Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Hipnoza influenteaza activitatea cerebrala

Marti, 17 Noiembrie 2009
Hipnoza influenteaza activitatea cerebralaHipnoza are efecte "reale" asupra creierului, care pot fi observate si cu ajutorul tehnicilor de imagistica cerebrala, potrivit cercetatorilor britanici de la Universitatea Hull, al caror studiu a fost publicat in revista Consciousness and Cognition, informeaza bbc.co.uk.

Studiul, realizat pe voluntari hipnotizati, a relevat o activitate scazuta in acele zone ale creierului asociate cu visarea cu ochii deschisi.

Acest model de activitate cerebrala nu a fost inregistrat la persoanele care au participat la acest test, dar care nu au putut fi hipnotizate, relateaza Mediafax .

O parte a psihologilor considera ca acest studiu sprijina teoria potrivit careia hipnoza "ordona" creierului sa fie deschis la sugestii si lucruri noi.

Hipnoza este tot mai des folosita pentru a-i ajuta pe oameni sa renunte la fumat sau sa piarda in greutate, iar specialistii recomanda autoritatilor din domeniul sanatatii din Marea Britanie sa o considere o terapie ce poate fi eficienta impotriva sindromului colonului iritabil.

Nu este pentru prima oara cand oamenii de stiinta au incercat sa foloseasca imagistica prin rezonanta magnetica pentru a monitoriza activitatea cerebrala a pacientilor aflati sub hipnoza. Echipa de cercetatori de la Universitatea Hull a declarat ca aceste teste au fost efectuate in timp ce pacientilor li se cerea sa indeplineasca anumite sarcini, nefiind deci clar daca schimbarile din creier erau o consecinta a efectuarii acelor sarcini sau a efectelor hipnozei.

In cel mai recent studiu, cercetatorii au testat mai intai felul in care oamenii raspund la hipnoza si au selectionat 10 indivizi care erau "foarte deschisi la sugestii" si alte sapte persoane care nu au raspuns acestei tehnici, care nu i-a ajutat decat sa se relaxeze.

Voluntarilor li s-a cerut sa execute anumite sarcini in timpul sedintei de hipnoza, precum ascultarea unei melodii care nu exista. Fara ca ei sa stie, activitatea cerebrala a acestora a fost monitorizata in timpul pauzelor dintre diversele sarcini primite.

In grupul persoanelor "foarte deschise la sugestii", cercetatorii au constatat o activitate scazuta in acea parte a creierului implicata in procesul de visare cu ochii deschisi.

Una dintre teoriile despre modul in care hipnoza actioneaza, sprijinita de aceste rezultate, sustine ca, prin oprirea activitatii cerebrale din partea creierului asociata cu visarea cu ochii deschisi, organul poate sa se concentreze mai bine asupra celorlalte activitati.


Te-ar putea interesa:
  • Activitatea cerebrala atinge apogeul la 39 de ani

    Creierul uman atinge momentul de varf al activitatii cerebrale in jurul varstei de 39 de ani, dupa care viteza lui de prelucrare a informatiilor scade intr-un ritm accelerat, potrivit unui studiu recent al cercetatorilor americani, informeaza dailymail.co.uk, conform MEDIAFAX.

  • Activitatea cerebrala indica daca o persoana se va lasa de fumat

    Activitatea cerebrala poate fi folosita pentru a evalua hotararea unei persoane care vrea sa renunte la fumat, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, ce au analizat cu ajutorul unui scaner o regiune a cortexului asociata cu modificarile de comportament, informeaza AFP.

  • Comunicarea cerebrala, descoperita de cercetatorii britanici

    Oamenii de stiinta britanici au anuntat ca au facut primul pas in comunicarea umana intermediata prin puterea gandului, dezvoltand un sistem prin care o persoana poate trimite un mesaj pe internet doar prin semnalele transmise de creier, informeaza Daily Mail, in editia electronica.

  • Activitatea fizica poate preveni cancerul

    Oamenii care desfasoara activitati fizice intense, prezinta mai putine probabilitati de a se imbolnavi de cancer, comparativ cu cei care au un stil de viata mai sedentar, a anuntat, joi, un grup de cercetatori coordonat de Ministerul Sanatatii din Japonia, transmite Reuters. 

  • Comportamentul influenteaza starea de sanatate

    Elevii care au un comportament necorespunzator in timpul scolii sunt predispusi unor riscuri mai mari de a dezvolta maladii mintale sau de a avea probleme sociale in viata adulta, potrivit unui studiu efectuat in Marea Britanie, care a durat 40 de ani, informeaza MEDIAFAX .

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii