Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Consumul de cereale integrale contribuie la reducerea riscurilor de insuficienta cardiaca

Miercuri, 24 Octombrie 2007

Consumul de cereale integrale contribuie la reducerea riscurilor de insuficienta cardiaca Consumul de cereale integrale poate contribui la reducerea riscurilor de dezvoltare a unei insuficiente cardiace, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani publicat in Archives of Internal Medicine, informeaza Reuters. Studii anterioare au demonstrat deja ca cerealele integrale pot contribui la scaderea tensiunii arteriale si la prevenirea infarctului. 


La noul studiu, care a durat 20 de ani, au participat 21.000 de barbati medici, cu o varsta medie de 53,7 ani. Cercetatorii de la Brigham and Women's Hospital si de la scoala medicala Harvard din Boston au monitorizat obiceiurile alimentare pe care participantii la studiu le aveau la micul dejun. De asemenea, specialistii au monitorizat cazurile de insuficienta cardiaca. Pe parcursul studiului, 1.018 barbati s-au imbolnavit.

Majoritatea cazurilor de insuficienta cardiaca s-au inregistrat in randul participantilor care nu au consumat la micul dejun cereale integrale (362 de cazuri la 7.000 de voluntari). Cele mai putine cazuri s-au inregistrat in randul participantilor care consumau zilnic un bol de cereale (189 de bolnavi la 4.000 de voluntari).


Consumul de cereale integrale contribuie la reducerea riscurilor de insuficienta cardiacaCercetatorii au descoperit ca barbatii care consuma zilnic un bol de cereale integrale prezinta cu 28% mai putine riscuri de a dezvolta o insuficienta cardiaca. "Persoanele care consuma la micul dejun o jumatate de ceasca de cereale integrale beneficiaza si de o scadere a tensiunii arteriale. De asemenea, cerealele integrale contribuie la scaderea riscurilor de diabet si de maladii cardiace", a spus profesorul Luc Djousse, coordonatorul studiului.

Numai in Statele Unite, aproximativ 5 milioane de persoane sufera de insuficienta cardiaca, iar anual sunt diagnosticate 550.000 de cazuri noi, potrivit Centrului de prevenire si control al bolilor din Statele Unite. Anual se Inregistreaza 287.000 de decese provocate de aceasta boala. Insuficienta cardiaca apare, de obicei, in urma unui infarct. Maladia se dezvolta atunci cand inima nu mai poate pompa cu eficienta sange in organele corpului si, de obicei, aparitia ei este favorizata de ingrosarea arterelor, cresterea tensiunii arteriale si diabet.


sursa: www.mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Insuficienta cardiaca poate fi prevenita

    Imbatranirea inimii si declansarea insuficientei cardiace la oameni pot fi amanate sau prevenite, potrivit cercetatorilor japonezi de la Universitatea de Medicina din Kyoto, al caror studiu a fost publicat in revista medicala Circulation, informeaza Reuters.

  • Insuficienta cardiaca usoara poate fi vindecata cu resincronizare artificiala

    Un dispozitiv de "resincronizare cardiaca" poate reduce cu 41% riscul de sincopa cardiaca, potrivit unui studiu publicat, marti, in New England Journal of Medicine si prezentat in aceeasi zi la conferinta organizata de European Society of Cardiology la Barcelona, informeaza AFP.

  • Insuficienta cardiaca a fost tratata pentru prima data cu o inima artificiala si celule susa

    O inima artificiala si celule susa au fost folosite in premiera impreuna intr-o interventie chirurgicala, care a fost realizata in Grecia, de o echipa de medici britanici si greci, care i-au salvat astfel viata unui pacient suferind de insuficienta cardiaca grava, potrivit news.sky.com.

  • Insuficienta venoasa

    In prezent, peste 18 milioane de persoane din intreaga lume sufera de insuficienta venoasa, ale carei simptome sunt varicele, hemoroizii, gleznele umflate si picioarele grele.

  • Riscul de deces, mai mare dupa o criza cardiaca

    Persoanele care au suferit o criza cardiaca se confrunta cu un risc sporit de deces in prima luna dupa externare, potrivit unui studiu publicat miercuri in Journal of the American Medical Association (JAMA), informeaza MEDIAFAX .

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii