Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Trichomoniaza urogenitala

Luni, 10 Decembrie 2007
Trichomoniaza urogenitalaTrichomoniaza urogenitala este o infectie determinata de Trichomonas vaginalis, un parazit ce afecteaza aparatul uro-genital al persoanei infectate.

In mod obisnuit, parazitul este prezent in caile urinare, neprezentand nici un simptom si neafectand organismul in nici un fel decat in cazul asocierii cu diverse bacterii ( bacil coli, streptococ, stafilococ, etc.).

Datorita metodei principale de transmitere, boala se incadreaza in categoria bolilorvenerice. Totusi, ea poate fi contactata si in afara vietii sexuale, prin contactul cu lenjerie sau alte obiecte infestate.

De aceea, igiena intima devine cu atat mai necesara in cazul bolnavilor de Trichomonas Vaginalis. Infectia se transmite atat de catre femeie cat si de iubitul acesteia, de aceea tratamentul impus este necesar a fi urmat de ambii parteneri.   

La femei, parazitul poate determina uretrita, vaginita, trichomoniaza vezicala sau renala.

Trichomoniaza urogenitala Simptomele infectiei cauzate de asocierea Trichomonas vaginalis cu diversi bacili constau in:

- senzatii constante de usturime la urinare,
- urinari frecvente, uneori prezentand chiar urme de sange,
- durere asemanatoare celei de ovare,
- secretie vaginala alba, consistenta, urat mirositoare,
- cresterea temperaturii vaginale si, in general, a intregului organism,
- dureri ale coloanei vertebrale.Diagnosticul real va fi stabilit numai de medic, pe baza analizelor de laborator si a examenului clinic. Tot medicul este cel care va prescrie cel mai eficient tratament, precum si durata sa.

Atentie!
Automedicatia este una dintre cele mai periculoase greseli pe care le poate face un pacient. Asadar, nu va lasati convins de tratamentele urmate de cunostinte, prieteni, binevoitori, ci adresati-va cu incredere medicului.

Tratamentul va fi urmat de ambii parteneri si consta intr-o serie de medicamente administrate atat pe cale orala cat si vaginala. Este important ca pacientii sa urmeze cu strictete recomandarile medicale!

In ceea ce priveste preventia, cea mai eficienta cale de a evita Trichomoniaza urogenitala este utilizarea corecta a prezervativului in timpul actului sexual. In plus, pentru evitarea unor eventuale complicatii, o atentie deosebita trebuie acordata igienei corpului si lenjeriei intime.Predut Bianca
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii