Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Romanii, fruntasi intr-un studiu despre activitatea sexuala

Miercuri, 17 Noiembrie 2010
Romanii, fruntasi intr-un studiu despre activitatea sexuala
Foto: Hepta
Romanii sunt foarte activi sexual, desi sexul nu este foarte important pentru ei, potrivit studiului "Sanatatea sexuala si starea de bine" realizat in noua tari, printre care si Romania, prezentat, luni, in premiera, la Malaga.

Potrivit rezultatelor studiului realizat de compania Pfizer, 58% dintre barbati si 64% dintre femeile incluse in esantionul reprezentantiv nu sunt foarte satisfacuti de viata lor sexuala.

Studiul evidentiaza faptul ca atitudinea fata de viata este mai buna in cazul persoanelor cu o viata sexuala de calitate. Rezultatele studiului indica, de asemenea, faptul ca actul sexual este unul dintre cele mai importante aspecte ale vietii atat pentru femei cat si pentru barbati, si asta in pofida faptului ca doar 50% dintre acestia sunt satisfacuti de viata lor sexuala, informeaza Mediafax.

In topul celor noua tari incluse in studiu, Romania ocupa locul fruntas la capitolul frecventa actelor sexuale inregistrate in ultima luna. Potrivit studiului, barbatii romani au avut 12,4 contacte sexuale in ultima luna, in timp ce slovacii, cehii, israelienii si turcii sub 10. Si pentru femeile din Romania frecventa actului sexual este ridicata, plasandu-se pe locul al doilea (10,9 contacte in ultima luna), dupa rusoaice (12,7).

Romanii sunt insa pe penultimul loc in ce priveste importanta pe care o acorda sexului in viata lor, doar 60% dintre barbati si 46% dintre femei considerand ca este foarte important pentru ei. Primul loc este ocupat de barbatii din Polonia (76%), urmati de israelieni (75%), turci (71%), slovaci (67%), unguri (66%), rusi (65%), ucraineni (63%) si cehi (59%). Raportul se schimba in cazul femeilor, turcoaicele considerand ca actul sexual constituie o prioritate pentru viata (54%), urmate de israelience (50%), poloneze si romance (46%).

Un alt aspect important vizeaza perceptia actului sexual de catre persoanele de peste 60 de ani. Studiul arata ca actul sexual este foarte important pentru barbatii din Ungaria (cu 9,3 contacte sexuale in ultima luna), urmati de cei din Polonia (cu 8,7 contacte pe luna) si din Romania (cu 8,3). La femeile de peste 60 de ani, potrivit rezultatelor studiului, locul intai este ocupat rusoaice (cu 11,9 contacte in ultima luna), urmate de poloneze (7,8), slovace (6,5), cehoaice (6,7) si romance (6,2). Cele mai putin interesate de activitatea sexuala la aceasta varsta sunt femeile din Israel si cele din Turcia, conform rezultatelor studiului.

Mai multi medici romani specializati in medicina sexualitatii care au participat la conferinta de lansare a acestui studiu au sustinut ca raportul este important pentru studiile care se fac la nivel national.

Profesorul Petrisor Geavlete, sef de clinica la Spitalul "Sfantul Ioan" din Bucuresti, a subliniat faptul ca problema privind sanatatea sexuala este foarte importanta, dar, din pacate, din cauza slabei educatii a populatiei, a reticentei oamenilor si a discretiei medicilor, o problema de mare importanta este aproape ignorata.

"In Romania nu exista un studiu amplu al sanatatii sexuale si implicit al disfunctiei erectile. Aceasta este o problema importanta de sanatate, avand o prevalenta intre 10 si 15% pe o paleta larga de varsta, respectiv intre 18 si 80 de ani. Studiul lansat in premiera la Malaga reprezinta un punct de referinta pentru ceea ce avem nevoie in viitor, intrucat disfunctia erectila reprezinta o problema de sanatate la nivel national, iar o problema de acest fel poate trada alte suferinte mult mai grave, respectiv cele cardiace sau diabetul. Este important de stiu ca disfunctia erectila apare 90% din cazuri la barbatii care fumeaza, care au deja boli cardiace, diabet, hipercolesterolemie si obezitate", a precizat profesorul Geavlete.

La randul lui, profesorul Coca Vasile, coordonatorul Departamentului de Medicina Sexualitatii de la Clinica de Endocrinologie din Cluj, a tinut sa precizeze ca studiul a fost facut pe o populatie selectionata luand in calcul persoanele active seuxal.

Potrivit profesorului Arik Shechter, din Israel, care a prezentat o parte a acestui studiu, raportul demonstreaza faptul ca nivelul de satisfactie sexuala este un ingredient vital pentru calitatea vietii, un elixir al multumirii de sine al unei vieti implinite si al modului cum ne raportam in relatiile cu cei din jur si in relatiile noastre in general.

Medicul John Dean, din Marea Britanie, a precizat faptul ca este important ca disfunctia erectila, indiferent de gravitatea ei, sa fie tratata, pentru ca este un lucru care influenteaza viata cuplului.

"Medicii de specialitate nu obisnuiesc sa intrebe prea des, iar pacientii nu indraznesc din cauza faptului ca au o problema legata de disfunctia erectila. Totusi, este important ca barbatii sa fie evaluati medical cand se confrunta cu astfel de situatii", a spus John Dean.

Studiul a fost realizat de compania Pfizer in Romania, Cehia, Ungaria, Polonia, Rusia, Slovacia, Ucraina, Israel si Turcia, pe un esantion reprezentantiv de 3.780 de persoane barbati si femei. Dintre persoanele cuprinse in studiu, 402 au fost din Romania, ponderea de grupe de varste fiind egala 201-201.

Studiul si-a propus sa culeaga informatii cu privire la atitudinea fata de sanatatea sexuala in cele noua tari incluse in esantion si sa creasca gradul de intelegere asupra importantei sanatatii sexuale pentru calitatea vietii in general.



Te-ar putea interesa:
  • Peste jumatate dintre romani sunt in prezent indragostiti, arata un studiu

    Peste 50% dintre romani sunt in prezent indragostiti si mai mult de o treime dintre romanii utilizatori de internet au experimentat dragostea la prima vedere ultima data cand s-au indragostit, potrivit unui studiu GfK Romania, prezentat intr-un comunicat remis Mediafax.

  • Dorinta sexuala in exces

    Semnificatia exacta a dorintei excesive pentru a face sex poate fi explicata numai in termeni de specialitate. Pentru a recunoaste o dorinta sexuala excesiva trebuie mai intai sa stim ce este o dorinta sexuala normala.

  • Structura creierului si orientarea sexuala

    Multe femei se simt bine langa un barbat si chiar se indragostesc de el, fara sa-si dea seama ce anume le atrage la acesta. Explicatia sta intr-un anumit specific al zonei responsabile cu sexualitatea, din componenta creierului feminin.

  • Exista atractie sexuala instantanee?

    Atractia sexuala este, de multe ori, instantanee. De aceea pare involuntara si, prin urmare, este pusa adesea pe seama unor factori supranaturali cum ar “norocul” sau “destinul”. Mitologia ar fi vrut sa ne faca sa credem ca atractia este hotarata de zei si ca ne loveste din senin, luand forma sagetilor fatale ale lui Cupidon.

  • Diabetul afecteaza adeseori viata sexuala a femeilor

    Peste o treime din femeile care sufera de diabet de tipul 1 se confrunta adeseori cu diverse probleme in viata sexuala, potrivit unui studiu recent publicat in revista medicala Diabetes Care, informeaza Reuters si MEDIAFAX.

Mesaje (1) »
...
scris de drakutza, December 07, 2010

daca activitatea sexuala ar fi pe atat de benefica pe cat sustin specialistii, chiar mi-ar placea sa vad mai multe frunti descretite si spirite mai relaxate:)

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii