Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Anca Parghel - "Artistul anului 2008"

Marti, 17 Martie 2009
 Anca Parghel -Anca Parghel a primit trofeul "Artistul anului 2008" la cea de-a VII-a editie a Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati, eveniment care s-a desfasurat duminica seara, la Sala Radio din Bucuresti, publicul tinand un moment de reculegere in amintirea artistei, informeaza MEDIAFAX.

Postul public de radio a decernat trofeele celei de-a VII-a editii a Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati, duminica, intr-un spectacolul de gala, la care au participat cantareti, artisti, compozitori, dar si reprezentanti ai Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), in frunte cu Maria Toghina, presedintele - director general al Radioului Public.
   
In cadrul galei au fost acordate 16 premii pe genuri si sectiuni si alte 3 premii speciale, care au reflectat performantele muzicale pop, dance, folk si rock ale anului 2008 in muzica romaneasca. Gala a fost prezentata de Alina Sorescu si Bogdan Pavlica.
   
Trofeul "Artistul anului 2008" a revenit cantaretei Anca Parghel. La aceeasi sectiune au mai fost nominalizati Smiley si Mircea Baniciu.
   
Premiul a fost acordat de Maria Toghina, presedintele -director general al SRR, celor doi fii ai Ancai Parghel, Tudor si Ciprian. "Premiul revine unui artist deosebit. A cantat intotdeauna cu dragoste, cu daruire (...) Si-a daruit intreaga viata muzicii de calitate", a spus Maria Toghina, vorbind despre Anca Parghel, care a decedat in decembrie 2008.  
   
La solicitarea unuia dintre baietii Ancai Parghel, in memoria artistei, publicul a tinut un moment de reculegere.
   
Anca Parghel a castigat si un alt premiu la Gala Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati. Astfel, melodia "Brasil" (Tom Boxer feat. Anca Parghel & Fly Project) a fost desemnata "Cel mai bun cantec pop-dance". La aceeasi categoria au mai fost nominalizate "Allegria" (Fly Project), "Stay with me" (Akcent), "Hello, lonely girl!" (Wassabi) si "Baby, get up and dance" (Andreea Balan).
   
In cadrul Galei, "Blaxy Girls" au primit premiul pentru "Cel mai bun debut discografic" al anului 2008, titlu la care au mai fost nominalizati Zero, Tabasco si Chicanos. In acest context, a primit un premiu si Costi Ionita, producatorul trupei "Blaxy Girls".
   
Premiul "Radio Romania Junior" a revenit Alinei Eremia, care s-a luptat cu Cleopatra Stratan, Madalina Lefter & Andrada Popa. "Cel mai bun interpret" al anului trecut a fost desemnat Horia Brenciu, la aceeasi sectiune fiind nominalizati si Keo, Tony Tomas si Catalin Josan.
   
In acelasi timp, Andra a fost castigatoarea sectiunii "Cea mai buna interpreta" a anului 2008. Ea s-a luptat cu Loredana, Elena Gheorghe si Nico.
   
Andra a castigat si premiul "Cel mai bun album pop", pentru albumul "Dragostea ramane". La aceeasi sectiune au mai fost nominalizate albumele "35" (Horia Brenciu), "Te ador" (Elena Gheorghe), "De dragul tau" (Angela Similea & Ovidiu Komornyk) si "Heartbeat" (Mr.&Ms.).
   
Premiul pentru "Cel mai bun cantec pop al anului 2008" a revenit piesei "Pe o margine de lume", compozitor Andrei Tudor, versuri Andreea Andrei si Adina Suteu, interpreti Nico & Vlad Mirita. La aceeasi sectiune au mai fost nominalizate melodiile: "Ai sa stii" - Sandy Deac/Al. Ungureanu & Tony Tomas, "Septembrie, luni" - Horia Brenciu si "Pana la stele" - Laurentiu Duta/ Elena.
   
Andrei Tudor a fost desemnat "Cel mai bun compozitor", titlu disputat si de Marius Moga, Laurentiu Duta si Andrei Maria (Smiley).
   
"Cel mai bun artist pop-dance" al anului trecut a fost desemnat Smiley, care s-a luptat la aceasta categorie cu Crazy Loop (Dan Balan), Morandi si Fly Project.
   
In acelasi timp, albumul lui Smiley, "In lipsa ta" a fost desemnat si "Cel mai bun album pop-dance" din 2008. La aceeasi categorie au mai fost nominalizate albumele: "The Power of shower" (Crazy Loop), "Donde" (Mandinga) si "Zamorena" (Tom Boxer feat. Anca Parghel).
   
Trupa "Mandinga" a castigat titlul "Cel mai bun artist latino", disputat si de Bandidos si Chicanos.
   
"Cel mai bun proiect etno" a fost desemnat "Interetnik" (Hara). La aceeasi sectiune au mai concurat "Tzuky" (Loredana), Ovidiu Lipan si Fanfara 10 prajini. Mircea Baniciu a primit titlul "omul cu chitara", la aceeasi categorie mai concurand Tudor Gheorghe si Victor Socaciu.
   
Premiul "Cel mai bun artist pop-rock" a fost primit de Directia 5, disputat si de Hara, Proconsul si Voltaj. Directia 5 a castigat si premiul pentru "Cel mai bun album pop-rock", atribuit pentru albumul "Aniversare". La aceeasi categorie au mai fost nominalizate "Interetnik" (Hara), "Stem" (Celelalte Cuvinte) si "If you feel my love" (Blaxy Girls).
   
In schimb, "Cel mai bun cantec pop-rock" a fost desemnat "Dematurizare", al trupei Voltaj. La aceeasi sectiune au mai fost nominalizate piesele "In nici un caz" - Directia 5, "Amo, amo"- Zero si "If you feel my love" - Blaxy Girls.
   
In cadrul ceremoniei au mai fost acordate si 3 premii speciale: Premiul de excelenta, Premiul "Radio Romania Actualitati - aveti un prieten!" si "Cel mai difuzat cantec la Radio Romania Actualitati". Astfel, Premiul de excelenta a fost atribuit artistei Marina Voica.
   
Totodata, "Cel mai difuzat cantec la Radio Romania Actualitati" in 2008 a fost "Ai sa stii" (muzica si text Sandy Deac, interpretare Alexandra Ungureanu & Tony Tomas), in timp ce Premiul "Radio Romania Actualitati - aveti un prieten!" a mers catre grupul Mandinga.
   
Evenimentul s-a incheiat cu un recital al Elenei Gheorghe, reprezentanta Romaniei la competitia Eurovision de la Moscova. Ea a interpretat piesa "The balkan girls".
   
Nominalizarile la Premiile Muzicale Radio Romania Actualitati au fost stabilite de un juriu format din realizatori de emisiuni, redactori, reporteri si colaboratori ai Radio Romania: Gabriel Marica, Titus Andrei, Stefan Naftanaila, Cezar Andrei, Mihai Cosmin Popescu, Florin Silviu Ursulescu, Bogdan Pavlica, Mihai Elekes, Cristi Marica, Georgeta Cernat, Camelia Banta, Gabriel Bassarabescu, Robert Ionescu, Liviu Zamora, Andrei Partos, Octavian Ursulescu si Gabriela Scraba, coordonatoarea proiectului.
   
Ei au evaluat lansarile si principalele spectacole si turnee din anul 2008, albume, single-uri, videoclipuri, hituri, participari la evenimente, premii nationale si internationale.
   
Gala Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati a fost transmisa in direct la Radio Romania Actualitati si TVR 1. Spectacolul a fost realizat de Societatea Romana de Radiodifuziune in coproductie cu TVR 1 si Loteria Romana.


Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii