Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Victor Velculescu a pus la punct primul test sangvin ce identifica semnatura genetica a tumorilor

Vineri, 19 Februarie 2010
Victor Velculescu a pus la punct primul test sangvin ce identifica semnatura genetica a tumorilorVictor Velculescu, profesor la Universitatea John Hopkins din Maryland (SUA), a pus la punct primul test genetic din lume capabil sa identifice, pornind de la o simpla analiza de sange, biomarkerii specifici tumorilor, potrivit unui studiu publicat in revista Science Translational Medicine.

Potrivit AFP, aceasta descoperire va permite imbunatatirea tratamentelor personalizate acordate pacientilor suferind de cancer.

"Aceasta tehnica reprezinta un pas important in aplicarea tehnologiilor de secventiere a genomului uman, ce va conduce la personalizarea tratamentelor acordate persoanelor suferind de cancer", a declarat medicul oncolog Victor Velculescu, principalul autor al acestei descoperiri medicale.

Rezultatele studiului au fost prezentate la conferinta anuala organizata de American Association for the Advancement of Science (AAAS), in perioada 18 - 22 februarie, in orasul american San Diego.

Acest test va permite identificarea si urmarirea evolutiei celulelor canceroase sau a tumorilor recurente, ajutandu-i pe medici sa afle daca tratamentul aplicat este eficient.

Testul detecteaza intr-un mod foarte exact semnatura genetica a tumorilor sau a celulelor tumorale ramase dupa o interventie chirurgicala, in timpul chimioterapiei sau a sedintelor de radioterapie.

Una dintre trasaturile universale ale cancerului uman este modificarea structurii ADN-ului bolii. Pana in prezent, era foarte dificil de detectat si de localizat cu precizie zona in care aceste modificari genetice se produc la nivelul tumorii.

Lucrand pe sase tipuri de cancer - patru de colon si doua mamare -, echipa coordonata de medicul Victor Velculescu a reusit sa creeze anumiti biomarkeri, pe baza acestor secvente genetice proprii fiecarei tumori.

O simpla analiza de sange va permite de acum inainte detectarea chiar si a celor mai mici urme de ADN provenind de la tumori canceroase, in cantitati mari de sange sau in alte fluide, al caror ADN este sanatos.

Aceste teste vor putea fi efectuate si dupa indepartarea pe cale chirurgicala a unei tumori sau dupa alte forme de terapie, pentru a masura eficienta tratamentelor.

Tehnologiile de secventiere a genomului uman vor deveni din ce in ce mai ieftine, considera medicul Victor Velculescu, care a marturisit ca secventierea genomului pacientilor participanti la acest studiu a costat 5.000 de dolari/ persoana.

In prezent, o tomografie completa costa aproximativ 1.500 de dolari, insa acest procedeu nu poate sa identifice decat cancerele microscopice si nu semnaturile lor genetice, asa cum o face noul test, numit PARE (Personalized Analysis of Rearranged Ends).

Cercetatorii intentioneaza sa testeze in viitorul apropiat un numar mare de tumori canceroase, pentru a pune la punct un test sangvin viabil si din punct de vedere comercial, fondat pe tehnici genomice, informeaza Mediafax .

Declarandu-se optimist in legatura cu faptul ca acest test va fi disponibil pe piata in viitorul apropiat, pentru un numar mare de pacienti, medicul Victor Velculescu a declarat ca "ramane de vazut cum se va proceda pentru a scadea costul", pentru ca testul sau sa devina accesibil pe scara larga.

Victor E. Velculescu este medic si cercetator roman, fiind profesor de oncologie asociat la Universitatea Johns Hopkins. Absolvent al Universitatii Stanford, Velculescu si echipa sa au castigat recunoastere internationala dupa ce au reusit, printre altele, sa identifice genele care provoaca aparitia cancerului mamar si al celui la coloana vertebrala.
Te-ar putea interesa:
  • Cancerul pulmonar poate fi detectat cu ajutorul unui nou test sangvin

    Un test sangvin care identifica noua compusi din sange ar putea sa ofere o modalitate sigura si eficienta in diagnosticarea cancerului pulmonar, au anuntat, marti, reprezentantii companiei Celera Corporation, informeaza Reuters.

  • Oglinzile din salile de baie din viitor ar putea identifica starea de sanatate

    Oglinzile din salile de baie vor putea in viitor nu doar sa reflecte felul in care arata posesorii lor, ci si sa analizeze functiile vitale ale acestora si sa intocmeasca veritabile buletine medicale pe care sa le expedieze prin e-mail medicilor de familie, potrivit dailymail.co.uk.

  • Terapie genetica pentru un auz bun

    Cercetatorii americani au demonstrat, prin intermediul terapiei genetice, ca este posibil ca, in perioada de dezvoltare embrionara, sa se genereze celule functionale ce ar putea reduce riscul pierderii auzului, la maturitate, conform MEDIAFAX .

  • S-a descoperit o noua variatie genetica a virusului HIV

    O noua variatie genetica a virusului HIV de tipul 1, aflat la originea celor mai multe cazuri de SIDA, foarte apropiata din punct de vedere genetic de virusul imunodeficientei simiene descoperit recent la gorile (SIVgor), a fost identificata de o echipa de virusologi francezi, relateaza AFP.

  • Ejacularea precoce, provocata de o variatie genetica

    Barbatii care sufera de ejaculare precoce pot sa dea vina pe o gena responsabila de aparitia acestei afectiuni, se arata intr-un studiu recent efectuat in Olanda, publicat in Journal of Sexual Medicine si preluat de MEDIAFAX .

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii