Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

O molecula din creier poate restabili capacitatile mintale afectate de maladia Alzheimer

Luni, 02 Februarie 2009
O molecula din creier poate restabili capacitatile mintale afectate de maladia AlzheimerO anumita molecula din creier permite restabilirea capacitatilor cognitive deteriorate la persoanele care sufera de maladia Alzheimer, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de o echipa internationala de cercetatori, informeaza AFP, preluat de Mediafax .

Studiul a fost condus de laboratorul "Apoptose, cancer et développement" din cadrul CNRS din Lyon si de Buck Institute, specializat in cercetarile asupra imbatranirii, din Statele Unite. Concluziile acestui studiu au fost publicate in revista americana Cell Death and Differentiation.
    
Cauzele maladiei Alzheimer sunt necunoscute, dar mecanismul care conduce la dementa a fost deja descifrat, in special in ceea ce priveste prezenta placilor de amiloid, reprezentate de o proteina (peptida) specifica concentrata in creierul bolnavilor, care determina afectarea functionarii normale psihice.
    
Echipa condusa de Patrick Mehlen, din partea CNRS, care a cercetat diverse molecule implicate in tratamentele anticancer, a descoperit faptul ca proteina netrin-1, cunoscuta pentru rolul avut atat in dezvoltarea sistemului nervos, cat si in tratarea cancerului, ar putea sa inhibe formarea peptidelor toxice.
    
In colaborare cu Institutul Buck, cercetatorii au injectat aceasta molecula in creierul soarecilor suferind de maladia Alzheimer. Potrivit observatiilor lor, acest aport de proteina netrin-1 a inhibat producerea peptidelor amiloide in creierul soarecilor si chiar restabilirea capacitatilor cognitive, initial pierdute.
    
Pentru a exploata acest rezultat incurajator, CNRS si Buck Institute au depus o cerere comuna pentru brevetare, in februarie 2006, iar licenta de exploatare a fost cedata unei societati americane specializate in maladiile degenerative.
    
Cele doua institute incearca in prezent sa dezvolte un compus care sa aibe o structura identica cu proteina netrin-1, care sa poata fi folosit ca medicament impotriva maladiei Alzheimer.

Te-ar putea interesa:
  • Leptina, hormonul apetitului, poate preveni maladia Alzheimer

    Persoanele cu concentratii mari in organism de leptina, hormonul apetitului, se confrunta cu un risc mult mai scazut de a se imbolnavi de Alzheimer sau de alte tipuri dementa, potrivit unui studiu publicat recent in Journal of the American Medical Association, informeaza Reuters.

  • Siesta imbunatateste capacitatile mintale

    Siesta este eficienta nu doar pentru odihna creierului, ci si pentru stimularea capacitatilor mintale, potrivit mai multor studii prezentate la conferinta anuala organizata de American Association for the Advancement of Science (AAAS), la sfarsitul saptamanii trecute, la San Diego (SUA).

  • Diabetul afecteaza capacitatile mintale

    Adultii care sufera de diabet de tipul II pot sa se confrunte cu o scadere a capacitatilor lor mintale la scurt timp dupa aparitia maladiei, potrivit unui studiu recent al cercetatorilor canadieni, publicat in jurnalul Neuropsychology, conform timesonline.co.uk, informeaza MEDIAFAX.

  • Maladia Alzheimer ar putea impiedica aparitia cancerului

    Persoanele suferind de maladia Alzheimer ar putea fi mai putin predispuse sa se imbolnaveasca de cancer, reciproca fiind si ea adevarata, potrivit unui studiu citat de Reuters.

  • Maladia Alzheimer, identificabila cu ajutorul unui marker biologic

    Viitoarele cazuri de Alzheimer vor putea fi identificate cu cativa ani in avans, cu o acuratete de aproape 100%, gratie unui marker biologic prezent in lichidul cefalorahidian, potrivit unui studiu publicat in American Medical Association's Archives of Neurology, informeaza AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii