Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

"4,3,2", in topul celor mai bune 10 filme ale lui 2008

Luni, 08 Decembrie 2008

Image"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a fost clasat in topul celor mai bune zece filme ale lui 2008, realizat de criticul Anthony Lane de la revista The New Yorker, filmul lui Mungiu fiind lansat in Statele Unite in ianuarie anul acesta.

Potrivit blogului lui Anthony Lane de pe site-ul The New Yorker, printre filmele anului 2008 care vor rezista trecerii timpului se numara, pe langa "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", "Orfelinatul/ El Orfanato" de Juan Antonio Bayona, si "De partea cealalta" de Fatih Akin, care, asemeni peliculei "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" este prezentat ca fiind "rascolitor si plin de vigoare".

Pe lista este prezentat si cel mai recent film al lui Darren Aronofski, "The Wrestler" si pelicula de animatie "Wall-E".

Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de Cristian Mungiu, este primul film romanesc care a castigat premiul Palme d'Or, acordat la editia de anul trecut a Festivalului de film de la Cannes, conform MEDIAFAX .

Povestea a doua studente caministe, desfasurata intr-o singura zi din anul 1987, cand Gabita (Laura Vasiliu), cu ajutorul Otiliei (Anamaria Marinca), cauta sa faca un avort – ilegal la acea vreme, a devenit cunoscuta in toata lumea.

Astfel, dupa ce a reusit sa obtina la Cannes trofeul suprem din partea unui juriu prezidat de Stephen Frears, in circa noua luni, "4,3,2" a obtinut, potrivit Mobra Films, mai multe premii internationale, printre care: premiul FIPRESCI (Federatia Internationala a Presei Cinematografice) si Premiul Educatiei Nationale din Franta - tot la Festivalul de Film de la Cannes, FIPRESCI Grand Prix pentru cel mai bun film al anului 2007 - la Festivalul de Film de la San Sebastian, Hollywood Film Award, cel mai bun film si cea mai buna actrita (Anamaria Marinca) - la editia a 18-a a Festivalului International de Film de la Stockholm, cel mai bun film european si cel mai bun regizor european al anului - European Film Academy 2007, premiul pentru cel mai bun film strain si premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar (Vlad Ivanov) - Los Angeles Film Critics Association, cel mai bun film strain - Chicago Film Critics Awards, cel mai bun film al anului 2007 - Times and Sunday Times Critics, cel mai bun film strain - Toronto Film Critics Association, cel mai bun film al anului 2007 - Flemish Film Critics Association si cel mai bun film strain - Asociatia Nationala a Criticilor de Film din SUA, Pelicula de Aur pentru cel mai bun film strain care a rulat in cinematografele poloneze in 2007 si cel mai bun film strain - Vancouver Film Critics.

In Romania, "4,3,2" - care ii mai are in distributie si pe Vlad Ivanov, Luminita Gheorghiu, Alex Potoceanu, Liliana Mocanu, Tania Popa - a primit o diploma de excelenta din partea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L Caragiale" la Festivalul CineMaIubit si premiul Zilele Filmului Romanesc, la TIFF 2007.
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii