|
Miercuri, 10 Octombrie 2007 |
Ingrediente pt chifle :
500 gr faina
1 cub de drojdie ( 25 gr ) proaspata
1 lingurita de zahar
1lingura sare
20 ml ulei
200 ml apa calduta
100 ml lapte la temperatura camerei
1 ou pt uns chiflele
putin unt sau margarina pt framintat ( 1 lingura maxim)
Eu am facut 3 tipuri: simple , cu speck si cu radicchio ( tocat marunt asa crud), deci putem adauga 2 linguri de speck taiat marunt si 2 linguri de radicchio taiat marunt.
Ingrediente pentru Mousse de mortadela:
mortadela
parmezan ras
putina frisca (smantana dulce) lichida
Preparare:
Se amesteca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza apoi se adauga lichidele fara nici o ordine : ulei, apa , lapte .. peste se adauga faina in care am amestecat deja sarea si incepem sa framintam ...
Daca aveti robot ( kitchenaid sau masina de piine ) se framanta 10 minute .. daca framantati ca mine cu manuta cred ca vreo 30 min cu mici pauze de tras sufletul... sau mai bine zis pana cand se dezlipeste de tot de pe castron. In acest moment abia am pus putin unt pe maini si am framantat cu mainile unse.
Se lasa la crescut in loc retras .. eu am pus castronul acoperit cu un servet in cuptor si am inchis usa. Dca vreti sa grabiti dospirea nu uitati sa fi incalzit putin cuptorul 5 min la 50°C, apoi il stingeti, pe fundul lui puneti o oala cu apa clocotita si pe gratar castronul acoperit cu servet sau folie cu aluatul... in timp foarte scurt aluatul va dospi.
Eu am mers pe reteta clasica si deci a dospit 2 ore .... Apoi l-am impartit in 3, am pus in cele 2 treimi speckul si respectiv radicchio si am framintat a doua oara fiecare treime de aluat dar nu cu ff multa putere sa nu ii sparg chiar de tot bulele de aer formate. L-am lasat sa mai dospeasca vreo 30 min.
Am format chifle pe care le-am lasat sa creasca din nou pe tava ( cu hartie de copt ). Cand erau crescute dublu ( aproape ) le-am uns cu ou batut si le-am pus la cuptor la foc mediu (180-200°C ) in cuptorul gata incalzit. Se coc pana se rumenesc, eventual se mai invarte tava daca nu coace cuptorul uniform...
Mousse de mortadela:
Chifla calda ( nu fierbinte) am crestat-o si am umplut-o cu mozzarella si mouse de mortadela. Mouse-ul de mortadela este obtinut prin mixarea in mixerul vertical ( minipimer, blender, robot, trittatutto ) a unor felii de mortadela + parmezan ras + putina frisca (smantana dulce) lichida.
Se poate pune frisca lichida (neindulcita) - se bate pana devine frisca, cu mortadela si parmezanul devenite crema cum se amesteca albusurile spuma pt pandispan ....
Mentiuni:
Chifla odata coapta se poate taia si umple cu orice.
Chiflele pot fi din aluat simplu sau se poate adauga ce aveam prin casa : bacon, sunca , speck ( ca mine), cascaval taiat cubuletze, radicchio ( asta am pus si eu ) sau altele : dovlecei, ciuperci, masline, ceapa ... in fine fiecare ce idee are ....
Maria Marin
Daca doriti mai multe informatii legate de gastronomie intrati pe forumul nostru.
Te-ar putea interesa: Budinca de vara cu orez si lapteVara nu te poti gandi decat la mancaruri si retete usoare si neaparat racoroase. Iti propun o reteta delicioasa, si anume budinca cu orez si lapte, care sa iti incante diminetile de vara si zilele calduroase.
|
|
|
|
|
|
|
Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival Vrei sa afli cum poti avea un suflet fericit intr-un corp sanatos? Vrei sa inveti ce schimbari trebuie sa faci in viata ta pentru a stabili echilibrul intre trup, minte si spirit? Vrei sa descoperi tehnici noi pentru a fi mai relaxat? Vrei sa gasesti instrumente care te vor ajuta sa ai o noua abordare in relatii si cariera pentru a avea succes?
-
Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
Cu toamna in par Vrei o schimbare de look pentru un nou anotimp? Vrei sa primesti toamna cu bratele deschise si cu un chip schimbat? Incepe cu parul - o tunsoare potrivita, care sa iti puna in evidenta trasaturile si frumusetea este primul pas in imbunatatirea look-ului.
-
Cu toamna in par
Make-up trends pentru sezonul rece Privirile ucigatoare, in cel mai bun si figurat sens al cuvantului, sunt la putere in acest sezon, in materie de make-up. Pornind de la culoare si ajungand pana la schimbarea formei sprancenelor, totul in acest sezon graviteaza in jurul machiajului ochilor.
-
Make-up trends pentru sezonul rece
Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei Intre 27 si 29 septembrie Targul Ghidul Miresei, organizat in Centrul
Expozitional Romexpo, aniverseaza cea de a X-a editie. Organizatorii au
pregatit viitorilor miri un nou numar al revistei Ghidul Miresei si
premii de peste 10.000 de euro: o nunta completa, o luna de miere,
rochii de mireasa, accesorii, sedinte foto, muzica pentru nunta,
bijuterii si accesorii.
-
Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
Umbrele...de toamna Toamna se apropie si vremea capricioasa incepe sa puna stapanire pe tara noastra. In afara
de jachete, pulovere si pantaloni trebuie neaparat sa-ti accesorizezi tinuta cu noile...umbrele,
atat de necesare intr-o toamna ploioasa.
-
Umbrele...de toamna
Cum sa ai buze frumoase Cine nu isi doreste buze senzuale, moi, delicate si perfect conturate? Aceasta toamna sta, in ceea ce priveste nuantele buzelor, sub semnul culorii si pasiunii. Astfel, pe scena se vor prezenta culori dintre cele mai senzuale si incitante, puternice si pline de feminitate. Make-up artistii anunta o toamna colorata si sexy, iar stilul "total make up" revine in forta, scotand astfel in evidenta intregul chip, fara a pune accent pe o singura parte a acestuia.
-
Cum sa ai buze frumoase
Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna Vesta confortabila este una dintre elementele esentiale ale garderobei
de iarna. Cand o porti peste o rochie draguta cu imprimeuri, o pereche
de blugi sau un pulovar, aceasta adauga un element textural cool
oricarei tinute fara a o ingreuna.
-
Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
|
|
|
|
|
|
|
|