Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Romania va concura in a doua semifinala a Eurovision 2011

Marti, 18 Ianuarie 2011
România s-a calificat în a doua semifinal a Eurovision 2011Reprezentantii Romaniei vor concura in a doua semifinala a concursului Eurovision 2011, alaturi de Bulgaria si Irlanda, dupa tragerea la sorti care a avut loc la Düsseldorf, luni seara, informeaza site-ul oficial al concursului.

Concursul Eurovision are loc la Düsseldorf pe 10, 12 si 14 mai. Pentru marele premiu al concursului se vor lupta artisti din 38 de tari.

Trupa Hotel FM, care a castigat selectia nationala a competitiei, va concura in a doua jumatate a celei de-a doua semifinale, alaturi de artisti din Belarus, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Macedonia, Irlanda, Israel, Letonia si Slovenia.

In prima jumatate a celei de-a doua semifinale vor concura Austria, Belgia, Bosnia si Hertegovina, Cipru, Moldova, Slovacia, Suedia, Olanda si Ucraina.

In prima semifinala, vor concura Albania, Armenia, Finlanda, Georgia, Norvegia, Polonia, Rusia, Serbia, Elvetia, Turcia (prima jumatate), Azerbaidjan, Croatia, Grecia, Ungaria, Islanda, Lituania, Malta, Portugalia si San Marino (a doua jumatate).

Urmatoarea tragere la sorti, care va decide ordinea intrarii artistilor in concurs, va avea loc in martie, informeaza Mediafax .

Trupa Hotel FM a obtinut, in urma finalei nationale, un total de 22 de puncte - 12 de la juriu si 10 de la public.

Hotel FM este formata din David Bryan (voce), Gabriel Baruta (pian & backing vocals) si Alex Szus (tobe).

Melodia ce ne va reprezenta la Dusseldorf a fost aleasa in urma punctajului oferit de juriul de specialitate (50%) si de voturile telespectatorilor (50%). Dintre cei 11 membri ai juriului, alaturi de romani, au facut parte cantareata irlandeza Niamh Kavanagh, interpreta malteza Chiara Siracusa si jurnalistul belgian Olivier Vanhoutte.

Aceasta a fost pentru prima data in istoria Eurovision cand selectia nationala - transmisa in direct pe TVR 1 si TVR International - s-a desfasurat in noaptea de Revelion.

Editia de anul acesta a concursului Eurovision se va desfasura in Germania, dupa ce Lena a castigat competitia de anul trecut, cu piesa "Satellite". In 2010, Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la Eurovision, s-au clasat pe locul al treilea in celebrul concurs.

Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate indoielnica, recitaluri bizare si voturi despre care nu o data s-a spus ca se dau pe criterii politice. Este uimitor cat de multe tari au acordat cele mai mari note vecinilor, editie de editie. Cu toate acestea, Eurovision isi are fanii infocati. Castigatorul concursului se bucura de atentie si prestigiu, iar de-a lungul timpului, printre acestia s-au numarat si nume care au facut legenda in muzica - ca Abba si Celine Dion.

La concurs participa tarile membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizatie infiintata in 1950 de 23 de reprezentanti ai televiziunilor europene, intr-o conferinta care a avut loc la Devon. In prezent, insa, in EBU sunt aceptate si tari non-europene, astfel explicandu-se participarea unor tari ca Maroc sau Israel.

EBU a venit cu ideea concursului Eurovision in 1955. Era un proiect extrem de ambitios pentru acele timpuri - televiziunea prin satelit nu fusese inca inventata, iar Europa nu mai avusese niciun astfel de eveniment care sa-i reuneasca tarile. Cu toate acestea, a fost un succes, prima editie avand loc in Elvetia, in 1956. Doar sapte tari au participat in primul an - Belgia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Elvetia si Luxemburg. Insa concursul a fost urmarit de patru milioane de telespectatori din cele sapte tari - o cifra record pentru acea vreme.

Concursul este unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume.



Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii