Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Simptomele gripei porcine

Vineri, 06 Noiembrie 2009
Simptomele gripei porcineGripa porcina reprezinta cea mai periculoasa afectiune de sezon si nu numai. Ea tinde sa devina o adevarata pandemie, de aceea trebuie sa cunosti modalitatile de prevenire si simptomele specifice.

Ce este gripa porcina?

Dupa cum o spune si numele, afectiunea apare in primul rand la porci, insa ea se poate transmite si la om. Primele cazuri apar in randul celor care activeaza in preajma acestor animale. Virusul gripei porcine este total diferit de cel al gripei umane, de aceea este nevoie ca tratamentul sa fie facut corespunzator. Gripa porcina nu se trateaza ca orice alt caz de gripa umana.

Siptomele gripei porcine

Gripa porcina prezinta simptome asemanatoare cu cele ale unei gripe obisnuite. Diferenta consta in faptul ca, netratata la timp, gripa porcina poate duce la pneumonie severa si chiar la deces.

- tuse

- febra

- secretii nazale apoase

- dureri de cap

- frisoane

- dureri musculare

- dureri in gat

- oboseala

- rar: diaree si varsaturi

Cum prevenim aparitia gripei porcine?


- spalarea mainilor cu apa si sapun

- folosirea de servetele de unica folosinta si aruncarea lor la gunoi imediat dupa folosire

- evitarea atingerii ochilor, gurii sau nasului persoanelor infectate

- evitarea pe cat posibil a locurilor aglomerate

- in cazul in care v-ati imbolnavit, stati acasa si evitati intalnirile cu alte persoane pana in momentul vindecarii

Ce tratamente exista?

Imediat ce constati aparitia unuia sau a mai multor simptome din cele de mai sus, anunta un medic si el te va indruma spre tratament de specialitate. Nu te trata singur, acasa, deoarece gripa porcina nu se vindeca prin tratament antigripal obisnuit.

Gripa porcina este tratata in general cu medicamente antivirale prescrise de medicii specialisti.

Cifrele gripei porcine

Pana in prezent au fost confirmate 174 de cazuri de gripa porcina la noi in tara. Nu s-a inregistrat nici un deces, conform ultimului comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Din cele 555 de cazuri de imbolnavire inregistrate, 174 sunt in terapie, restul fiind vindecati.

Cele mai multe cazuri de infectare s-au inregistrat in Iasi, cu 64 de cazuri de imbolnaviri, urmat de Prahova cu 39 de cazuri. In Bucuresti s-au inregistrat 29 de cazuri.



Te-ar putea interesa:
  • Simptomele cancerului ovarian

    Cancerul ovarian reprezinta a patra cauza de mortalitate prin cancer la femei, la nivel mondial inregistrandu-se un numar de 125.000 de victime anual. Acest tip de cancer este cu atat mai fatal cu cat este diagnosticat prea tarziu, cand boala a atins faze acute. Urmareste mai jos lista simptomelor cancerului ovarian.

  • Simptomele andropauzei, identificate pentru prima oara

    Simptomele asociate cu andropauza, cunoscuta sub denumirea populara de "menopauza masculina", care rezulta dintr-o scadere a sintezei de testosteron in organismul barbatilor in varsta, au fost identificate in premiera de cercetatorii europeni, potrivit unui studiu publicat in SUA, informeaza AFP.

  • Genele care influenteaza dezvoltarea gripei, identificate

    O combinatie de gene poate sa explice motivul pentru care unele persoane isi revin foarte repede dupa ce s-au imbolnavit de gripa, iar altele se lupta cu virusul timp de cateva saptamani, potrivit unui studiu publicat de revista Clinical Infectious Diseases, informeaza telegraph.co.uk, preluat de MEDIAFAX.

  • Vaccinul antigripal, partial eficient si contra gripei H1N1

    Vaccinul antigripal din sezonul 2008-2009 ofera o anumita protectie impotriva gripei H1N1, in special impotriva formelor ei cele mai severe, potrivit unui studiu realizat in Mexic si publicat in revista British Medical Journal, informeaza AFP.

  • Nasul uman, un mediu prea rece pentru virusul gripei aviare

    Gripa aviara nu a devenit o mare amenintare pentru umanitate, asa cum au prezis in trecut expertii in microbiologie, deoarece nasul uman reprezinta un mediu prea rece pentru inmultirea virusului care provoaca boala, potrivit unui studiu publicat in revista PLoS Pathogens, informeaza bbc.co.uk, citata de MEDIAFAX.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii