Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

O harta 3D a virusului bronsiolitei poate da nastere unor noi tratamente

Luni, 30 Noiembrie 2009
O harta 3D a virusului bronsiolitei poate da nastere unor noi tratamenteO harta ce prezinta in detaliu structura tridimensionala a virusului bronsiolitei, o maladie inflamatorie a cailor respiratorii, le ofera cercetatorilor noi posibilitati de tratament impotriva acestui agent patogen, potrivit unui studiu recent publicat in revista Science, informeaza AFP.

Cercetatorii francezi de la Institutul Pasteur, Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) si de la Institut National de la Recherche Agronomique (INRA) au descifrat structura tridimensionala a unei regiuni-cheie a acestui virus, responsabila cu declansarea bronsiolitei, alcatuita din molecula de ARN care stocheaza materialul genetic al virusului si din proteina virala care o inconjoara, relateaza Mediafax .

Rolul acestei proteine, denumita "nucleoproteina", este de a proteja programul virusului (ARN-ul virusului) de apararea imunitara a organismului infectat, dar si de a participa la multiplicarea virusului.

Bronsiolita virala, care afecteaza majoritatea copiilor inainte de varsta de trei ani, provocand adeseori adevarate epidemii, poate fi, totodata, cauza multor spitalizari ale persoanelor in varsta sau cu deficiente imunitare.

In ciuda celor 50 de ani de cercetari medicale, oamenii de stiinta nu au reusit sa produca un vaccin uman impotriva acestui virus.

Un virus similar produce o boala respiratorie la tinerele bovine si provoaca pierderi economice masive.

Virusul respirator sincitial (VRS) se face vinovat de declansarea a peste 70% din totalul cazurilor de bronsiolita in cazul copiilor mici, in sezonul de iarna.

Pentru a studia cuplul proteina/ARN al acestui virus, cercetatorii l-au cristalizat si apoi l-au examinat cu ajutorul unui "accelerator de particule", un aparat care produce raze X foarte puternice. Ei au obtinut astfel o imagine detaliata a modului in care acest cuplu se formeaza. Odata atasate de celula infectata, proteinele inconjuratoare, nucleoproteinele, se deschid pentru a permite intrarea programului genetic al virusului (ARN-ul acestuia), acest acces fiind absolut necesar pentru multiplicarea (replicarea) virusului. In etapa imediat urmatoare, nucleoproteinele se inchid, pentru a asigura protejarea virusului.

Molecule capabile sa mentina inchisa aceasta "cochilie" protectoare intrerup multiplicarea virusului si raspandirea lui in caile respiratorii.



Te-ar putea interesa:
  • Cercetatorii americani au analizat harta genetica a virusului HIV

    O noua tehnica le-a oferit cercetatorilor americani posibilitatea de a obtine o "imagine de ansamblu" asupra genomului virusului HIV, dupa ce acestia au reusit sa decodeze pentru prima oara harta genetica a virusului, potrivit unui studiu recent publicat in revista Nature, informeaza Reuters.

  • Fecundarea in vitro duce la cresterea riscului de nastere a unor bebelusi morti

    Femeile care recurg la fecundarea in vitro (FIV) sunt de patru ori mai expuse in fata riscului de a naste bebelusi morti, comparativ cu femeile care sufera un avort spontan sau care au recurs la un alte tratamente impotriva infertilitatii, informeaza AFP.

  • Paradontoza stimuleaza dezvoltarea virusului HIV

    Un acid emis in cavitatea bucala ca urmare a unei maladii a gingiilor stimuleaza dezvoltarea virusului HIV in organism, conform unui studiu realizat de cercetatorii japonezi, aceasta descoperire fiind o premiera, transmite AFP.

  • Bananele ar putea opri raspandirea virusului HIV

    Bananele ar putea fi cheia pentru obtinerea unor noi tratamente eficiente impotriva virusului HIV, care declanseaza maladia SIDA, informeaza dailymail.co.uk.

  • S-a descoperit o noua variatie genetica a virusului HIV

    O noua variatie genetica a virusului HIV de tipul 1, aflat la originea celor mai multe cazuri de SIDA, foarte apropiata din punct de vedere genetic de virusul imunodeficientei simiene descoperit recent la gorile (SIVgor), a fost identificata de o echipa de virusologi francezi, relateaza AFP.

Mesaje (1) »
...
scris de sunny_day, December 01, 2009

Interesant, e bine de stiut, si de urmarit un tratament ulterior aparut;

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii