Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Epilarea definitiva

Vineri, 10 Iunie 2011
Epilarea definitiva
Sursa foto: Hepta
Epilarea definitiva presupune doua modalitati prin care poti scapa de firele neplacute de par: epilarea electrica si laserul.




Epilarea electrica se bazeaza pe un mic ac dotat cu un mini electrod care aluneca de-a lungul fiecarui fir de par. Dermatologul trece o tensiune electrica ce permite distrugerea radacinii firului de par, impiedicand reaparitia sa. Rezultatele se observa dupa cateva sedinte, dar exista riscul aparitiei unor cicatrici.

Laserul a inlocuit progresiv epilarea electrica. Cu ajutorul laserului, se trateaza suprafete mari, iar rezultatele sunt satisfacatoare. Laserul produce fascicole de lumina absorbite de catre punctele negre, in acest caz firele de par. Odata atins, firul de par si radacina sunt distruse.

Se pot elimina toate firele de par dintr-o singura sedinta?

Nu. Firul de par are trei stadii de viata: se naste si creste apoi atinge un stadiu stationar inainte de a muri si de a fi inlocuit de un nou fir de par. Si, evident, nu toate firele de par sunt sincrone. Fiecare are ciclul sau de viata independent de celelalte.

Dupa o prima sedinta de laser, mare parte din firele de par care sunt intr-un stadiu final sunt eliminate, dar in cazul celorlalte, trebuie sa astepti doua luni inainte de a incepe o noua sedinta. Pe picioare, inghinal si la subrat, sunt necesare intre 3 si 5 sedinte pentru a obtine un rezultat satisfacator. In cazul mustatii firele de par sunt mai fine, iar ciclul pilos mai rapid, prin urmare sunt necesare intre 5 si 10 sedinte.

Rezultatele sunt definitive?


Desi rezultatele acestei tehnici sunt impresionante, ele nu permit o epilare totala si definitiva. Daca laserul elimina un numar mare de fire de par, nu scapi de toate. In cele mai bune cazuri, la finalul tratamentului, aproximativ 80 % dintre firele de par nu mai cresc. Trebuie sa stii ca epilarea cu laser nu te fereste de cresterea firelor de par legate de varsta. De fapt, in apropierea menopauzei, schimbarile hormonale care au loc pot avea consecinte asupra pilozitatii.

Este dureroasa?


Putin, dar e suportabila. Durerea care insoteste trecerea laserului se aseamana cu aceea pe care o simti in timpul epilarii clasice cu ceara. Epilarea mustatii este, in general, dezagreabila deoarece aceasta zona foarte sensibila este foarte reactiva. In ceea ce priveste zona de la subrat si inghinala, intensitatea durerii este mai mare decat pe picioare, deoarece in aceste zone ale corpului, densitatea firului de par la 2 mm este foarte ridicata.

Care sunt contraindicatiile?


Soarele este inamicul laserului: pentru a evita riscul unei depigmentari, nu trebuie sa incepi tratamentul  dupa ce revii din vacanta si pielea ta este bronzata. Dupa tratament, trebuie sa ai rabdare cel putin o luna inainte de a merge sa stai la soare: pielea fiind sensibila, pot aparea petele maronii. Trebuie sa eviti laserul in cazul in care urmezi un tratament cu medicamente fotosensibile.

Cui te adresezi?


Adreseaza-te dermatologului. Tratamentul va fi efectuat sub supraveghere medicala, iar medicii specialisti dermatologi sunt obisnuiti sa utilizeze laserul. Doar acesti medici sunt autorizati sa lucreze cu laser.

Saloanele de estetica ce propun o epilare definitiva nu folosesc un laser, ci o lumina. Daca rezultatele nu se compara (lumina nu impiedica reaparitia firelor de par), exista riscul aparitiei unor arsuri serioase.


Te-ar putea interesa:
  • Epilarea definitiva nu e intotdeauna... definitiva

    Stiati ca...La un echipament de epilare definitiva se poate afisa o fluenta mare (energie pe centimetru patrat ), astfel incat sa creeze impresia ca este foarte puternic si eficient, dar in acelasi timp echipamentul sa nu reuseasca sa distruga radacinile firelor de par.

  • Epilarea - top 10 ponturi

    Epilarea este un procedeu dificil, care iti da multa bataie de cap? Iata cateva ponturi care te vor ajuta sa facilitezi acest proces:

  • Epilarea cu ceara: avantaje si dezavantaje

    Epilarea reprezinta una dintre rutinele de ingrijire care ne consuma foarte mult timp, dar care nici nu poate fi omisa. Fie ca ne pregatim sa mergem in vacanta, fie ca ne dorim mereu o piele frumoasa si fina, epilatul de calitate este unul dintre ingredientele succesului personal.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii