Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Boabele de cacao scad hipertensiunea arteriala

Miercuri, 15 Iulie 2009
Boabele de cacao scad hipertensiunea arterialaBoabele de cacao contin anumiti compusi care contribuie la dilatarea vaselor sangvine si pot fi folosite in combaterea hipertensiunii arteriale, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii germani de la Universitatea din Koln au dorit sa afle daca acesti compusi, luati sub forma unor suplimente alimentare, pot sa reduca hipertensiunea, considerat unul din factorii de risc majori in declansarea infarctelor si a atacurilor cerebrale, informeaza Mediafax
    
Totodata, aceste pastile ar putea fi o metoda naturala si mai sanatoasa de combatere a acestei afectiuni, in comparatie cu medicamentele care inhiba sinteza colesterolului, folosite in terapiile actuale. In Marea Britanie sase milioane de persoane folosesc aceste medicamente.
    
Cercetatorii germani de la Universitatea din Koln au testat cu succes 48 de voluntari, barbati si femei suferind de hipertensiune. Acestia au primit cate o capsula continand 1 gram de polifenoli, niste antioxidanti naturali prezenti in boabele de cacao. Ei sporesc concentratia de oxid nitric din organism, care contribuie la dilatarea vaselor sangvine.






Te-ar putea interesa:
  • Barbatii mostenesc hipertensiunea arteriala

    Barbatii prezinta riscul de a mosteni genetic hipertensiunea arteriala daca parintii lor sufera de aceasta boala, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, publicat in Archives of Internal Medicine si preluat de thisislondon.co.uk.

  • Mazarea poate preveni hipertensiunea arteriala

    O anumita proteina din mazare poate fi folosita ca aditiv sau supliment alimentar impotriva hipertensiunii arteriale si a maladiilor renale, potrivit unui studiu recent al cercetatorilor canadieni, informeaza eurekalert.org.

  • Strugurii scad tensiunea arteriala

    Consumul de struguri contribuie la scaderea tensiunii arteriale si la imbunatatirea functiilor cardiace, potrivit unui studiu publicat miercuri, in Journal of Gerontology: Biological Sciences, informeaza Reuters, citata de MEDIAFAX.

  • Sucul de sfecla rosie combate hipertensiunea arteriala

    Sucul de sfecla rosie, bogat in nitrati, are efecte benefice in cazul pacientilor suferind de hipertensiune arteriala, potrivit unui studiu publicat in revista medicala americana Hypertension, informeaza bbc.co.uk.

  • Legumele cu frunze verzi scad riscul de diabet

    Consumul regulat de spanac si de alte legume cu frunze verzi, ca varza, broccoli si laptucile, reduce riscul de diabet de tip 2, cea mai raspandita forma a bolii, potrivit unui studiu publicat vineri in British Medical Journal si citat de AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii