Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Cu zambetul la control

Luni, 01 Septembrie 2008
Cu zambetul la stomatolog Afectiunile dentare nu se reduc din pacate doar la carii Chiar daca iti mentii o igiena bucala corespunzatoare, e foarte posibil sa ai parte si de alte probleme care te vor determina sa apelezi la medicul stomatolog.
Una dintre cauzele aparitiei diferitelor afectiuni dentare consta si intr-o alimentatia saracacioasa sau din ce in ce mai modificata de catre producatorii de alimente.

Afectiunile dentare sunt numeroase. Iata o parte dintre ele, cu denumirea lor medicala: periostita alveolo-dentara, fistula dentara, pulpita, paradontoza si gingivita.

Periostita alveolo-dentara apare atunci cand canalele de la radacina dintilor se infecteaza, fara o durere propriu-zisa si fara vizibilitate imediata, fiind o afectiune camuflata.

In momentul in care bacteriile care au provocat caria dentara ajung la pulpa dentara, se ajunge la o pulpita.

Fistula dentara reprezinta o perforare facuta de o infectie purulenta in urma unui proces inflamator.

Gingivita reprezinta o afectiune a gingiei. Se poate recunoaste in momentul in care gingia este umflata, rosie, iritata, prezentand chiar portiuni in care se albeste si nu mai acopera dintele asa cum ar trebui. Poate produce un miros neplacut si provoaca dureri, incomodand nutritia.

Parodontopatia sau paradontoza e o boala dentara care consta in degenerarea tesutului care fixeaza dintii. Cauza nu e una legata de igiena dentara, ci e vorba de un factor microbian care nu poate fi eliminat. Solutia ar consta intr-o accelerare a regenerarii respectivelor tesuturi pentru o rapida inlocuire a celor distruse de microbi.

Primul simptom consta in chiar aparitia gingivitei (sangerarea gingivala), manifestata in special in momentul periajului. Cu timpul se va instala paradontoza, manifestata printr-o mobilitate ingrijoratoare a dintilor.

Cu zambetul la stomatolog Afectiunile dentare pot avea foarte multe cauze diferite, insa au si cateva cauze comune: o igiena bucala precara, prezenta substantelor iritante (alcool, tutun, mancarea iute), sarcina, periute de dinti nepotrivite, alimentatia necorespunzatoare.

In ceea ce priveste nutritia, iata cateva alimente care ne pot afecta foarte mult dantura, insa cu specificarea ca acestea sunt cu atat mai daunatoare cu cat sunt rafinate in industrie.

Zaharul e vazut ca unul dintre cele mai periculoase substante pentru organism, printre altele afectand foarte mult si dantura. Consumul exagerat de dulciuri, atat de catre copii, cat si de adulti nu face decat sa distruga smaltul protector al dintelui.

Mierea este si un aliment benefic organismului, insa si unul extrem de daunator cand vine vorba de dantura. Aceasta nu trebuie niciodata consumata singura, ci impreuna cu alte alimente.

Cerealele integrale aduc foarte multe beneficii organismului. Insa in productie nu este preferata faina macinata integral, deoarece e mai greu de conservat si nu e rentabila, fiind inlocuita cu faina alba, bogata in amidon. Un consum pe termen lung de amidon nu face decat sa afecteze dantura.

In orice caz, in momentul in care aveti de-a face cu o afectiune dentara, nu urmati niste sfaturi generaliste, ci apelati la un medic stomatolog.
Te-ar putea interesa:
  • Zambetul prelungeste viata

    Oamenii care zambesc mai mult traiesc mai mult, afirma cercetatorii americani, care au analizat 230 de fotografii ale unor jucatori din Liga de baseball americana, realizate in 1952, studiul acestora fiind publicat in revista Psychological Science, informeaza AFP.

  • Lipsa de control duce la superstitii

    Lipsa de control ii poate determina pe oamenii rationali sa vada tipare acolo unde, de fapt, nu exista, acesta descoperire putand explica comportamentele aparent irationale, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, publicat in revista Science si preluat de Reuters.

  • Dansul in grup reprezinta o forma de control a mintii

    Marsurile, dansurile si cantecele practicate in grup sunt forme de exercitare a controlului asupra mintii, care ii incurajeaza pe indivizi sa urmeze multimea, potrivit unui studiu american care ar putea explica numarul mare de adepti ai dictatorilor, informeaza telegraph.co.uk.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii