Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Spectacole din Irlanda si Marea Britanie la FNT 2010

Luni, 25 Octombrie 2010
Spectacole din Irlanda si Marea Britanie la FNT 2010Spectacole din Irlanda si Marea Britanie, coproductia "Cartea vitelului", lecturi cu tangaProject, conferinta "Actorul si mastile sale", sustinuta de Mihai Maniutiu, si spectacole de teatru radiofonic vor fi prezentate la Festivalul National de Teatru (FNT), in sectiunea "FNT va recomanda".

Festivalul National de Teatru, ce se va desfasura intre 30 octombrie si 7 noiembrie, doreste sa aduca in atentia publicului, pe langa structura oficiala, si evenimente conexe care ar putea interesa un public iubitor de teatru in toate formele sale. De aceea, din 2008, festivalul are o sectiune numita "FNT va recomanda", ce include productii de teatru, conferinte, lansari de carte, lecturi, dezbateri, expozitii conexe artelor spectacolului, organizate de diferite institutii. Acesta structura a fost creata pentru a incuraja organizatorii de evenimente teatrale si in speranta ca ea se va transforma, in timp, in ceea ce alte festivaluri mari din lume numesc "Off".

In 2010, in aceasta categorie intra trei productii din strainatate: "Who is Fergus Kilpatrick?", un spectacol de Jose Miguel Jimenez (The Company, Irlanda), "Cartea vitelului", dupa un scenariu de Codrina Pricopoaia, in regia lui Dominique Fataccioli, o coproductie Théatre du Bourg-Neuf, Cie Acaza, atbiosphère@biosphère, ce a fost prezentata la Avignon Off 2010 cu titlul "Mamaliga ou le livre du veau", si "Trespass", semnat de coregrafii Thomas Noone si Rob Tannion (StopGap Company, Marea Britanie).

In plus, pe 4 noiembrie, tangaProject propune o dupa-amiaza de lecturi speciale, la Caminul de persoane varstnice "Moses Rosen", dupa povesti personale ale rezidentilor caminului, dezvoltate alaturi de artistii tangaProject, informeaza Mediafax .

Radio Romania Cultural propune in perioada FNT productii dupa piese romanesti contemporane ale dramaturgilor Radu Macrinici, Andreea Valean, Mihai Ignat, Petre Barbu, Lia Bugnar, Theo Herghelegiu, Emanuel Parvu si Mimi Branescu. Programul se numeste ON AIR si va putea fi ascultat din 30 octombrie.

Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii organizeaza la Biblioteca Centrala Universitara, pe 5 noiembrie, o conferinta inedita - "Actorul si mastile sale" -, sustinuta de regizorul Mihai Maniutiu si invitatii sai: Marcel Iures, Irina Petrescu, Radu Amzulescu, Oana Stefanescu si Marian Ralea. Evenimentul face parte din noua serie de conferinte coordonate de profesorul Sorin Alexandrescu, intitulata "Cultura bate criza" (CuBaCri).

Pe toata perioada festivalului, la Fundatia Löwendal va putea fi vizitata o expozitie de scenografie si grafica: "George baron Löwendal - in contextul avangardei europene din prima jumatate a secolului XX", care prezinta o parte dintre lucrarile artistului din perioada de scenograf al Teatrului National din Cernauti si portrete in carbune ale altor renumiti artisti.

In plus, ca un eveniment inedit, FNT sprijina Lecturi Urbane, o initativa care isi propune sa promoveze lectura in locurile publice si actul cititului in general. Asadar, vor exista doua cutii de colectare in locatiile FNT in care se pot dona carti pentru editiile urmatoare din Lecturi Urbane.

In afara de spectacolele "Who is Fergus Kilpatrick?" si "Cartea vitelului", care se vor juca la Teatrul Foarte Mic, la celelalte evenimente din sectiunea "FNT va recomanda" intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Festivalul National de Teatru, ajuns la cea de-a 20-a editie, va cuprinde spectacole invitate din strainatate, dar si cele mai bune reprezentatii de la teatrele din Romania.

Astfel, renumitul regizor polonez Krzysztof Warlikowski a confirmat ca va veni la Bucuresti, la FNT, cu spectacolul "Dibuk" dupa textul clasic al lui Solomon An-ski si nuvela contemporana a Hannei Krall. Cu ocazia primei veniri in Romania a lui Krzysztof Warlikowski, Fundatia Culturala "Camil Petrescu" va lansa versiunea in limba romana a volumului Théatre Ecorché, cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti si al Festivalului National de Teatru.

Totodata, spectacolele "Hey, Girl!", de Romeo Castellucci, si "Regele moare", de Silviu Purcarete, se numara printre cele mai importante evenimente ale editiei a XX-a a Festivalului National de Teatru. Editia de anul acesta readuce seria de spectacole din strainatate, care a lipsit anul trecut, din cauza bugetului foarte redus.

Printre premierele care vor fi prezentate in FNT se numara "Masura pentru masura", de Matthias Langhoff (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), si un spectacol de Rodrigo Garcia (Teatrul National "Mihai Eminescu" din Timisoara).

De asemenea, in FNT vor fi prezentate urmatoarele debuturi: "Exil in pamantul uitarii", de Andreea Tanasescu (Centrul National al Dansului Bucuresti), si "Functionarii", de Alexandru Mazgareanu (Teatrul Metropolis).

Selectia nationala a FNT include spectacole din toate marile teatre din tara: "Breaking the Waves (Viata binecuvantata a lui Bess)", montat de Radu Nica dupa filmul lui Lars Von Trier la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu, "Herr Paul", prezentat de Radu Afrim la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, "20/20", piesa montata de Gianina Carbunariu la Studio Yorick de la Targu Mures, "Odiseea" - spectacol montat de Tim Carroll la Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova si "Strigate si soapte", de Andrei Serban (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca).

Din festival nu lipsesc nici spectacolele din Capitala. Printre acestea se numara "Sfarsit de partida", de Alexandru Tocilescu (Teatrul Metropolis), "Legenda Marelui Inchizitor", de Radu Penciulescu (Teatrul National Bucuresti), si "Elling", de Vlad Massaci (Teatrul de Comedie).

Anul acesta, fata de editiile trecute, spectacolele independente nu vor mai fi prezentate separat, ci in cadrul selectiei nationale "Spectacole romanesti de top". Astfel, din aceasta sectiune face parte si montarea independenta "Capete infierbantate", de David Schwartz (Centrul de Introspectie Vizuala si Tanga Project).

Festivalul va mai include, ca si anii trecuti, lansari de carte si dezbateri.



Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii