Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

FashionTV Summer Festival Mamaia 2008

Luni, 28 Iulie 2008
Cea de a opta editie a FashionTv Summer Festival a inceput joi, 24 iulie 2008, la Mamaia. Intr-o statiune catalogata drept "de fite", locatia aleasa de organizatori - FashionTV Romania, ANAM si ADR - nu putea fi alta decat faimosul club Bamboo.

Iar in aceste conditii, cuvantul la ordine a fost, de departe,  - "glamour", stralucirea evenimentului fiind data atat de cristalele Swarovski din colectia lui Catalin Botezatu dar si de calitatea inalta a celor prezenti la eveniment ( Raluca Sandu, membra a juriului concursului Miss Festival, Nelu Muresan, fostul sot al creatoarei Rita Muresan, designerul Mihai Albu, dar si Irinel Columbeanu, venit pentru a-si sustine sotia si cumnata).

Prima seara a evenimentului a adus pe catwalk atat fete frumoase - participantele la concursul de Miss, cat si colectii speciale, semnate de nume consacrate - Catalin Botezatu (lenjerie intima masculina) si Nausica - rochii de seara, dar si de cativa proaspat absolventi ai Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca - Andreea Poenaru , cu o colectie de lenjerie intima de lux, Cristina Hagiu , Iulia Mic Benedek - exceptionala cu o serie de tricotaje, dar si Simina Gherman - rochii negre de ocazie.

Iar acesta este numai inceputul, pentru ca organizatorii promit sa ofere celor prezenti seri cu adevarat placute si moda de calitate, definitorie pentru conceptul de "art fashion" - o noua dovada a faptului ca Romania se poate ridica la nivelul statelor pentru care industria modei este reprezentativa.

Evenimentul care a debutat joi seara la Mamaia a luat nastere din doua motive: in primul rand pentru ca detinem (inca) nume importante, recunoascute in tara si peste hotare, ce se pot compara oricand cu gigantii italieni sau francezi, si care au ceva de spus in moda romaneasca si nu numai, dar si pentru ca se doreste ca tinerii cu adevarat talentati sa isi valorifice munca intr-un mediu oficial.

Incurajand designerii debutanti, ce fac un pas urias prin aceste aparitii deosebite, li se deschide totodata si un drum catre afirmare, iar organizatorii evenimentelor de acest gen, pe langa faptul ca mentin o legatura directa intre creatori si public, vor sustine si parcursul "incepatorilor" - viitorilor designeri de maine.



Cea de-a doua seara
a Summer Fashion Festival a strans un mare numar de participanti, atat in randul publicului, cat si in cel al participantilor. Cei din urma, veniti cu mic mare, au etalat tinute care ar fi putut concura, pe alocuri, cu colectiile prezentate pe catwalk. Publicul s-a aratat, inca o data, deschis noutatilor si glamour-ului din moda romaneasca.

Mentinand locatia serii de deschidere - stralucitorul club Bamboo, organizatorii au iesit la inaintare cu o serie de colectii, pornind de la rochii de seara, lenjerie intima, pana la colectii pret-a-porter ale unor marci cunoscute publicului larg.

Astfel, seara a fost deschisa de colectia de rochii, semnata Dolena . La putere au fost materialele vaporoase, fustele lungi sau pana la nivelul genunchilor iar ca accesorii s-a optat pentru palarii.

Continuand in acelasi spirit, a urmat colectia de rochii semnata Manuela Gaspar . S-au folosit materialele care urmeaza indeaproape linia corpului, avand aplicatii florale in culori calde.

Anca Iliesu ne-a incantat cu o colectie de lenjerie intima extrem de sexi si indrazneata iar rochiile de seara si-au adjudecat locul de rigoare si prin alte doua colectii, semnate Nellmar si Sushma Patel , creatii ce au avut ca element central nuante de alb si bej.

Colectiile destinate mai tinerilor fashion victims au fost cele semnate QuickSilver si Reka Szabo – Disco, cea din urma facandu-se remarcata prin croiala indraneata, nuantele de galben neon, combinate cu non-culori si argintiu stralucitor, in timp ce  QuickSilver a preferat sa se axeze in special pe pe street-wear.



Cea de a treia seara
a FashionTv Summer Festival s-a desfasurat la Grand Hotel Rex din Mamaia, inlocuind clubul Bamboo care a gazduit primele doua seri ale festivalului de moda.

Spectacolul a avut loc pe terasa interioara a hotelului, scena fiind amplasata in zona piscinei. De aceasta pozitionare a profitat designerul Andreas Aquino . El si-a inceput prezentarea colectiei prin intrarea pe podium a unui model feminin insotit de alte doua modele masculine. Cei doi au simulat un conflict pentru castigarea atentiei domnisoarei, insa aceasta a ales sa ii impinga pe ambii in piscina. Prezentarea colectiei sale a fost incheiata de o rochie - gogosar, care pornea din zona pieptului, dand impresia de masivitate si finete in acelasi timp. Rochia a fost prezentata de Monica Columbeanu.

Prezentarea colectiilor a interferat cu desfasurarea concursului de miss. 20 de fete au trecut prin doua probe, pentru a castiga printre altele si 20.000 de euro. Cea de a doua proba a constat in prezentarea colectiei BSB pentru toamna - iarna 2008-2009.

Seara a fost deschisa de o colectie inedita semnata Catalin Botezatu . A impresionat in special combinatia inedita intre blana si materiale fluide. S-au adaugat culorile vii, intense, de vara, cu aplicatii florale sau portiuni stralucitoare. Colectia a fost intregita de un hair style adaptat fiecarei rochii in parte. Modelele au purtat coafuri  complicate, cu aplicatii florale, fluturi sau scorpioni de dimensiuni impresionante. Nu a lipsit nici un machiaj strident, stralucitor, adaptat la culorile vii ale tinutelor.

A urmat apoi o colectie semnata Laura Olteanu si Mihai Albu . Cei doi designeri au evidentiat culori precum galben citric, mov, verde, colectia fiind colorata si stralucitoare. Au fost readuse pe catwalk volanele si posetele plic.

Rita Muresan a ales sa isi prezinte colectia Chic & Freak prin crearea unei atmosfere antrenate, realizata de Tom Boxer si Dj Jechaus, iar miscarea scenica a fost asigurata de doi dansatori profesionisti de street dance. Creatoarea a asortat fiecarei tinute in parte bandane sau palarii de plaja.

Designerul Christine Kostoff a ales sa prezinte o colectie formata in mare parte din nonculori, punand accent pe simplitate si eleganta. Pe fondul non-culorilor, "pata de culoare" a fost violetul, cu nuante de la aubergine la purple, dar si aquamarine, verde smarald, ink blu si ice blue. Creatoarea a optat pentru tesaturi realizate din matase naturala (taffetas, duchesse, faille, shantung gas,tulle couture, organza peliculizata, mousseline), iar pliseurile au fost realizate manual. Detaliile au fost realizate din dentelle rebrodee cu pietre si cristale.

Dia Collection a optat pentru rochiile gogosar in culori tomnatice ca olive, ruginiu sau rosu aprins. Mireasa a fost Monica Columbeanu, care a prezentat o rochita alba, din tul, cu volane, asortata la o pereche de balerini albi.





Te-ar putea interesa:
Mesaje (2) »
...
scris de calina, July 31, 2008

super tinute de seara


...
scris de Mihaela, Timisoara, October 09, 2008

Probabil ca stiti deja ca aveti concurenta. Continuati tot asa cu seriozitatea si va fi OK. Pacat si pt. noi si pt. voi. Am inteles ca aveti probleme cu firma de curierat. Costurile unei alte firme ar fi chiar asa de greu de suportat pt. voi? Sau noi, clientii vostri, suntem atat de importanti pentru voi incat nu meritam efortul. Oricum va multumim frumos pentru importanta pe care simtim ca ne-o acordati

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii