Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Laura Biagiotti primavara-vara 2010

Marti, 13 Aprilie 2010
Laura Biagiotti primavara-vara 2010
foto Hepta
Colectia primavara-vara 2010 semnata Laura Biagiotti ar putea fi cu usurinta intitulata Naturaletea feminina. Si aceasta pentru ca este o colectie fascinanta prin simplitatea ei luminoasa, reiterand cu multa subtilitate notiunile de lux si distinctie italieneasca.

Laura
si Lavinia Biagiotti reusesc sa ne transporte, in bunul stil clasicizant al casei, intr-un univers ce viseaza la calatorii exotice si la momente de rasfat pe malul marii. Modelele imaginate de ele asociaza eleganta relaxata a vacantei cu acel farmec indescriptibil pe care il atribuim negresit italiencelor. Materialele vaporoase si culorile naturale - printre care se remarca nuantele de alb, caramel si brun – intregesc aceasta viziune eterica si luminoasa a femeii anului 2010.

Ca o adevarata amazoana a timpurilor moderne, femeia stie sa utilizeze formele regasite in natura pentru a-si pune in valoare frumusetea diafana si neimblanzita. Ramurile copacilor, lianele, frunzele, pietrele, toate le-au inspirat pe cele doua creatoare ale casei in conturarea unui portret feminin elegant si, in acelasi timp, plin de naturalete. Rochiile par impletite din ramuri delicate, iar „lianele” din fire nobile si pietrele mari stralucitoare confera nota distinctiva a intregii colectii.

Fluiditatea tinutelor are la baza ideea de comoditate si se exprima prin intermediul croielilor lejere, delicat prinse in talie cu cingatori din pietre sau lasate sa curga liber. Aceasta fluiditate este desavarsita prin inserarea unor detalii cromatice si de croiala extrem de rafinate, precum si prin folosirea unor texturi pretioase, suprapuse valurilor de matase, sifon, satin si tafta.

Printre piesele colectiei se numara atat rochii scurte de oras sau de cocktail, cat si rochii lungi de tip loose, dar si combinatii de pantaloni lejeri (scurti sau pana la glezne) cu topuri si blazere usoare. Se remarca pantalonii de tip baggy, cu texturi semitransparente sau lucioase, asortati fie topurilor fara maneci, fie bluzelor croite dupa linia taliei si revarsandu-se liber catre maneci. Albul-ivoire predomina, dar si suprapunerile fine de nuante pastelate, printre care corai deschis, lila, bleu si vernil.

Modelele inedite ale frunzelor si florilor sunt preluate atat la nivelul imprimeurilor naturalist-geometrice, cat si la nivelul croielii celor trei rochii de cocktail  - una alba, una neagra  si una cu imprimeuri - realizate din volane suprapuse. Modele naturaliste - de aceasta data sub forma de fluture stilizat sau pistil de floare – prezinta si cele cateva rochii scurte cu o croiala loose, in timp ce imprimeurile si croielile care au la baza dungile/benzile orizontale ni se prezinta intr-o sumedenie de variante jucause si rafinate.

Demne de remarcat sunt si braurile statement cu o forma distinsa, inspirata din cea a bratarilor antice grecesti. De asemenea, nu putem trece cu vederea rochia alb-ivoire drapata, inspirata de peplum-ul clasic greco-roman, precum si colantii cu imprimeuri pastelate in dungi.

Coafurile lejere – cu parul lasat sa curga peste umeri in bucle nefinisate – intregesc alura de amazoana a timpurilor noastre. Ascutimea tocurilor „neimblanzite” este temperata de baretele compacte si de franjurii scurti din piele ai sandalelor, in culori pastelate asortate tinutelor. Iar plicurile si gentile – atunci cand apar – au forme mici si compacte, reliefand, prin contrast, portretul unei femei splendide prin naturaletea sa.

Intr-o epoca obsedata de productivitate si imbunatatire, Laura impreuna cu Lavinia Biagiotti readuc la lumina o lume aparte, care indrazneste sa viseze si sa se lase fermecata de aura discreta a naturaletii.


Andreea Peticaru

Laura_Biagiotti1_hepta.jpg
Laura_Biagiotti2_hepta.jpg
Laura_Biagiotti3_hepta.jpg
Laura_Biagiotti4_hepta.jpg
Laura_Biagiotti5_hepta.jpg
Laura_Biagiotti6_hepta.jpg
Laura_Biagiotti7_hepta.jpg
Laura_Biagiotti8_hepta.jpg
Laura_Biagiotti9_hepta.jpg
 

Sursa foto: Hepta



Te-ar putea interesa:
  • Laura Biagiotti prezinta colectia de primavara-vara 2012

    Colectia de primavara-vara 2012 semnata Laura Biagiotii este caracterizata de multa feminitate, stil si romantism. Aceste trasaturi se pot deduce din materialele vaporoase, tricoturile usoare sau folosirea aplicatiilor in relief pe creatii din tweed.

  • Laura Olteanu – BFW 2010 primavara - prima seara

    De-a lungul anilor, Laura Olteanu s-a remarcat in peisajul modei prin rochiile extravagante si sexi si prin veritabile explozii de culoare si stralucire.

  • Best of primavara-vara 2010 - Prada

    In fiecare sezon sau, uneori la fiecare saptamana a modei, exista cate o colectie care capteaza atentia tuturor, lansand o adevarata manie in randul iubitorilor de moda. Pana de curand, am avut partea de asa-numita Balmain-mania. Odata ce Christophe Decarnin a lansat sacourile sale de inspiratie militareasca, toata lumea a visat cu ochii deschisi la ele: vedetele au purces la indeplinirea visului si retailerii au prins trendul din zbor, comercializand replici relativ fidele ale colectiilor Balmain, accesibile si maselor de consumatori.

  • Versace 2010 primavara-vara

    Colectia Versace primavara-vara 2010, prezentata in cadrul Saptamanei Modei de la Milano, este una cu totul si cu totul speciala. Fie ca o vei adora, fie ca ti se va parea “mult prea”, este cu siguranta un must-see al sezonului.

  • Rochii 2010 : primavara - vara

    Rochia este cu siguranta piesa vedeta in 2010. Intr-o exuberanta de modele, croieli si materiale, ludica, feminina, inocenta si in acelasi timp impunatoare, am putea-o gasi cu usurinta in Dex la definitia “cameleonicului”.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii