Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Biscuiti cu ciocolata si fistic

Marti, 23 Octombrie 2007
Biscuiti cu ciocolata si fisticIngrediente:

6 linguri unt la temperatura camerei+ o cantitate pentru uns tavile
2 cani faina + o cantitate pentru pudrat tavile
1/2 cana pudra de cacao
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1 cana zahar
2 oua mari
1 cana boabe de fistic
1/2 cana ciocolata bucatele
ciocolata alba topita, pentru ornat

Se incalzeste cuptorul la 350C. Se unge o tava de copt cu unt si se presara cu faina. Se combina faina, pudra de cacao, praful de copt si sarea. Se amesteca bine. Cu un mixer se bate untul cu zahar pana ce devine spumos.

Se adauga ouale, se bat bine si se amesteca. Se adauga mixtura de faina si se amesteca pana se formeaza un aluat tare. Se incorporeaza in aluat fisticul si ciocolata. Se transfera aluatul in tava si se preseaza cu mainile ca sa formeze o foaie dreptunghiulara de cca. 30 x 10 cm.

Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca 5 minute, timp in care se coboara temperatura cuptorului la 300C.

Se taie bucata de aluat in biscuiti, pe diagonala, folosind un cutit cu lama zimtuita. Feliile taiate (biscuitii) trebuie sa aiba grosimea de 2-3 cm. Daca se taie prea subtiri se pot usca si intari. Atentie la taiat, sa nu se sfarama biscuitii.

Se aranjeaza biscuitii pa tava de copt si se dau la cuptor pana cand sunt crocanti, dar inca moi in centru (cca. 8 minute). Aceste este secretul pentru a nu obtine biscuiti atat de tari incat trebuie sa fie inmuiatri in lapte ca sa poate fi mancati.

Odata ce sunt copti, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se orneaza cu putina ciocolata alba.



Marin Maria

Daca doriti mai multe informatii legate de gastronomie intrati pe forumul nostru.
Te-ar putea interesa:
  • Salam cu biscuiti

    Una dintre prajiturile mele preferate din copilarie era salam cu biscuiti, asa ca m-am gandit sa va recomand si voua reteta. Se prepara usor si repede, rezultand un desert delicios.

  • Biscuiti spiralati

    Simplu de facut, usori, gustosi si savurosi, pentru o sarbatoare in familie, biscuiti spiralati sunt ideali.Se iau: 300 g zahar, 3 oua, 300 g untura, 200 g margarina, 1 pahar lapte, ½ praf de copt,  2 plicuri zahar vanilat,  coaja de lamaie rasa,  faina,  un varf de cutit de sare.

  • Rulada din biscuiti Noapte si Zi

    Ingrediente250 g biscuiti pisati(dati la robot),200g unt,200 g crema tartinabila de ciocolata,esenta de rom,150 g miez de nuca maruntitCrema:un plic de praf de budinca cu gust de cocos,350 ml lapte,5 linguri de zahar,50 g untGlazura:100 g ciocolata neagra de menaj,20 g untOrnat:100 g nuca de cocos deshidratata

  • Oua de ciocolata

    Ingrediente: 2 ciocolate de menaj, ulei, crema la alegere.

  • Minieclere cu ciocolata

     

    Ingrediente: 4 oua, 125 g faina, 100 ml ulei, 250 ml lapte, 2 linguri zahar, sare, 50 g unt, 100 g ciocolata.

     

Mesaje (1) »
...
scris de vizitator, January 25, 2008

:) :) :) :) >:(

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii