Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Camera de studiu - cum amenajam

Luni, 02 Iunie 2008
Camera de studiu - cum amenajamPuiul tau a crescut, e deja clasa intai sau e chiar mai mare. A intrat la scoala si deja nu mai e vorba doar de joaca si iar joaca toata ziua. Acum trebuie sa mai si invete, are teme de facut, iar tu, ca mama, vrei ca el sa obtina rezultate cat mai bune.

Te-ai gandit insa ca aceste rezultate la scoala ale celui mic pot fi influentate foarte mult de spatiul lui de acasa destinat lectiilor?

Iata cateva sfaturi de amenajare ale biroului pentru ca tu sa fii sigura ca totul e in asa fel aranjat incat copilul tau sa aiba cele mai bune conditii de studiu.

In general, camera de studiu e una si aceeasi cu cea de somn si de joaca. Ideea nu e una gresita, pana la urma spatiul e de cele mai multe ori redus. Insa trebuie sa ai grija de felul cum sunt dispuse elementele din interior.

E ideal ca biroul copilului sa fie facut la comanda, pentru a se potrivi perfect dimensiunilor camerei. E o mare greseala ca acesta sa fie facut pe colt, din cauza lipsei de spatiu, pentru ca da impresia de izolare si de inchistare. Copilul va obosi mai repede si va avea mereu impresia ca in momentul in care trebuie sa-si faca lectiile e pedepsit.

Camera de studiu - cum amenajamBiroul nu trebuie sa fie foarte mare, odata ce copilul e mic. Ar avea impresia de masivitate a mobilei. E recomandat ca biroul sa aiba dimensiunile proportional cu varsta celui mic.

De cele mai multe ori, un birou are rafturi mai inalte sau mai joase. Pentru copil, e bine ca acestea sa fie asezate mai jos, ca sa poata ajunge la ele. De asemenea, se evita caderea unor carti sau obiecte in capul copilului atunci cand vrea sa traga ceva de pe raft.

Nu pozitionati biroul langa fereastra, pentru ca de cele mai multe ori, el tinde sa se uite pe geam si sa fie distras de la invatat si scris. Daca respectiva camera nu e prea luminata, incercati sa asezati biroul in asa fel incat scaunul copilului sa stea fie cu spatele la fereastra, fie cu fereastra pe stanga sau pe dreapta.

Un mic inconvenient la asezarea cu fereastra in spate: in momentul in care e un calculator asezat pe birou, lumina de afara se va reflecta in ecran si e posibil ca cel mic sa nu vada mare lucru.

E recomandat ca lumina sa bata intotdeauna din partea stanga, atunci cand copilul citeste sau scrie. De aceea, veioza va fi plasata intotdeauna pe aceasta parte.

Camera de studiu - cum amenajamDaca aveti un copil dezordonat, nu ezitati sa il invatati ca, macar pe birou sa aiba cartile sau temele asezate pe domenii. Nu de alta, dar in momentul in care se grabeste spre scoala, fiind in intarziere, sa isi poata gasi usor ceea ce are nevoie.

Daca nu vrea sa isi faca singur ordine, incurajati-l sa aranjati impreuna, intrebandu-l de fiecare lucru cam unde i-ar fi locul.


Aveti grija la scaunul copilului. E bine ca acesta sa fie reglabil, sa nu fie nici prea mare in raport cu inaltimea lui, dar nici cu aspect de "tamburel".

In cazul in care cel mic vrea sa isi puna pe birou jucarii de plus sau diverse afise, poze, nu ii interzice acest lucru. El incearca sa isi "personalizeze" biroul, pentru ca acela e spatiul lui. De asemenea, e important ca el sa se simta cat mai bine si mai confortabil in momentul in care studiaza.

Te-ar putea interesa:
  • Camera bebelusului

    Bebe este pe drum, iar voi trebuie sa pregatiri toate cele necesare intampinarii lui. Daca exista posibilitatea amenajarii unei camere separate pentru micut, amenajarea acestui spatiu trebuie sa fie atent planificata, pentru a-i oferi micutului bucurie si posibilitatea unei dezvoltari armonioase. Imaginatia parintilor trebuie lasata sa lucreze, acestia stiind mult mai bine decat orice specialist care sunt nevoile viitorului membru al familiei, insa acestia trebuie sa tina seama de cateva sfaturi.

  • Cum sa decoram camera copiilor

    Camera unui copil nu trebuie sa arate ca orice alta camera din apartamentul tau. Incearca sa-i oferi copilului tau un coltisor al lui, care sa ii ofere liniste si sa-l stimuleze la joaca sau studiu, in functie de momentul zilei. 

  • 8 pasi pentru o camera spatioasa

    Daca detii o camera mica sau un apartament in care cu greu te poti misca, nu dispera! Trucuri pentru ca o camera sa devina incapatoare sunt destule, important este insa doar sa fii dispus sa faci cateva modificari.

  • 10 stiluri si nuante pentru camera ta de zi

    Camera de zi reprezinta una dintre cele mai importante incaperi ale casei tale, deoarece reprezinta un soi de carte de vizita pe care o oferi indirect celor care iti trec pragul.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii