Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Persoanele cu probleme de anxietate, predispuse la o coagulare excesiva a sangelui

Vineri, 26 Februarie 2010
Persoanele cu probleme de anxietate, predispuse la o coagulare excesiva a sangelui
Foto: Hepta
Studii medicale recente arata ca persoanele care prezinta un nivel crescut de anxietate tind sa aiba o predilectie spre o coagulare excesiva a sangelui si, implicit, sunt mai predispuse la un risc crescut de a face infarct.

Stresul si anxietatea pot influenta gradul de coagulare al sangelui. Starea de angoasa poate avea diferite cauze, mai grave sau mai lipsite de importanta, zilnice sau pe termen lung, care revin in anumite situatii.

Dincolo de temerile considerate normale, exista si o serie de temeri legate de anumite obsesii, concretizate de cele mai multe ori sub denumirea de fobii. Spre exemplu, agorafobia este insotita de atacuri de panica, respiratie precipitata, palpitatii, tremurat si transpiratii reci. Un alt exemplu ar putea fi dat de fobia sociala, care se manifesta printr-o teama nemotivata a bolnavului in momentul in care acesta devine centru de interes intr-un loc public. De aceea, persoanele care sufera de o astfel de fobie vor incerca pe cat posibil sa evite contactul cu persoane necunoscute, in spatii din afara propriei case.

Un studiu realizat la Institutul Medical de Hematologie si Transfuzii din Germania a incercat sa gaseasca legatura dintre anxietate si fenomenul de coagulare al sangelui. Au fost studiate si ulterior comparate doua grupuri a cate 31 de prsoane, unul format din persoane cu fobii si celalalt format din persoane fara probleme de sanatate. Pentru a se evita o posibila discrepanta din cauza varstei sau a sexului, fiecarui subiect dintr-un grup i s-a gasit un corespondent pe baza acestor criterii in celalalt grup, astfel incat rezultatele obtinute sa fie cat mai obiective si corecte.

Initial, fiecare subiect a dat o mostra de sange. Dupa aceea, fiecare individ a fost supus unor teste pe calculator. Dupa realizarea testelor, a mai fost prelevata o mostra de sange.

Rezultatele au demostrat presupozitia initiala: grupul cu indivizi anxiosi a prezentat un grad mai ridicat de coagulare a sangelui spre deosebire de grupul sanatos.

Procesul de coagulare implica doua actiuni, care se echilibreaza una pe cealalta: pe de o parte sangele are nevoie de coagulare pentru a reface acele vase de sange sparte si pentru a se evita o sangerare excesiva, iar pe de alta parte, sangele trebuie mentinut fluid pentru a elimina coagularile si pentru a permite o buna circulatie sangvina.

In cazul persoanelor cu probleme de anxietate, medicii au observat o crestere a nivelului de coagulare insotita de inhibarea procesului de fluidizare a sangelui. Aceasta situatie duce in timp la consecinte grave si la complicatii, cum ar fi posibilitatea blocarii vaselor de sange cauzate de o coagulare excesiva.

Medicii insa spun ca aceasta predispozitie a persoanelor cu probleme de anxietate spre o coagulare excesiva nu reprezinta un pericol imediat decat in momentul in care apar si alti factori de risc, cum ar fi obezitatea si fumatul.


Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii