Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Volume despre istoria recenta, la Gaudeamus

Vineri, 14 Noiembrie 2008

  Volume despre istoria recenta, la Gaudeamus "Dictionarul comunismului", aparut la Polirom si coordonat de istoricul francez Stephane Courtois, si volume despre Leonte Rautu si Gheorghe Gheorghiu-Dej, ce deschid seria Istorie contemporana a Humanitas, se numara printre noutatile celei de-a XV-a editii a Targului Gaudeamus (19 - 23 noiembrie).


Editura Polirom continua seria dedicata istoriei recente, la targ fiind programate dezbateri si lansari pe tema comunismului in Romania. Pe 19 noiembrie, va avea loc discutia pe tema "Comunismul si fictionalizarea lui", pornind de la romanul "Fantoma din moara" de Doina Rusti. La dezbatere, care va avea loc in prezenta autoarei, vor mai participa, printre altii, Gabriel Dimisianu, Mihaela Helmis si Alistair Ian Blyth, potrivit MEDIAFAX .

Pe 20 noiembrie, Polirom lanseaza volumele "Explorari in comunismul romanesc. Volumul al III-lea", de Paul Cernat, "Dictionarul comunismului", coordonat de Stephane Courtois, eveniment la care vor fi prezenti Marius Oprea, Romulus Rusan si Silviu Lupescu, si volumul "Bastionul cruzimii", de Marius Oprea, la lansarea caruia vor vorbi Stephane Courtois si Zoe Petre.

Pe 21 noiembrie, va fi lansat volumul "Listele mortii. Detinuti politici decedati in sistemul carceral din Romania, potrivit documentelor Securitatii, 1945-1958", de Dorin Dobrincu. Editurile Polirom si Cartea Romaneasca participa la Gaudeamus cu aproximativ 25.000 de volume, ce reprezinta 1.000 de titluri. Orice titlu prezent la stand va avea o reducere de 20 la suta. Printre noutatile editurii Polirom se mai numara serii de autor dedicate unor personalitati, precum N. Steinhardt, Mika Watari, Jose Saramago si Vladimir Nabokov.

De altfel, seria de autor dedicata lui Nabokov va fi lansata pe 22 noiembrie, la standul editurii. In cadrul evenimentului, la care vor participa, printre altii, poetul Florin Iaru si directorul editorial Polirom, Bogdan-Alexandru Stanescu, va fi prezentata traducerea in premiera a romanului "Ochiul", semnat de celebrul autor al "Lolitei". Tot pe 22 noiembrie, vor fi lansate, in cadrul a doua evenimente speciale, noi volume din seriile Ernest Hemingway si Octavian Paler. In seria dedicata lui Hemingway va fi prezentat romanul "Pentru cine bat clopotele", in timp ce in colectia dedicata lui Octavian Paler vor fi lansate volumele "Aventuri solitare" si "Polemici cordiale".

In ceea ce priveste titlurile straine, Polirom va mai lansa, in cadrul targului, volume dedicate unor scriitori care au castigat, recent, importante distinctii literare. Astfel, pe 21 noiembrie, vor fi prezentate volumele "Al cincilea copil", de Doris Lessing (Premiul Nobel in 2007) si "Scurta si minunata viata a lui Oscar Wao", de Junot Diaz, detinator al Premiului Pulitzer pe anul acesta. De asemenea, vor mai fi lansate traduceri ale unor scriitori straini indragiti, pe 22 noiembrie fiind prezentate volumele "Cea care alina", de Anna Galvada, "Micul dejun al campionilor", de Kurt Vonnegut, "Necazuri cu scoala", de Daniel Pennac, "Casa intalnirilor", de Martin Amis, si "Castelul de nisip", de Iris Murdoch.

Printre noile titluri din literatura romana editate de Polirom si prezente la Gaudeamus se numara "Zilele regelui", cel mai recent roman semnat Filip Florian, si "Maestro", primul roman scris de Stelian Tanase dupa 1989, ce marcheaza intoarcerea la literatura a cunoscutului jurnalist. Totodata, editura Polirom va organiza, pe 22 noiembrie, o dezbatere cu tema "Cum se mai simte literatura romana?", la care vor participa Paul Cernat, Costi Rogozanu, Bogdan-Alexandru Stanescu, Daniel-Cristea Enache, Alexandru Matei si Lucian Dan Teodorovici.

Cartea Romaneasca va lansa volumul de versuri semnat de Marius Oprea, "America! America!", pe 22 noiembrie, zi in care va fi lansat si volumul "Cetateanul Kane. «Romanul» unui film de Tudor Caranfil", in prezenta Irinei Nistor si a lui Andrei Gorzo. De asemenea, in aceeasi zi, editura va mai lansa doua titluri din colectia "Performa", dedicata artelor spectacolului: "Un teatru la marginea lumii", de Iulia Popovici, si "Casa dinauntru", de Cristina Modreanu. Grupul Humanitas va lansa, in cadrul Targului Gaudeamus, seria Istorie contemporana, pe 21 noiembrie, cu titlurile "Perfectul acrobat. Leonte Rautu, mastile raului", de Vladimir Tismaneanu si Cristian Vasile, si "Fantoma lui Gheorghiu-Dej", de Vladimir Tismaneanu, in prezenta celor doi autori.

Pe 22 noiembrie, grupul editorial va lansa o noua colectie, intitulata Zeitgeist, in prezenta unor personalitati precum Ioan Stanomir, Traian Ungureanu si Vladimir Tismaneanu. Colectia isi propune sa reuneasca volume care trateaza teme politice vazute din perspectiva filozofica, care prezinta istoria utopiilor sau tensiunile necontenite dintre societatea deschisa si adversarii ei.

Astfel, primele titluri care vor fi lansate in cadrul colectiei sunt: "Etica neuitarii. Eseuri politico-istorice", de Monica Lovinescu, "Cugetari asupra violentei", de Georges Sorel, "Reflectii asupra pedepsei cu moartea", de Arthur Koestler si Albert Camus, si "Gandirea captiva", de Czeslaw Milosz. Seria de evenimente organizate de Humanitas incepe in 20 noiembrie, cu lansarea volumului "Simfonia lupului", de Marius Daniel Popescu, eveniment ce va avea loc in prezenta autorului. Pe 21 noiembrie, editura va lansa audiobook-ul "Timpul scrie pe trupul meu versuri" si cartea "Intoarcerea lui Arpagic", de Ana Blandiana, ambele evenimente avand loc in prezenta autoarei.

In aceeasi zi, Humanitas lanseaza doua volume de Serban Foarta: "Rozul usor e rosul iluzor" si "Mic tratat de pisicologie". Pe 22 noiembrie, in colectia Biblioteca de film va fi lansat volumul "Cum se fac filmele", de Frederic Straus si Anne Huet. In aceeasi zi, Neagu Djuvara, Maria Conovici si Silvia Iliescu vor vorbi in cadrul lansarii volumului "Tara, Legiunea, Capitanul. Miscarea legionara in texte de istorie orala", semnat de Maria Conovici, Silvia Iliescu si Octavian Silvestru.

Tot pe 22 noiembrie vor avea loc doua evenimente dedicate colectiei Raftul Denisei, coordonate de Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction. Primul eveniment, desfasurat sub titulatura "Mari autori in colectia «Raftul Denisei»" va prezenta volumele "Intoarcerea lui Rabbit", de John Updike, "Sorgul rosu", de Mo Yan, "Spovedania unui ucigas. Legenda sfantului betiv", de Joseph Roth, "O mie si una de nopti si zile", de Naghib Mahfuz, "Cronicarul sportiv", de Richard Ford, "Mauricia sau alegerile locale", de Eduardo Mendoza, si "Poveste despre dragoste si intuneric", de Amos Oz. In cadrul lansarii vor vorbi, printre altii, Cristian-Tudor Popescu, Florin Iaru si Ovidiu Simonca.

Al doilea eveniment dedicat colectiei coordonate de directorul general al Humanitas Fiction va prezenta titlurile "Dansatoarea de kabuki", de Sawako Ariyoshi, "Seductie", de Arthur Lapin, "Fabrica de matase", de Tash Aw, "Portocalele nu sunt singurele fructe", de Janette Winterson, si "Absurdistan", de Gary Shteyngart.

Tot pe 22 noiembrie va avea loc lansarea volumului "Scrisori catre fiul meu", de Gabriel Liiceanu, eveniment in cadrul caruia vor lua cuvantul Mircea Cartarescu, Dan C. Mihailescu si autorul. In aceeasi zi va fi lansata cartea-album "Noaptea sexuala", de Pascal Quignard. Pe 23 noiembrie vor fi lansate volume precum "Nesuferitele zile de luni", de Arnon Grunberg, si "Stigmatul Casandrei", de Cinghiz Aitmatov, in cadrul evenimentului "Literatura europeana in colectia «Raftul Denisei»".

In aceeasi zi va mai fi prezentat volumul "Razboiul de saptezeci de ani si premisele hegemoniei americane (1914-1991)" de Neagu Djuvara si audiobook-ul "Tiganii. Istoria unui popor european, Sir Angus Fraser": volumul I - "Origini" si volumul II - "Primele migratii", ambele in lectura lui Emil Hurezeanu. Editura Curtea Veche va lansa, in cadrul Targului Gaudeamus, seria de autor Paul Goma, pe 20 noiembrie.

Vor fi prezentate, astfel, titlurile: "Infarct", "Adameva" si "Gherla-Latesti". Primele evenimente pe care editura le va gazdui in cadrul targului vor avea loc pe 19 noiembrie: lansarea titlurilor "Cealalta jumatate a istoriei", de Zoltan Rostas si Theodora Vacarescu, in prezenta Doinei Jela si a Mihaelei Miroiu, si "Jurnal de camin", de Zoltan Rostas. Pe 22 noiembrie, editura va lansa atat titlurile din 2008 ale colectiei Stiinta si religie, cat si doua volume semnate de Peter Esterhazy, autor pe care Curtea Veche l-a adus in Romania in vara, in cadrul Targului Bookfest.

Cele doua noi volume ale lui Esterhazy ce vor fi prezentate la Gaudeamus sunt "O femeie" si "Editie revazuta". De altfel, "Editie revazuta" este o addenda la romanul "Harmonia caelestis", lansat de Curtea Veche la editia de anul acesta a Bookfest. La cateva zile dupa ce a finalizat textul volumului "Harmonia caelestis", un omagiu adus tatalui sau, Esterhazy a aflat ca acesta din urma a fost agent al politiei politice in perioada comunismului, in Ungaria.

Astfel, considerand ca este datoria sa sa spuna adevarul, Esterhazy a inceput sa scrie, in 2000, un jurnal mai special, care a devenit romanul "Editie revazuta". Printre noutatile editurii Curtea Veche la Gaudeamus se mai numara "Regele scamator. Stefan Iordache", de Ludmila Patlanjoglu, "Gaura din steag", de Andrei Codrescu, si "Vincent nemuritorul", de Bogdan Suceava. In colectia Byblos a editurii vor fi lansate titlurile "O stea indepartata" si "Nocturna in Chile", de Roberto Bolano, pe 23 noiembrie. In colectia Urban, ce cuprinde lucrari de cercetare urbana si literatura contemporana urbana, vor aparea doua titluri: "Femeia ce a uitat sa nasca", de Ina Ilie, si "Vant, volume, vectori", de Gigi Caciuleanu.

 Editura Rao va lansa, in cadrul Targului Gaudeamus, trei volume: "Mastile lui Hristos", de Lynn Picknett si Clive Prince, "Bakakai", de Witold Gombrowicz, si "Trandafirul disparut", de Sedar Ozkan. Lansarea volumului semnat de Picknett si Prince, autori ai cartii "Misterul templierilor", va avea loc pe 21 noiembrie, in prezenta lui Oreste Teodorescu. "Bakakai" de Gombrowicz va fi lansat pe 22 noiembrie, in prezenta sotiei autorului, Rita Gombrowicz, in timp ce "Trandafirul disparut", de Sedar Ozkan va fi lansat in ultima zi a targului, pe 23 noiembrie.

Grupul editorial Corint isi incepe seria de lansari la Gaudeamus pe 20 noiembrie, cu un eveniment dedicat aparitiei volumului "Paul Morand si Romania", de Gavin Bowd. La lansare va participa si ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul. Pe 21 noiembrie, editura Leda, imprint editorial al grupului Corint, va lansa volumele castigatorilor concursului de debut organizat de editura: "Galeria oglinzilor negre", de Felician Chiruta, "Iepurele de martie", de Dana Catona, si "Iradierea unei lumi oarecare", de Anna Kalimar.

Pe 22 noiembrie, editura Corint lanseaza volumul "Impostura. Despre snobism si puterea falsului", de Marius Ghilezan, in aceeasi zi fiind lansata seria Mituri. Seria, care doreste sa prezinte o abordare moderna a miturilor, este deschisa de volumele "Scurta istorie a mitului", de Karen Armstrong, "Penelopiada", de Margaret Atwood, si "Fata intalneste baiatul", de Ali Smith. Tot pe 22 noiembrie, editura Corint Junior va lansa cartea "Tunele 2. In adanc", de Roderick Gordon si Brian Williams. Editura Tritonic va lansa la Gaudeamus volume precum "Razboiul reginelor", de Oana Stoice Mujea, pe 20 noiembrie, "Blocul cas", de Liviu Radu, pe 21 noiembrie, ambele in colectia Fantasy.

Tot pe 21 noiembrie, editura mai lanseaza doua volume de Eric Frattini: "Sfanta alianta" si "A cincea porunca". Ziua urmatoare va avea loc lansarea volumului "Cu sange rece si albastru", de Ivona Boitan. Vor vorbi in cadrul lansarii, Cristian Tabara, Catalin Maruta si Mirela Neculce. Pe 23 noiembre va fi lansat albumul "Hidden Treasures of Transylvania: The Saxon Fortified Churches", din colectia "Tritonic Heritage".

Editura Proema va lansa, in cadrul targului, pe 20 noiembrie, o monografie a monumentelor UNESCO din Romania, in prezenta ambasadorului Romaniei la UNESCO, Nicolae Manolescu, care semneaza prefata albumului. Lucrarea editata bilingv, in romana si engleza, este coordonata de Emanuel Peterliceanu.

Cea de-a XV-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura este organizata de Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) si va avea loc intre 19 si 23 noiembrie, in pavilionul Central din complexul Romexpo. Potrivit site-ului oficial al evenimentului, la targ participa aproximativ 300 de edituri si 100 de universitati din Romania, Elvetia si Marea Britanie, carora li se adauga institute de cercetare, asociatii profesionale, ambasade si biblioteci. In total, la targ vor fi prezenti 411 participanti.
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii