Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Vinul - o bautura periculoasa

Marti, 18 Martie 2008
Vinul - o bautura periculoasaVinul provoaca mai multe stricaciuni in creier decat berea sau bauturile alcoolice tari, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii germani, publicat in Alcohol and Alcoholism si preluat de dailymail.co.uk.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Göttingen, vinul afecteaza hipocampul, zona asociata memoriei si orientarii spatiale, una dintre primele regiuni din creier vizata de degenerare in maladia Alzheimer.
   
Rezultatele acestui studiu ii priveste mai ales pe consumatorii de alcool din clasa medie, majoritatea fiind convinsi ca vinul este benefic pentru sanatate. De asemenea, femeile sunt cele mai afectate, ele având tendinta de a bea mai frecvent vin decât bere. Statisticile recente indica faptul ca 36% dintre femeile care merg in baruri beau vin, fata de doar 21% dintre barbati.
   
Cercetatorii au comparat radiografiile craniene realizate mai multor persoane dependente de alcool si unor voluntari sanatosi cu ajutorul tomografului. In cazul persoanelor dependente de alcool, hipocampul era cu 10% mai mic.

La persoanele non-alcoolice, hipocampul avea 3,85 ml, la cele consumatoare de bere - 3,5 ml, la persoanele consumatoare de bauturi alcoolice tari - 2,9 ml, iar la persoanele consumatoare de vin - 2,8 ml.
   
"Este primul studiu care a analizat modul in care tipul de bautura preferata provoaca o reducere a volumului creierului in cazul persoanelor dependente de alcool", au spus autorii.
   
Vinul - o bautura periculoasaPsihiatrii germani au mai descoperit ca persoanele care prefera berea prezinta in organism cel mai mic nivel de homocisteina, un compus asociat cu infarctul, accidentul cerebral, atrofierea creierului si dementa. Cercetatorii cred ca nivelul homocisteinei este redus de doua ingrediente din bere, vitaminele B si folatul (acid folic).
   
Consumul moderat regulat de vin a fost asociat cu reducerea colesterolului si a tensiunii arteriale. Vinul contine o molecula, rezveratrol, care poate preveni maladiile cardiace, accidentele cerebrale si cancerul.
   
Un studiu publicat anul trecut in International Journal of Cancer sustine, insa, ca persoanele care consuma zilnic un pahar de vin prezinta cu 10% mai multe probabilitati de a dezvolta un cancer de colon.
   
De asemenea, excesul de alcool, indiferent de tip, creste probabilitatile de instalare a maladiilor renale si hepatice si a degenerarii cerebrale.


sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Un milkshake cu 2.000 de calorii reprezinta cea mai nociva bautura din SUA

    Un tip de milkshake care are 2.000 de calorii - echivalentul a 68 de felii de sunca sau 30 de biscuiti cu ciocolata - s-a situat pe prima pozitie in topul 20 al celor mai nocive bauturi din Statele Unite ale Americii, alcatuit de revista Men's Health, informeaza Reuters.

  • Vinul rosu - elixirul tineretii

    Un compus natural din vin rosu, rezveratrolul, pare a avea, chiar si in cantitati mici, efecte benefice asupra inimii similare celor unui regim alimentar specific, potrivit unui studiu international publicat in PLOS, cotidian specializat online, informeaza AFP.

  • Vinul rosu previne cancerul pulmonar

    Consumul moderat de vin rosu poate reduce riscul aparitiei cancerului pulmonar, in special in cazul fumatorilor si al persoanelor care au avut acest viciu, conform unui studiu realizat de cercetatorii americani, publicat in Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention si preluat de MEDIAFAX .

  • Vinul rosu ofera "tinerete vesnica"

    Consumul de vin rosu poate incetini procesul de imbatranire celulara, insa este nevoie de cel putin 15 de sticle de vin in fiecare zi pentru a alunga ridurile, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Göteborg, informeaza express.co.uk.

  • Vinul alb afecteaza dantura mai mult decat cel rosu

    Vinul alb, consumat cu regularitate, are efecte daunatoare asupra danturii, mult mai mari decat cele ale vinului rosu, potrivit cercetatorilor britanici si germani al caror studiu a fost publicat in revista Nutrition Research, informeaza bbc.co.uk.

Mesaje (2) »
...
scris de pusa, March 18, 2008

Atitea contraziceri in legatura cu,consumul de vin incit nu mai stie omul ce sa aleaga.Toata lumea spune ca se bazeaza pe studii,dar,studiile le fac fiecare probabil pe alceva.

...
scris de vizitator, March 18, 2008

:) ;) :D ;D >:( :( :o 8) :P :-/

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii