Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Festivalul de Teatru pentru Copii 2008

Miercuri, 01 Octombrie 2008
Festivalul de Teatru pentru Copii 2008Cea de a IV-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de povesti", va avea loc in perioada 4 - 11 octombrie, la Bucuresti, fiind "un mare dar facut copiilor bucuresteni", dupa cum a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, directorul artistic al evenimentului Cornel Todea.

"Teatrul pentru copii are multa maturitate in expresia teatrala", a afirmat Todea, precizand ca el se confrunta cu prejudecata unor oamenii care cred ca teatrul pentru copii ar fi unul marginal.

In cadrul editiei din acest an a festivalului, 9 trupe din strainatate (Rusia, Republica Moldova, Italia, Danemarca, Germania, Coreea, Anglia) si 6 trupe din Romania isi vor prezenta la Bucuresti productiile de teatru pentru copii.

"Mutabor" (Compania Mr Pejo's Wandering Dolls, Rusia), "Vrajitorul din Oz" (Teatrul Luceafarul, Republica Moldova), "Aquarium" (Fondazione Teatro Ragazzi e Giovani, Italia), "Grande Finale" (Teatrul Batida, Danemarca), "Sky Blue" (Helios Theatre, Germania), "In Bocca al Lupo" (La Piccionaia, Italia), "Paper Window" (Visual Theatre Company CCOT, Coreea), "The Beginning" (Teatrul TZUY, Rusia) si "Leonardo" (CTC Theatre, Anglia) sunt spectacolele artistilor din strainatate care vor fi prezentate in cadrul festivalului.

Trupele de teatru pentru copii din Romania vor aduce spectacolele: "Danila Prepeleac" (Teatrul Maria Filotti, Braila), "Pinocchio" (Teatrul Toma Caragiu, Ploiesti), "Hansel si Gretel" (Teatrul Figura Studio, Gheorghieni), "Prostia omeneasca" (Teatrul National "Marin Sorescu", Craiova), "Aventurile lui Nica" (Compania Pelerin, Bucuresti) si "Samanta vrajita" (Teatrul Ion Creanga, Bucuresti).

"Se vor intalni, in cadrul festivalului, variante de expresii teatrale proband o multiculturalitate. Am invitat in fiecare an si teatre din provincie, ecoul a fost, insa, destul de temperat. Cred ca exista o neincredere in capacitatea de imaginatie a copilului", a aratat regizorul Cornel Todea, care este si directorul Teatrului "Ion Creanga", organizator al evenimentului.

Juriul editiei a IV-a a festivalului este format din personalitati ale vietii teatrale din tara si din strainatate, patru directori de festivaluri: Jeremy Turner (Anglia), Lola Lara Crespo-Lopez (Spania), Tulin Saglam (Turcia), Michel Dieuaide (Franta) si criticul de teatru Doina Modola (Romania).

Acestia vor decide caror spectacole le vor fi acordate cele patru premii: Marele Premiu - pentru cel mai bun spectacol, Premiul Super-Bebe, acordat celui mai bun spectacol pentru copii intre 0 si 3 ani, Premiul pentru regie si Premiul pentru interpretare.
Totodata, editia 2008 va include si un concurs de dramaturgie, aflat la cea de a doua editie si organizat impreuna cu Asociatia Scriitorilor din Bucuresti, sectia Dramaturgie si critica teatrala.

Organizatorii au anuntat, in cadrul conferintei de luni, ca "Povestea copilului care a salvat povestile" de Stefan Mitroi a fost aleasa castigatoare, iar "Omul de nisip" de Carmen Dominte si "Poveste pentru Ionut" de Magdalena Geta Campeanu au fost si alese pentru a fi prezentate in cadrul unor spectacole-lectura ce vor avea loc pe toata durata festivalului. Tot in cadrul sectiunii spectacole-lectura vor fi prezentate si trei piese norvegiene: "Peste!" de Liv Heloe, "Cenusoi si cele trei printese de pe Muntele Albastru" de Jesper Halle si "Baiatul melc" de Lars Vik.

Teatrul Ion Creanga va prezenta, in afara concursului, avanpremiera "Cand jucariile spun pa!", spectacol realizat dupa textul Sanzianei Popescu, cea care a castigat concursul de dramaturgie din cadrul editiei de anul trecut a festivalului si spectacolul "Alba ca Zapada si cei sapte pitici".

Cei mici vor avea parte si de spectacole interactive, "Doua vesti si trei povesti", o productie a teatrului organizator, ce se va juca la Scoala nr. 186, iar pe esplanada din fata Teatrului Ion Creanga vor avea loc spectacole oferite de trupa de animatie a Centrului de proiecte ArCub.

Totodata, editia 2008 va include si un concurs de dramaturgie, aflat la cea de a doua editie si organizat impreuna cu Asociatia Scriitorilor din Bucuresti, sectia Dramaturgie si critica teatrala. In cadrul festivalului vor mai avea loc workshop-uri pentru copii si actori, spectacole interactive in spatii neconventionale, expozitie de fotografie de teatru.

Festivalul de teatru pentru copii a fost inclus, din acest an, in ghidul festivalurilor ASSITEJ (Asociatia Internationala de Teatru pentru Copii si Tineret). "Festivalul a venit cu intarziere. Sunt de fapt intr-o recuperare facuta cu pasi fermi. Iata, acum suntem si in ASSITEJ", a spus Todea, mentionand ca de mult timp era nevoie de un astfel de festival.

Aura Corbeanu, directorul executiv al festivalului, a declarat, la randul ei, ca bugetul evenimentului este de 800.000 de lei. Trofeul care va fi inmanat marelui castigator a fost realizat de scenograful Dragos Buhagiar.

Festivalul este organizat cu sprijinul financiar al Primariei Municipiului Bucuresti si in parteneriat cu Ministerul Culturii si Cultelor, Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune, avand sprijinul Uniunii Teatrale din Romania.


sursa: Agerpres
Te-ar putea interesa:
  • Biletele pentru Festivalul National de Teatru 2009, disponibile pentru public

    Biletele pentru Festivalul National de Teatru (FNT) 2009, ce se desfasoara intre 31 octombrie si 8 noiembrie, in Bucuresti, au fost puse in vanzare in majoritatea teatrelor ce gazduiesc evenimentul, fiind disponibile si online, informeaza organizatorii.

  • Festivalul National de Teatru - evenimente

    Va oferim mai jos lista evenimentelor celei de a 18-a editii a Festivalului National de Teatru, eveniment ce va avea loc in perioada 1 - 10 noiembrie 2008, in Bucuresti. Pentru mai multe informatii, site-ul oficial fnt.ro va sta la dispozitie.

  • Festivalul International de Teatru de la Sibiu

    Trupa Zdob si Zdub va concerta pe 29 mai, in Piata Mare din Sibiu, in deschiderea editiei din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

  • Festivalul National de Teatru - intre 1 si 10 noiembrie

    "Complexul Romania" de Mihaela Michailov, "Eduard al III-lea" de William Shakespeare, "Lulu" de Frank Wedekind, "Calugarul negru" de A.P. Cehov sau " Furtuna" dupa A. Ostrovski sunt cateva dintre cele 46 de spectacole de teatru sustinute de artisti din Franta, Rusia, Anglia, Germania, Letonia sau Romania, la a 18-a editie a Festivalului National de Teatru (FNT), care se va desfasura la Bucuresti, in perioada 1-10 noiembrie.

  • "Veles e Vents" la Festivalul de Teatru de la Sibiu

    Sute de spectatori au urmarit, vineri seara, primul spectacol de strada prezentat in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, sustinut de catre compania spaniola Xarxa pe un vapor asezat chiar in Piata Mare a orasului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mesaje (1) »
...
scris de replica montblanc watches, January 04, 2014

If you weren't pursuing task trajectories because pointing to ginger root additionally Baby, <a rel="nofollow" href=http://www.madisoncountyne.com/iwc/>replica iwc watches</a> <a rel="nofollow" href=http://www.actoverco.com/bvlgari/>replica bvlgari watches online</a> Why don't we said oneTowards the end amongst 2000, <a rel="nofollow" href=http://www.alpine-air.com/faux.php>where to buy a fake rolex</a> King elvis wore set to the peak furthermore went to leave a house. <a rel="nofollow" href=http://www.yourdiabeticcat.com/montblanc/>www.yourdiabeticcat.com/montblanc/</a>

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii