Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Broccoli poate reduce riscul de maladii cardiace

Miercuri, 23 Ianuarie 2008

Broccoli poate reduce riscul de maladii cardiace Consumul regulat de broccoli fiert in aburi poate reduce riscul de boli cardiace, ajutand organismul sa lupte impotriva distrugerilor celulare, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry, preluat de telegraph.co.uk.


Studii anterioare au scos la iveala faptul ca persoanele care consuma broccoli, mai ales in stare cruda sau fiert in aburi, prezinta riscuri mai putine de a dezvolta maladii cardiace sau cancer. Noul studiu indica o legatura clara intre nivelurile crescute de anumite substante care se gasesc in leguma si reducerea distrugerilor celulare provocate de faptul ca inima primeste o cantitate insuficienta de oxigen.

Procesele biologice normale asociate cu alimentatia si respiratia conduc la generarea unor substante foarte daunatoare numite radicali liberi. Excesul de radicali liberi poate favoriza distrugerile celulare si chiar aparitia cancerului. Distrugerile de acest tip se acumuleaza odata cu inaintarea in varsta.

Legumele crucifere, precum conopida, varza, broccoli, varza de Bruxelles, furnizeaza antioxidanti care previn reduc productia de radicali liberi. Broccoli, in mod special, contine sulforan, o substanta care declanseaza productia de proteine care formeaza o parte din sistemul de aparare cardiovasculara. Aceste proteine combat procesul de oxidare celulara.

Profesorul Dipak Das, director al departamentului de cardiologie din cadrul Universitatii din Connecticut, a hranit mai multi cobai, timp de o luna, cu extract de broccoli, masurand efectele legumei asupra inimii. Cobaii care au primit extract de broccoli au manifestat o imbunatatire a functiei cardiace si mai putine distrugeri celulare provocate de insuficienta de oxigen fata de animalele care nu au urmat aceasta dieta.

Das avertizeaza ca broccoli trebuie consumat in stare cruda sau fiert in aburi, prepararea prelungita a legumei eliminand efectele sale benefice. In prezent, echipa cercetatorului studiaze posibilele efecte benefice ale cruciferelor asupra altor maladii cronice.

sursa: www.mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Suplimentele cu calciu cresc riscul de maladii cardiace

    Femeile in varsta care consuma suplimente de calciu pentru a-si mentine un sistem osos puternic prezinta un risc mult mai ridicat de a suferi un atac de cord, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din Noua Zeelanda, preluat de Reuters. 

  • Vitamina B6 poate reduce cu 50% riscul de cancer la plamani

    O concentratie peste medie de vitamina B6 si de metionina, un aminoacid din structura proteinelor, reduce cu cel putin 50% riscul de aparitie a cancerului pulmonar, potrivit unui studiu efectuat in Europa si publicat in Statele Unite ale Americii, informeaza AFP.

  • Broccoli poate indeparta efectele diabetului

    Consumul de broccoli poate elimina distrugerile din organism provocate de diabet vaselor sangvine, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat in Diabetes si preluat de bbc.co.uk.

  • Broccoli poate preveni cancerul stomacal

    Consumul zilnic de broccoli poate sa ofere o protectie eficienta impotriva cancerului stomacal, potrivit unui studiu recent al cercetatorilor americani, publicat in revista Cancer Prevention Research, informeaza dailymail.co.uk, citat de MEDIAFAX.

  • Calciul reduce riscul de aparitie a cancerului

    Consumul de calciu reduce riscul de aparitie a cancerului la colon si a altor tumori ale tubului digestiv, potrivit unui studiu realizat in Statele Unite, publicat in revista americana Archives of Internal Medicine, informeaza AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii