Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Dermoabraziunea - un nou aspect pentru tenul tau

Vineri, 17 Iunie 2011
Dermoabraziunea - un nou aspect pentru tenul tauDermabraziunea ajuta la refacerea pielii tenului, atat la suprafata, cat si in interiorul ei. Tratamentul include netezirea fetei si eliminarea neregularitatilor, cum ar fi cicatricile, urmele lasate de acneea avansata sau de varsatul de vant, precum si diferite alte afectiuni ale pielii.

Mai mult, dermabraziunea vine de multe ori ca o completare in urma unei operatii chirurgicala, menita sa corecteze urmele lasate de operatie.

Nu trebuie confundata dermoabraziunea cu peelingul. Cel din urma trateaza pielea doar la suprafata, nefiind eficient in cazul unor afectiuni mai grave ale pielii. Atunci intervine dermabraziunea, care are efecte mai adanci.

Dermabraziunea este folosita fie pentru anumite zone ale fetei, fie pe toata suprafata tenului, de la caz la caz.

Un alt tratament care poate fi aplicat in cazul unor nereguli ale tenului este abraziunea chimica. Ea reprezinta o alternativa la operatie, folosindu-se o solutie caustica si nu un instrument chirurgical.

In general, abraziunea e folosita pentru zonele de suprafata e pielii, dermabraziunea ramanand cea mai indicata solutie in cazul unor afectiuni mai grave.

Dermabraziunea poate fi facuta atat de adulti, cat si de tineri si copii. Persoanele cu pielea mai inchisa la culoare pot ramane cu zone mai decolorate in urma acestui tratament. Alte riscuri mai apar in momentul in care o persoana are acneea in plina manifestare. In acest caz se evita o dermabraziune din cauza riscului unor infectii grave.

Exista anumite riscuri care apar in urma oricarei operatii dermoabrazive. Una dintre ele ar fi schimbarea in pigmentarea pielii. De asemenea, se poate ajunge la decolorarea sau umflarea pielii pe alocuri, sau, dimpotriva, la colorarea ei, in special in urma unei expuneri la soare in primele saptamani sau luni de dupa operatie.  

Tipuri de anestezie folosite la dermoabraziune


In general se foloseste o anestezie locala, care amorteste doar zonele ce urmeaza sa fie operate. La aceasta se adauga un sedativ care te va ajuta sa nu simti nimic. Uneori, medicul va folosi o anestezie generala care te va face sa adormi pe perioada operatiei.

Cat dureaza operatia?


Aceasta are o durata care variaza de la 15 minute la o ora, in functie de cat de extinsa este suprafata pe care se realizeaza operatia. De asemenea, pot fi necesare operatii de revenire, in cazul in care afectiunile sunt grave.

In dermabraziune, chirurgul indeparteaza straturile de la suprafata pielii cu ajutorul unui aparat prevazut cu o periuta care contine particule de diamant. Acestea se rotesc, indepartand treptat straturile de piele, pana se ajunge la o uniformizare a pielii.

Dupa operatie, pielea va fi rosie si umflata, iar simplele activitati de a manca sau a vorbi vor fi mai mult decat dificile. Durerea va fi controlata cu medicamente prescrise de medicul tau. Pana la vindecare, tenul va face o crusta care se va indeparta treptat, pana la refacerea totala.

Dupa operatie vei primi instructiuni speciale legate de cum trebuie sa-ti ingrijesti tenul dupa operatie. De exemplu, barbatilor li se va interzice o perioada sa se rada, deorece pot aparea infectii.

De asemenea, se va evita expunerea la soare si la vant pana la un oarecare stadiu de vindecare. In cazul femeilor, machiajul va fi evitat o perioada, iar dupa o perioada de vindecare, se va folosi un machiaj non-alergenic.

Te-ar putea interesa:
  • Masti pentru tenul gras

    Aveti tenul gras si nu stiti cum sa-l ajutati sa-si recapete frumusetea si sanatatea? Nimic mai simplu- apelati la mastile naturale, cu fructe si nutrienti esentiali pentru piele. Aplicate constant, mastile vor reusi sa aduca fermitate, luminozitate, catifelare, si nu in ultimul rand, sanatate pielii dumneavoastra.

     

  • Masti pentru tenul normal

    Tenul normal este cel mai bun tip de ten, deoarece nu da batai de cap, asa cum fac celelalte tipuri. Este mult mai usor de intretinut, dar cu toate acestea si el necesita o ingrijire atenta, pentru ca noi sa putem imbatrani frumos si sanatos. Inainte de a aplica mastile speciale pentru tenul normal, fata trebuie sa fie curatata cu un demachiant. Mastile potrivite tenului normal sunt cele pe baza de piersici, petale de trandafiri, portocale, banane, capsuni, miere si migdale.

     

  • Tenul – cum sa il pregatesti pentru toamna

    Ai dreptate daca simti ca tenul tau va avea nevoie de mai multa protectie pe timp de toamna. Pe masura ce zilele se racesc, ingrijirea tenului trebuie sa se adapteze la tratamente complementare pentru a-l proteja. Iata cateva ponturi pe care le poti introduce in programul tau zilnic de ingrijire al tenului, mai ales daca simti semnele tranzitiei. Invata mai multe despre cum sa previi efectele daunatoare asupra tenului tau.

  • Ingrijirea tenului – masti ieftine de preparat acasa pentru tenul gras

    Indeparteaza pana si cei mai rezistenti radicali liberi folosind aceste retete ieftine de masti faciale pentru tenul gras pe care le poti prepara si tu acasa. Foloseste ingrediente simple pentru a-ti rasfata tenul cu tratamente delicate si hranitoare.

  • Tenul cuperozic sub lupa!

    A venit toamna si odata cu ea, au inceput sa apara si problemele tenului...Din cauza temperaturii ridicate, tenul incepe sa se deshidrateze si sa se usuce...

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii