar 49,71% din cele 342 de obiecte licitate de casa Christie's si-au gasit cumparatori, desi multe dintre preturile de achizitie au fost diminuate chiar inaintea inceperii licitatiei, in reactie la rezultatele slabe inregistrate de rivalii de la Sotheby's cu o zi mai devreme.
   
Safirul Kasmir, taiat in forma rectangulara, are 42,28 de carate si a fost descris de casa Christie's ca o "catifea albastra", datorita culorii si puritatii lui deosebite. Pretul de achizitie estimat initial era cuprins intre 2,9 si 3,8 milioane de dolari.
  
"Este cel mai scump safir vandut vreodata la o licitatie. El a fost vandut intr-o perioada in care piata este putin cam fluctuanta", a declarat Francois Curiel, directorul departamentului international de bijuterii al casei Christie's.
   
Precedentul record mondial fusese stabilit in aprilie 2007, cand un safir Kasmir de 22,66 de carate, taiat tot in forma rectangulara si tranzactionat de aceeasi casa Christie's, a fost vandut pentru o suma care a trecut cu putin de trei milioane de dolari. Acel safir detine in continuare recordul mondial in privinta valorii unui singur carat, avand o valoare de 135.000 de dolari / carat, comparativ cu suma de 80.000 de dolari / carat obtinuta in cazul safirului tranzactionat joi.
   
Pe de alta parte, tot in cadrul licitatiei de joi, un diamant de 22,90 de carate, taiat in forma rectangulara si slefuit de Van Cleef&Arpels, a fost vandut pentru suma de 2,04 milioane de dolari.
   
Tendinta de pe piata bijuteriilor este data de diamante, care, in opinia brokerilor si a bijutierilor, dupa ce au atins un varf al incasarilor la inceputul anului, au revenit in prezent la niveluri mai rezonabile. Diamantele sunt considerate un adevarat barometru pentru situatia financiara a persoanelor care le detin.
   
"Oamenii vor sa cumpere raritati. Ei vor diamante si pietre pretioase in culori deosebite, deoarece acestea sunt greu de inlocuit", a declarat Rahul Kadakia, seful departamentului de bijuterii al casei Christie's pentru America de Nord.
   
Tot in cadrul licitatiei de joi, perlele naturale si bijuteriile Cartier au obtinut preturi foarte bune, unele dintre loturi marindu-si pretul estimat de achizitie chiar si de patru ori, potrivit declaratiilor lui Kadakia.
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii