Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

VH2 s-a retras din finala Eurovision 2008

Joi, 21 Februarie 2008

VH2 s-a retras din finala Eurovision 2008 Trupa VH2 a anuntat organizatorii selectiei nationale Eurovision 2008 ca isi retrage cantecul "Follow Me" din finala concursului, din cauza unor suspiciuni potrivit carora piesa ar semana cu o alta melodie romaneasca, compusa in urma cu mai bine de zece ani, informeaza TVR.


"A fost adusa in fata organizatorilor si a noastra o suspiciune de asemanare intre piesa «Follow Me», interpretata de grupul VH2 si admisa in finala competitiei, si o piesa romaneasca scrisa cu peste zece ani in urma de un compozitor care ne-a solicitat anonimatul, piesa fara notorietate la vremea respectiva", precizeaza membrii formatiei, intr-un comunicat de presa.

Chiar daca nu se pune in discutie acuzatia de plagiat, ci doar asemanarea intamplatoare, trupa VH2, din dorinta de a se departa de "orice banuieli de rea intentie si pentru a nu alimenta ostilitatea aparuta", a decis retragerea piesei "Follow Me" din finala nationala Eurovision 2008.


VH2 s-a retras din finala Eurovision 2008"Ne pare rau ca aceasta problema nu a fost sesizata de cei implicati, inca din faza preliminara, mai ales ca toate cantecele calificate au putut fi ascultate pe site-ul TVR cu aproape o luna de zile in urma. S-ar fi putut evita in acest fel situatii neplacute de acest tip", au adaugat membrii trupei.

Odata cu retragerea acestei piese din competitie, locul ramas vacant pe lista finalistilor a fost ocupat de piesa "Zamira" (muzica: Raoul Bogdan; versuri: George Lazar; interpreti: New Effect feat. Gentiana), urmatoarea clasata in semifinale, informeaza TVR.

Piesa "Zamira" a obtinut 119 puncte in urma votului publicului si al juriului din prima semifinala, la fel ca si piesa "Fight for Life" (muzica: Radu Marius Alin; versuri: Radu Marius Alin; interpreta: Nico), ocupanta pozitiei a opta in cea de-a doua semifinala.

Cele doua piese au putut fi diferentiate cu greu, dupa consultarea notelor acordate de juriu. Astfel, ambele piese au obtinut cate o nota de 10 si cate doua note de 8, diferenta facandu-se la nota 7, obtinuta doar de piesa "Fight for Life". In aceste conditii, melodia interpretata de Nico ar fi trebuit sa intre in finala selectiei nationale Eurovision 2008.

Contactata de organizatori, interpreta a anuntat insa ca nu intentioneza sa cante doua piese in finala si ca va ramane in concurs numai cu piesa "Pe-o margine de lume", in duet cu Vlad Mirita. Retragerea din finala a piesei "Follow Me" vine dupa ce, luni, Catalin Josan si-a retras din concurs una dintre cele doua melodii cu care se calificase in finala, aceasta fiind inlocuita cu urmatoarea clasata, "RailRoad, RailRoad", interpretata de Rednex feat. Ro-Mania. Finala nationala va avea loc pe 23 februarie.









sursa: www.mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii