Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Zdob si Zdub, E.M.I.L. si Byron vor canta la Stufstock 2010

Miercuri, 02 Iunie 2010
Zdob _i Zdub, E.M.I.L. _i Byron vor canta la Stufstock 2010Zdob si Zdub, E.M.I.L. si Byron si-au confirmat prezenta la cea de-a opta editie a festivalului Stufstock, care se desfasoara intre 16 si 22 august, pe plaja din Vama Veche, informeaza organizatorii.

Astfel, vineri, 20 august, in penultima seara de Stufstock, cei din Vama vor avea parte de "un show extraordinar, cum numai formatia Zdob si Zdub stie sa faca. De la Nistru pan' la mare, Stufstock este cel mai tare", spun Zdubii.

Celebra trupa de etno-rock din Republica Moldova, Zdob si Zdub este cunoscuta pentru show-urile live si muzica originala, un mix intre un hardcore puternic si muzica populara moldoveneasca. Pentru componentii trupei, evenimentul de la Stufstock inseamna o provocare anuala la care nu pot sa nu adere, "o intalnire cu iubitorii muzicii originale, o apropiere de fani". Ei spun ca Stufstock-ul este festivalul care ii "elibereaza si ii face sa dea frau liber creativitatii, este locul unde se promoveaza muzica romaneasca de valoare".

O alta trupa care va urca pe scena Rock sambata, 21 august, este E.M.I.L., care implineste anul acesta 10 ani de la infiintare. "Fiecare prezenta E.M.I.L. la Stufstock a reprezentat o borna de kilometraj in istoria trupei", povestesc baietii. "Fie ca am dansat pe scena impreuna cu publicul, la rasarit de soare, fie ca ne-am reintalnit dupa o absenta de aproape un an sau ca am lansat si promovat discuri, scena festivalului ne-a primit si ne-a acceptat si in momentele noastre bune, dar si atunci cand «muza» veghea asupra altor trupe", spun acestia.

Si, cum anul acesta, E.M.I.L. "implineste 10 ani de abuzuri, excese si imoralitati", cum spune Stoi (chitara), "Stufstock 2010 va fi pentru trupa tot o sarbatoare". "Suntem foarte bucurosi de participare, va multumim si va salutam cu respect!", spun muzicienii.

Membrii trupei Byron vor veni la Stufstock vineri, 20 august, pe scena Rock. "Noi ne bucuram ca s-au gasit resursele pentru a face ca festivalul sa continue, mai ales pentru ca ocupa un loc foarte important in istoria trupei noastre", spun muzicienii. Stufstock a fost primul festival la care trupa Byron a participat, in 2007. Ei spun, de asemenea, ca se bucura de faptul ca Stufstock a revenit la formatul consacrat, cu trupe romanesti si scena pe plaja - ingredientele principale ale atmosferei aparte de la primele editii. "Muzica romaneasca de calitate are mare nevoie de locuri in care sa fie ascultata si traita live, asa ca un asemenea festival e un lucru grozav, mai ales pentru formatiile tinere in cautare de audienta".

Cea de-a opta editie a festivalului Stufstock se desfasoara intre 16 si 22 august, pe plaja din Vama Veche, pe langa Zdob si Zdub, E.M.I.L si Byron fiind confirmate si Luna Amara, Trooper si Trupa Veche.

Pe langa concertele cu care Stufstock-ul si-a obisnuit, de sapte ani, publicul, anul acesta, evenimentul va cuprinde si alte forme de exprimare artistica - teatrul, filmul, fotografia, literatura -, totul sub umbrela eco.

Anul acesta, muzica Stufstock va fi prezenta in trei spatii de concerte: scena Rock, situata pe plaja, in nordul Vamii, scena Fusion World Stage, care va reuni mai multe tipuri de muzica, de la jazz, blues la electro, si va fi amplasata tot pe plaja, si scena Newcomers, unde vor canta trupele noi, alese in urma unei preselectii organizate in Bucuresti.

Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions.

Primul festival Stufstock a strans pe plaja din Vama Veche, in anul 2003, peste 15.000 de vamaioti si, cu sprijinul mass-media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzica rock din sud-estul Europei. Stufstock 2 a castigat amploare, astfel, la eveniment aveau sa participe 30 de artisti si formatii de muzica rock, 150 de muzicieni la 100.000 de wati de sunet si lumina. Un total de 18 ore de transmisiune live si 20.000 de oameni prezenti.

Stufstock 3 bate recordul inscris cu un an inainte, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, sapte trupe internationale si 30.000 de oameni. La Stufstock 4 au fost amenajate trei scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atat din Romania, cat si din tarile vecine, eveniment la care au participat peste 10.000 de oameni. Stufstock 5 Greenfest a adus in Vama Veche 50 de trupe in patru zile de festival, la care au participat 20.000 de oameni si 100 de voluntari. In 2008, la Stufstock 6, au cantat 50 de trupe, pe doua scene, in fata a 8.000 de oameni.

Printre trupele straine participante la ultimele editii se numara: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica. La editia de anul trecut au fost peste 15.000 de oameni care au venit pentru rock-ul romanesc, reprezentat, printre altii, pe plaja din Vama, de Zdob si Zdub, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan Tandarica, E.M.I.L., Urma, Z.O.B., Luna Amara, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trooper, Kumm, The Amsterdams.



Te-ar putea interesa:
  • Zdob si Zdub canta la Tuborg Green Fest

    Formatia basarabeana Zdob si Zdub, una dintre cele mai cunoscute si premiate trupe de etno-alternative din Europa, a fost confirmata pe afisul Tuborg Green Fest, alaturi de formatii precum Guano Apes si Chicane, informeaza producatorul evenimentului, Emagic.

  • Zdob si Zdub au concert sambata intr-un club bucurestean

    Trupa Zdob si Zdub inaugureaza, sambata, clubul Sub scena, de la subsolul Godot Café-Teatru, printr-un concert, informeaza un comunicat.

  • Evenimente culturale la Stufstock 2010

    Cea de-a opta editie a festivalului Stufstock din Vama Veche, care va avea loc intre 16 si 22 august, va prezenta, timp de o saptamana, pe langa muzica, filme, carte, teatru, si workshop-uri de fotografie si cinema, au declarat, miercuri, organizatorii, intr-o conferinta de presa.

  • Trupe rock prezente la Stufstock 2010

    Trupele OCS, ZOB, Altar, Kumm si Implant pentru Refuz vor concerta pe scena Rock a festivalului Stufstock 2010, care se desfasoara la Vama Veche, in perioada 16 - 22 august, informeaza organizatorii.

  • Filmstock - muzica si film - in cadrul Stufstock 2010

    Filmstock, un nou proiect care include film si muzica, cu proiectii speciale, retrospective ale unor festivaluri de cinema, prezentate in pauzele dintre concerte, a fost lansat in cadrul festivalului Stufstock, care are loc in perioada 16 - 22 august, la Vama Veche, informeaza organizatorii.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii