Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Nora Iuga isi lanseaza romanul "Hai sa furam pepeni" la Bucuresti

Miercuri, 22 Aprilie 2009
Nora Iuga isi lanseaza romanul "Hai sa furam pepeni" la BucurestiScriitoarea Nora Iuga isi lanseaza cel mai recent roman, "Hai sa furam pepeni", publicat la Polirom, joi, in Club A din Bucuresti, printr-o lectura din acest nou volum, dar si pe 30 aprilie, la Libraria Carturesti Verona, informeaza editura.

La evenimentul ce va avea loc joi, in Club A, de la ora 18.00, vor lua cuvantul, alaturi de autoare, Bogdan Ghiu, Alexandru Matei si Marius Chivu, iar Razvan Tupa va fi moderatorul discutiei in jurul romanului "Hai sa furam pepeni".
    
Romanul va mai fi lansat pe 30 aprilie, de la ora 18.00, la Libraria Carturesti Verona, unde vor prezenta cartea Carmen Musat, Paul Cernat si Octavian Soviany.
    
Romanul Norei Iuga este "un du-te-vino captivant intre dezbaterea din jurul fetitei de 11 ani, insarcinata in luna a sasea, si intamplari autobiografice. Sunt astfel narate intamplari savuroase ori cutremuratoare, pretext al unor reflectii uneori amare, alteori apologetice, memorialistica intalnindu-se in mod fericit cu fictiunea. «Fluxul constiintei», desi prezent, nu inlocuieste intriga, romanul nefiind unul «intelectualizant», ci unul in care filonul de autentic prozator al Norei Iuga transpare fara straduinta", se arata in prezentarea cartii, furnizata de editura.
    
"La Nora Iuga totul pare sa-si gaseasca locul in nelocul lui, fara sa ne duca cu gandul la o «ecriture automatique» suprarealista, in sensul clasic al cuvantului. De aceea, Nora Iuga se prezinta aici, in Germania, ca o mare scriitoare europeana", potrivit publicatiei Frankfurter Rundschau.
    
"Aceste scrieri sunt rezultatul unei voluptati insatiabile a limbajului. Aici nu exista teorie, nici ideologie, exista doar un limbaj in care se consuma laolalta inaltul cu adancul, sacrul cu obscenul... Limbajul si trupul se denunta permanent in universul Norei Iuga, ca si cand ar fi unul si acelasi lucru", scrie si Stuttgarter Zeitung.
    
Nora Iuga (Eleonora Almosnino) s-a nascut la Bucuresti, pe 4 ianuarie 1931. A urmat cursurile Ursulinenkloster - Institutul Catolic de Maici din Sibiu, unde a ramas timp de trei ani. Este licentiata a Facultatii de Filologie, specializarea Germanistica, Universitatea din Bucuresti (1953). I-a avut ca profesori pe Tudor Vianu si George Calinescu.
    
A fost profesoara de limba germana intre anii 1954 si 1955 si a lucrat ca bibliograf la Biblioteca Centrala de stat, in perioada 1955 - 1969. Din 1969 pana in 1977, Iuga a fost redactor la editura Enciclopedica. Intre anii 1977 si 1986, ea a publicat in revista Volk und Kultur.
    
A castigat mai multe premii ale Uniunii Scriitorilor: in 1981, pentru volumul de versuri "Opinii despre durere", in 1994, pentru romanul "Sapunul lui Leopold Bloom", si in 1998, pentru traducerea romanului "Die Blechtrommel/ Toba de tinichea", de Gunter Grass.
    
Din 1971 este membra a Uniunii Scriitorilor si membra PEN-Club. Din anul 2000 detine functii de conducere in Uniunea Scriitorilor: secretara a Sectiei de Poezie (initiatoarea Cenaclului Uniunii Scriitorilor "Gellu Naum", 1999 - 2002), membra in Consiliul de conducere al Uniunii Scriitorilor (2002), membra in Biroul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti (2002). A tradus din E.T.A. Hoffmann, August Strindberg, Knut Hamsun, Friedrich Nietzsche, Franz Kafka, Ernst Junger, Gunter Grass, Elfriede Jelinek, Oskar Pastior, Herta Muller, Aglaja Veteranyi, Ernest Wichner, relateaza Mediafax.
    
A scris volume de poezie, precum "Vina nu e a mea" (1968), "Captivitatea cercului" (1970), "Scrisori neexpediate" (1978), "Opinii despre durere" (1980 - volum distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor), "Inima ca un pumn de boxeur" (1982; 2000, editie definitiva), si de proza, "Sapunul lui Leopold Bloom" (1993), "Sexagenara si tanarul" (2000; 2004, Polirom - roman distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor), "Fasanenstrasse 23 - O vara la Berlin" (2001), "Lebada cu doua intrari" (2004), si poemul-roman "Fetita cu o mie de riduri" (2005 - volum distins cu premiul revistei Cuvantul).
    
La editura Polirom au aparut romanele "Sexagenara si tanarul" (colectia "Fiction Ltd.", 2004) si "Sapunul lui Leopold Bloom" ("Fiction Ltd.", 2007), iar editura Cartea Romaneasca a publicat volumul "Fetita cu o mie de riduri" (2005).



Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii