Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Namolul - solul miracolelor

Joi, 17 Iulie 2008

Namolul - solul miracolelor  Drumul spre litoralul autohton, presupune in majoritatea cazurilor o trecere prin Techirghiol. Pe malul marii apar siluetele parca desprinse dintr-un film SF: par umane, dar totusi ceva este in neregula - culoarea maronie care le acopera mare parte din suprafata corpului, mobilitatea corpului este vizibil scazuta . Suna cunoscut?

Desi estetic vorbind, poate fi un pic amuzant, namolul este inzestrat cu o serie de proprietati curative care se dovedesc a fi extreme de eficiente, dar foarte la indemana.

Namolul este unul dintre cele cinci elemente ale naturii care are un puternic impact asupra corpului uman. Potasiul, calciul, magneziul, sulful, iodul, fierul, zincul sunt numai o parte din elementele care intra in compozitia namolului.

Proprietatile sale pot fi folosite atat in tratamente de infrumusetare, cat si in cazul unor afectiuni precum:
     - afectiunile ginecologige cronice (sterilitate, anexite, metroanexite cronice);
     - afectiunile survenite in urma unui traumatism (sechele osoase, musculo-articulare);
     - afectiunile reumatice;
     - afectiunile neurologice periferice cronice.
 
Namolul - solul miracolelor  Acelasi sol contine o cantitate de substante biologic active care ajuta la intarirea sistemului imunitar si stimuleaza in egala masura activitatea sistemului endocrin.

Namolul este si un inamic redutabil al celulitei. Stimuleaza transpiratia excesiva, actionand astfel asupra celulitei din interior in exterior, invers fata de procesul caracteristic cremelor obisnuite. Efectele namolului asupra celulitei sunt vizibile inca de la prima folosire. Masca cu namol este un tratament care ne poate scapa si de matreata sau de alte afectiuni ale pielii capilare.
 
Cel mai cunoscut ramane, fara indoiala, namolul de pe fundul Marii Moarte. Acesta este bogat in elemente precum clorul, calciul si magneziul. Compozitia chimica a namolului este in directa relatie cu cea a apei din Marea Moarta.

Namolul - solul miracolelor  Namolul de la Marea Moarta se gaseste sub doua forme. Forma sedimentata, sau solida, la care s-a ajuns datoria interactiunii permanente dintre sarurile din apa, pamant si substantele obtinute in urma dezintegrarii organismelor animale si vegetale. Forma "lichida" este constiuita de substantele organice si neorganice dizolvate in apa.

Iata modul in care namolul actioneaza la diferite niveluri:
  - componentele neorganice (compusii fierului si ai sulfului) patrund prin porii pielii;
  - componentele organice (acid formic, valeriana, aminobaze, etc) se intaresc la suprafata pielii, stimuleaza receptorii si vasele capilare, patrund in circuitul sanguin, actionand benefic asupra organelor si tesuturilor;
 - compusii hormonali (foliculini, substante estrogene) se folosesc in cadrul terapiei aplicate de medicii ginecologi;
 - factorul termic duce la largirea vaselor sanguine, faciliteaza circulatia sangelui , imbunatateste metabolismul, stimuleaza activitatea sistemului endocrin si normalizeaza activitatea musculaturii.

Daca totusi preferati sa apelati la variantele puse la dispozitie de plaiurile mioritice, la tarmul Marii Negre, la circa 5 km de Braila este situat binecunoscutulTechirghiol.

Namolul - solul miracolelor  Namolul sapropelic – negru, unsuros, sarat, care in contact cu aerul devine cenusiu - provenit de pe fundul Techirghiolului este recunoscut pentru proprietatile sale terapeutice in intreaga lume. In anul 1924, acesta a primit medalia de aur la Expozitia Universala de la Paris. El contine 41% saruri anorganice, 39 % substante organice si 20 % apa.

Este eficient in tratamentul unor afectiune de natura dermatologica (psoriazis, eczeme) si, in acelasi timp, hidrateaza pielea, relaxand-o si reducand in egala masura stresul.
Resurse de namol mai gasiti si la Lacul Sarat, in statiunea omonima.

Atunci cand apelati la terapia cu namol, indiferent de natura motivatiei dumneavoastra (medicala sau cosmetica) aveti grija sa aplicati un strat subtire de namol pe suprafata pielii. Astfel, nu veti avea incidente neplacute, namolul nu va aluneca de pe piele si se va curata mai usor. Indepartati namolul cu apa calduta, dulce, dupa aproximativ 20 de minute.

Desi poate avem tendinta sa percepem terapia cu namol ca pe modalitatea de relaxare preferata a octogenarilor, o vizita pe litoral, printre namolurile patriei ne poate pune la dispozitie si experiente neobisnuite. Recomand impachetarile cu namol – pentru sanatate, frumusete, si o portie sanatoasa de ras.


   Andreea - Ina Gartoi






 
Mesaje (5) »
...
scris de camitza adi, August 06, 2009

Am facut impachetari cu namol in statiunea BALA , jud Mehedinti. Dupa ce mi-am dat jos namolul, si mai ales cand am intrat in apa sulfuroasa, am avut o senzatie stranie de mancarime pe tot corpul. Este oare normal sa se intample asa ???

...
scris de allen, August 19, 2011

Da, este! Si eu merg la bai in apa sarata si fac impachetari cu namol, iar inainte sa intru in apa am senzatia de mancarime deoarece apa iti curata pielea de toate impuritatile.

...
scris de davidov, September 04, 2011

Foarte tare !Techirghiol se afla la 5 km de Braila???


...
scris de Ana gabi, June 15, 2012

superb, stau in Techirghiol deci la numai 5 km de Braila de pe litoral!!!

...
scris de Nicole Vasiliteanu, August 01, 2013

Braila e la o distanta semnificativa fata de techerghiol:)) . Nici macar de la Constanta pana la Techerghiol nu sunt atatia km :)) sunt vreo 15 km.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii