Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Utilizatorii de retele sociale online risca sa dezvolte un comportament infantil

Miercuri, 25 Februarie 2009
Utilizatorii de recele sociale online risc s dezvolte un comportament infantilRetelele de socializare online determina schimbari comportamentale, utilizatorii acestor platforme avand tendinta de a deveni mai putin atenti la cei din jur si mai nesiguri in ceea ce priveste propria identitate, potrivit unui specialist britanic, informeaza Media Guardian.

Potrivit lui Lady Greenfield, profesor de farmacologie la Lincoln College din Marea Britanie, guvernul nu a acordat suficienta atentie efectelor culturale si psihologice pe care prieteniile dezvoltate pe platformele de socializare, precum Facebook, Beebo sau Twitter, le pot avea asupra utilizatorilor.
    
Greenfield este de parere ca "la mijlocul secolului XXI mintea umana va fi aproape infantila, atitudinile oamenilor fiind caracterizate prin lipsa de atentie, senzationalism, incapacitate de a empatiza sau un simti al identitatii insuficient dezvoltat".
    
"Daca tinerele creiere sunt expuse unei lumi in care viteza de actiune si reactie este foarte mare, in care poti schimba imagini doar prin simpla apasare a unui buton, acest tip de actiuni pot obisnui creierul cu astfel de dimensiuni temporale. In lume reala, cand reactiile nu vor veni la fel de repede, este posibil sa fim martori la unele atitudini ce au la baza un deficit de atentie", a mai spus Greenfield.
    
"Ar fi util sa investigam relatia dintre dezvoltarea noilor tehnologii si numarul din ce in ce mai mare de retete pentru medicamente care se administreaza in cazuri de hiperactivite", a mai precizat profesorul.
    
Ea a mai spus ca utilizarea tot mai intensa in marketing a mesajelor care se bazeaza pe ideea de "aici si acum" poate conduce la initiative ale caror consecinte nu sunt luate in considerare.
    
Greenfield a atras atentia si asupra faptului ca retelele de socializare ii fac pe utilizatori mai putin empatici, mai ales in circumstantele in care tinerii si mai ales copii citesc din ce in ce mai putin.
    
"Spre deosebire de un joc in care trebuie sa salvezi o printesa, unde scopul este de a te simti recompensat imediat, cand citesti o carte, de fapt, scopul este sa afli mai multe despre printesa", a mai completat Lady Greenfield.
    
Pe de alta parte, profesorul Greenfield sustine ca identitatea unui individ poate fi afectata de folosirea platformelor sociale, prin faptul ca aceste site-uri ii fac pe tineri dependenti de reactiile si opiniile celorlalti.
Te-ar putea interesa:
  • Utilizatorii retelelor de socializare, mai dispusi sa faca sex cu un nou partener

    Folosirea sms-urilor, retelei Facebook si a altor platforme de socializare ii determina pe cei care au inceput de curand o legatura sentimentala sa intretina relatii sexuale mai devreme, potrivit unui sondaj citat de Reuters.

  • Timpul petrecut de americani pe retele de socializare s-a dublat

    Timpul petrecut de internautii americani pe retelele de socializare si bloguri s-a dublat in ultimul an, comparativ cu perioada precedenta, cea mai populara retea fiind Facebook, potrivit unui studiu al Nielsen Online, informeaza Reuters.

  • Barfa ajuta la intarirea legaturilor sociale

    Barfa este benefica pentru societate, pentru ca ajuta oamenii sa se increada unii in ceilalti si sa fie mai generosi, potrivit unui studiu realizat de o echipa de specialisti din Germania, publicat in Proceedings of the Royal Society, Biological Sciences si preluat de telegraph.co.uk.

  • Nu te lasa purtata de val…online!

    Ideea de intalnire online iti trage cu ochiul? Pune in balanta toate avantajele si dezavantajele si de asemenea, tine cont de riscurile care pot sa apara in cadrul unei intalniri online. Nu te increde de la bun inceput in tot ce ti se spune, s-ar putea sa ai parte de dezamagiri.

  • Socializarea online poate dauna sanatatii

    Sanatatea internautilor ar putea fi afectata de site-urile de socializare, care ii determina sa isi diminueze contactele directe cu alte persoane in favoarea legaturilor virtuale, sustine un expert, citat de BBC News Online.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii