Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" si "Poker", cele mai vizionate filme romanesti in 2010

Luni, 03 Ianuarie 2011
"Eu cānd vreau s fluier, fluier" _i "Poker", cele mai vizionate filme romāne_ti īn 2010Filmele "Eu cand vreau sa fluier, fluier" de Florin Serban si "Poker" de Sergiu Nicolaescu s-au clasat pe primul, respectiv, al doilea loc in ceea ce priveste numarul de spectatori, in topul filmelor romanesti din 2010, informeaza Agentia Champions.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" a avut, de la premiera pe marile ecrane romanesti, pe 26 martie, 55.858 de spectatori, in timp ce filmul de pe pozitia a doua, "Poker" de Sergiu Nicolaescu, 24.234 de spectatori.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" este primul film romanesc din ultimii 17 ani care a intrat in competitia oficiala a Festivalului de la Berlin si a reusit sa ia si doua trofee importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint si distinctia "Alfred Bauer". Totodata, filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier" este propunerea Romaniei la premiile Oscar 2011, pentru care nominalizarile vor fi anuntate pe 25 ianuarie 2011.

Dupa patru ani petrecuti intr-un penitenciar pe malul Dunarii, Silviu (interpretat de George Pistereanu) a avansat in ierarhia de dormitor, devenind Jupan. Cu doua saptamani inainte de eliberare, el primeste o vizita neasteptata. El afla ca mama lui s-a intors acasa, dupa mult timp, din Italia si vrea sa il ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile sa gaseasca o solutie. Cele cinci zile devin o eternitate cand Silviu se indragosteste de o studenta frumoasa la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venita in practica la penitenciar. Coplesit de emotii si presat de timp, Silviu inchide ochii. Libertatea, vantul, drumul, primul sarut. Din acest moment i se poate intampla orice.

Filmul a adus pe marile ecrane nu doar actori amatori, care, in momentul productiei, erau detinuti in cateva penitenciare din tara, ci si noi chipuri ale cinematografiei romanesti - George Pistereanu, care pe atunci era elev la liceu, si Ada Condeescu. George Pistereanu a castigat, de altfel, cu "Eu cand vreau sa fluier, fluier" mai multe premii la festivaluri internationale, informeaza Mediafax .

"Poker", care a avut premiera pe marile exrane pe 9 aprilie, ii aduce in rolurile principale pe Horatiu Malaele, Valentin Teodosiu, Vladimir Gaitan, Ion Ritiu, Mircea Diaconu, Jean Constantin, Vasile Muraru si Catalina Grama (Jojo). De altfel, Valentin Teodosiu si Vladimir Gaitan fac parte si din distributia piesei de teatru omonime, de Adrian Lustig, montata de Alexandru Tocilescu la Teatrul de Comedie din Capitala.

O productie a MediaPro Pictures, filmul "Poker" prezinta povestea a patru prieteni ale caror destine se intersecteaza in copilarie si care, odata ajunsi la maturitate, intruchipeaza tipologii reprezentative pentru societatea romaneasca actuala: politicianul veros (Claudiu Vitelaru), mafiotul care isi doreste, prin orice mijloace, sa acceada in politica (Titel Pangica) sau medicul fara constiinta (Horia Vrabete).

Pe pozitia a treia s-a clasat comedia lui Nap Toader, "Nunta in Basarabia". Pelicula, inspirata, intr-o masura, de experienta personala a regizorului, prezinta un cuplu de tineri care se duc sa faca nunta in Basarabia, la familia miresei, pentru a face rost de bani. Lucrurile se complica, tinerii lovindu-se de prejudecati si probleme in familie nestiute pana atunci. Filmul, care a avut premiera pe 24 septembrie, a avut 13.355 de spectatori.

Pe locul cu numarul patru se regaseste filmul - eveniment al lui Andrei Ujica, "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu". Acest film, care a avut premiera pe 29 octombrie, a inregistrat, in 2010, 12.013 spectatori. Filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" a fost realizat de Icon Production, in asociere cu Televiziunea Romana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si cu participarea The Media Partnership, Fundatia Arte Vizuale si HFG/ ZKM Filminstitut. Conceput ca un eseu, din peste 1.000 de ore de imagini de la Arhiva Nationala de Filme si Televiziunea Romana, filmul acopera 25 de ani din viata lui Nicolae Ceausescu. Pelicula a avut premiera internationala in cadrul Festivalului International de Film de la Cannes, anul acesta, in afara competitiei.

Pe pozitia cu numarul cinci s-a clasat "Morgen" de Marian Crisan, film multipremiat la Festivalul de Film de la Locarno. Pelicula, care spune povestea unui fugar kurd gazduit de un barbat ce locuieste la granita dintre Ungaria si Romania, a avut 10.796 de spectatori.

Locul cu numarul sase este ocupat de "Caravana cinematografica", de Titus Muntean, cu 9.356 de spectatori. Filmul, care ii are in distributie, printre altii, pe Dorian Boguta si Mircea Diaconu spune povestea unei caravane cinematografice, din anii '50, care se impotmoleste intr-un sat retras. Echipa de activisti veniti sa raspandeasca cultura printre sateni, ajunge sa le schimbe viata acestora.

Pozitia a saptea este ocupata de debutul in lungmetraj al lui Dan Chisu, cu 8.771 de spectatori, urmat de filmul lui Radu Muntean, "Marti, dupa Craciun", care a avut 8.633 de spectatori. "Marti, dupa Craciun" a avut premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Cannes, in sectiunea Un Certain Regard. Pe pozitia a noua s-a clasat documentarul lui Alexandru Solomon, "Kapitalism - reteta noastra secreta", cu 8.499 de pectatori. Filmul ii are ca "protagonisti" pe marii mogului ai Romaniei capitaliste, printre care se numara Dinu Patriciu si George Copos.

"Medalia de onoare" de Calin Netzer, care ii are in distributie pe Victor Rebengiuc si Ion Iliescu, a avut 7.315 spectatori, clasandu-se pe pozitia a zecea in clasament.

In topul filmelor romanesti se mai regasesc filme precum "Felicia, inainte de toate" de Razvan Radulescu si Melissa de Raaf - 4.778 de spectatori si "Portretul luptatorului la tinerete" de Constantin Popescu - 4.156 de spectatori.

Topul este realizat, potrivit datelor furnizate de catre distribuitori Agentiei Champions, pana in data de 24 decembrie.


Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii