Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Apa termala - izvor tamaduitor la flacon

Vineri, 10 Iunie 2011
Apa termala - izvor tamaduitor la flaconDe ceva vreme, firme recunoscute pentru produsele lor dermatologice au promovat intens apa termala. Intrebarea care se impune in acest context este: cu ce este mai speciala apa termala, in comparatie cu apa plata, sa zicem? Care sunt proprietatile sale miraculoase?

Proprietatile apei termale sunt cunoscute si exploatate inca de pe vremea Imperiului Roman, recunoscut pentru baile sale publice, care foloseau apa termala.

Spre deosebire de apa obisnuita, apa termala are un continut bacteriologic minin si o concentratie de saruri minerale mult mai scazuta. In schimb, este imbogatita cu oligoelemente si siliciu.

Siliciul este un macroelement care are un rol important in dezvoltarea sistemului osos, vascular, dar si a fibrelor elastice. Cantitatile de siliciu din mediu sunt relativ reduse in comparatie cu necesitatile organismului uman.

Oligoelementele se gasesc, de asemenea, in cantitati foarte mici in organism, indeplinind in anumite procese biologice, rolul de catalizator.

Compozitia apei termale o fac recomandabila pielii sensibile, hipersensibile si alergice.

Poluarea si stresul sunt factori care isi fac simtita actiune zi de zi asupra pielii noastre. Mare parte dintre acestea pot fi combatute cu ajutorul apei termale.

Pulverizarea de doua ori pe zi a apei termale pe piele, in special pe fata, duce la imbunatatirea elasticitatii pielii, prevenind in consecinta imbatranirea ei.

Pe langa efectul racoritor al apei termale asupra pielii, studiile de specialitate au constatat multiple efecte benefice in tratarea unor afectiuni.


Tratamente de baza

     Baie simpla - timp de 20 de minute, la o temperatura de 32 C. Aceste bai au un rol major in hidroterapie, avand un efect emolient, calmant si anti-inflamator. Apa utilizata pentru baie are un flux continuu (nu este stocata), garantand astfel puritatea bacteriologica, si indepartand bland scuamele si crustele de pe corp. Actiunea benefica a baii poate fi crescuta prin efectuarea de masaje sub apa, operate de un medic dermatolog.


     Dusuri generale -  faciliteaza indepartarea crustelor si scuamelor desprinse in timpul bailor.


    Pulverizari cu apa termala - relaxeaza pielea de-a lungul zilei si au efect anti-prurit


    Apa termala de baut utilizata concomitent tratamentelor externe. Sunt recomandati 1.5 litri zilnic.


Tratamente complementare

     Dusuri filiforme - se realizeaza la recomandarea medicului dermatolog. Acestea permit o actiune targetata asupra leziunilor severe. Presiunea dusurilor este ajustabila (presiune ridicata - psoriazis, eczeme uscate, lichenificate; presiune scazuta sau jeturi intrerupte pentru zone fragile - curatarea crustelor in cazul dermatitei atopice)


     Comprese cu apa termala aplicate pe leziunile inflamate timp de 30 de minute. ( ex: arsuri solare)


     Masaj sub apa
efectuat de fizioterapeut - relaxeaza pacientul, calmeaza pielea si de aceea sunt indicate in cazul leziunilor severe, lichenifiate, ajutand totodata la vindecarea acestora.


     Pulverizari faciale


    Impachetari (aplicarea in strat gros pe piele al unui emolient pentru reducerea uscaciunii cutanate); 3 impachetari de acest tip sunt recomandate pe perioada celor 3 saptamani de tratament.

    Hidro-helioterapie - sub supravegherea medicului (combina expunerea la soare cu pulverizarea apei termale);


Folosirea apei termale este recomandata atat copiilor, cat si adultilor. In cazul unui tratament dermatologic, apelati la medicul dumneavoastra pentru recomandari.

Te-ar putea interesa:
  • Apa termala

    Apa termala este o apa minerala calda, ce provine dintr-o sursa subterana, prin urmare este o apa naturala, pura, nepoluata si fara bacterii.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii