Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Neil Armstrong are o statuie din branza

Miercuri, 22 Iulie 2009
Neil Armstrong are o statuie din branzaO statuie din branza a lui Neil Armstrong a fost expusa in orasul sau natal, dupa ce locuitorii din Wakoponeta (Ohio) au aflat ca astronautul american, care a fost primul om care a pasit pe Luna, nu va putea sa asiste la serbarile prilejuite de implinirea a 40 de ani de la prima aselenizare.

Realizata din 900 de kilograme de branza moale de Wisconsin, obtinuta din laptele provenind de la 282 de vaci, aceasta statuie in marime naturala, inalta de 1,82 metri, il reprezinta pe Neil Armstrong in costumul sau special, cu cizme si casca de astronaut, potrivit timesonline.co.uk.
    
Statuia a fost transportata cu un camion de la atelierul in care a fost creata, in oraselul Wakoponeta din statul american Ohio, pana la Neil Armstrong Air and Space Museum, din aceeasi localitate, informeaza Mediafax .
    
Acest orasel american, a carui populatie numara doar 10.000 de locuitori, a dorit sa profite cat mai mult de pe urma faimei astronautului, deschizandu-si larg usile in fata entuziastilor pasionati de cercetarile spatiale, veniti in localitate pentru a celebra implinirea a 40 de ani de la misiunea Apollo 11, pe 20 iulie. "Houston, avem un... burger", este reclama afisata de un restaurant local. Acelasi restaurant ofera in meniu "Micul-dejun pentru decolare" si "Un sandwich urias pentru omenire".
    
Companiile producatoare de alcool din regiune au fabricat o bere speciala - "Lunar Lager" -, iar muzeul care adaposteste statuia din branza a pus la dispozitia vizitatorilor felii de placinta speciala - "Moon Pie", preparata din 27 de kilograme de aluat, 7 kilograme de bezea si 3 kilograme de ciocolata, care a totalizat 45.000 de calorii.
    
Vanatorii de suveniruri pot sa cumpere aproape orice in aceste zile, in micutul oras american, de la medalioane ce contin bucati mici din carcasa navetei misiunii Apollo11  la telefoane mobile al caror ton de apel consta in primele cuvinte rostite de Neil Armstrong cand a iesit din modulul spatial si a pasit pe Luna "Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire".
    
In plus, au fost lansate un joc video intitulat "Apollo 11" - in care jucatorii trebuie sa lanseze o racheta, sa coboare pe Luna si apoi sa se intoarca cu bine pe Pamant -, ceasuri Apollo din aur alb, avand gravate logoul misiunii spatiale, si o editie limitata de stilouri Apollo, incrustate cu topaze si cu diamante, in valoare de 47.000 de dolari fiecare.
    
Pentru persoanele cu gusturi scumpe in ceea ce priveste literatura a fost creat un model de carte de noptiera in valoare de 5.000 de dolari, ilustrata cu fotografii din timpul misiunii Apollo, dar si cu imaginea unei foarte rare bucati de meteorit lunar.
    
Mai putin scumpe sunt cartile ce prezinta tablourile realizate de astronautul devenit artist Alan Bean, al patrulea om care a pasit pe Luna, si un compendiu pentru copii, scris de Andrew Chaikin, ce contine o serie de date si fapte diverse despre misiunea Apollo 11.
    
Intre doua capitole, cititorii se pot indulci cu bomboanele de ciocolata din Moon Rocks Collection. Cutiile din aceasta colectie, in valoare de 30 de dolari fiecare, contin bomboane de ciocolata realizate manual de o firma din California. Decorate cu aur de 24 de carate, bomboanele din aceasta cutie speciala au arome diferite si poarta denumiri speciale, precum Rocket Raspberry (zmeura racheta), Liftoff Lime (lamaie gata de decolare), Galactic Grape (struguri galactici) si Apollo Almond (migdala Apollo).
    
In timpul unei licitatii organizate de casa Bonhams din New York , astronautii participanti la misiunea Apollo 11 au donat obiecte personale pentru a ajuta la strangerea de fonduri pentru finantarea unei serii de burse pentru viitorii astronauti. In primele doua zile au fost licitate obiecte datate din 10 iulie 1969, apartinand lui Buzz Aldrin, semnate de toti cei trei membri ai echipajului Apollo 11, ce trebuia sa fie inmanate familiei Aldrin daca fiul lor nu s-ar mai fi intors din misiunea de pe Luna. Aceste obiecte au fost vandute pentru 15.860 de dolari, iar o harta stelara, folosita de Neil Armstrong pentru a-si stabili pozitia pe suprafata Lunii, a fost achizitionata pentru suma de 218.000 de dolari.



Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii