Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Festivalul "George Enescu" 2009

Marti, 27 Mai 2008
FestivalulCea de-a XIX-a editie a Festivalului si Concursului International "George Enescu" se va desfasura anul viitor, intre 30 august si 26 septembrie, urmand sa prezinte opt productii de opera, 12 orchestre mari, sase orchestre de camera, concursul de pian, vioara si compozitie, precum si alte evenimente.


"Programul festivalului este finalizat, insa campania de promovare o vom deschide pe 15 septembrie (2008 - n. red.)", a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Constantinescu, manager Artexim. Potrivit acestuia, editia Festivalului "George Enescu" de anul viitor va fi promovata de la 1 octombrie pe CNN, Euronews, Mezzo, precum si alte canale de televiziune straine.
   
Astfel, festivalul de anul viitor va fi deschis cu o reprezentatie a operei "Oedip" - o coproductie realizata cu Opera din Toulouse. Programul evenimentului va mai cuprinde serii de concerte simfonice, concerte nocturne, concerte de jazz in care vor fi prelucrate teme clasice, opt productii de opera, concertele a 12 orchestre mari, sase orchestre de camera, precum si ale unor ansambluri romanesti.
   
Potrivit unor declaratii facute de Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, intr-un interviu acordat MEDIAFAX in data de 26 septembri 2007, pe lista de invitati pentru editia urmatoare a festivalului s-ar afla, printre altii, Orchestra Suisse Romande din Geneva, Orchestra din New York si Philadelphia, Baletul American si Filarmonicile din Munchen si Londra.

De asemenea, Iorgulescu a precizat ca soprana Angela Gheorghiu, care in 2007 ar fi trebuit sa deschida Festivalul "George Enescu", insa nu a putut onora invitatia, ar putea veni in 2009 pentru un recital sau chiar pentru un rol intr-o opera.

Cu toate acestea, Mihai Constantinescu a respins aceasta varianta - "Angela Gheorghiu nu cred ca este asa de importanta in acest moment ca sa fie in festival".
   
Festivalul "George Enescu" a fost infiintat in 1958 ca semn al recunoasterii geniului enescian, pentru a omagia astfel viata si creatia marelui compozitor roman.

Primele editii ale acestui festival si concurs au reunit nume sonore ale vietii muzicale internationale ale acelei vremi, printre care s-au numarat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter si Herbert von Karajan.
   
Programul editiei de anul trecut a cuprins 36 de lucrari de creatie enesciana, 145 de opusuri din repertoriul universal, 85 de lucrari contemporane romanesti.
   
Cea de-a 18-a editie a festivalului a adus la Bucuresti 3.000 de muzicieni din toata lumea. Printre acestia s-au numarat pianisti celebri, precum Martha Argerich, Evgheni Kissin, Murray Perahia, surorile Labeque, Nelson Freire, Boris Berezovski, Polina Leschenko.

Lor li s-au adaugat alte nume mari ale muzicii clasice, precum Maxim Vengerov, Valeri Gherghiev, Christophe Eschenbach, companii de opera romanesti si straine precum Orchestra din Paris, Filarmonica din Oslo, Filarmonica din Rotterdam, Freiburg Baroque si Orchestra simfonica din Londra.
   
In cadrul festivalului au fost organizate consursuri pentru violonisti, pianisti si compozitori din intreaga lume.


sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • "Oedipe", de George Enescu la ONB

    Opera Nationala Bucuresti (ONB) va pune in scena, pe 18 si 20 septembrie, doua reprezentatii ale operei "Oedipe", de George Enescu, marcand astfel implinirea a 50 de ani de la premiera spectacolului.

  • Festivalului George Enescu- invitatie la cultura

    La inceput de toamna, intr-un cadru superb,iubitorii de muzica buna, si nu numai, sunt invitati la cea de a XVIII- a editie a Festivalului si Concursului International "George Enescu". Incepand cu sambata 1 septembrie, suntem invitatii unei serii de concerte ce se vor derula timp de 3 saptamani in diverse locatii din tara.

  • Zilele Muzicale "George Enescu", de marti la Timisoara

    Zilele Muzicale "George Enescu", manifestare aflata la cea de-a VI-a editie, incepe, marti, la Timisoara, informeaza Agerpres.

  • Muzeul bucurestean "George Enescu" - expozitie si concerte

    O expozitie cu instrumentele alese castigatoare in competitia Eufonia a lutierilor europeni, la Sofia, in 2009, si concerte cu Alexandru Tomescu, Clara Cernat si Thierry Huillet vor avea loc la Muzeul "George Enescu" din Capitala, de luni pana pe 2 noiembrie, informeaza un comunicat.

  • Numar record de participanti la Concursul "George Enescu"

    Editia 2007 a Concursului International "George Enescu" inregistreaza un record de participare atat la sectiunea compozitie, unde au fost inscrise 118 lucrari, cat si la sectiunile de vioara si pian, unde vor concura 85 de participanti din 32 de tari.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii