Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Chifle cu lapte

Miercuri, 10 Octombrie 2007
Chifle cu lapteIngrediente pt chifle :

500 gr faina
1 cub de drojdie ( 25 gr ) proaspata
1 lingurita de zahar
1lingura sare
20 ml ulei
200 ml apa calduta
100 ml lapte la temperatura camerei
1 ou pt uns chiflele
putin unt sau margarina pt framintat ( 1 lingura maxim)


Eu am facut 3 tipuri: simple , cu speck si cu radicchio ( tocat marunt asa crud), deci putem adauga 2 linguri de speck taiat marunt si 2 linguri de radicchio taiat marunt.

Ingrediente pentru Mousse de mortadela:

mortadela
parmezan ras
putina frisca (smantana dulce) lichida

Preparare:
Se amesteca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza apoi se adauga lichidele fara nici o ordine : ulei, apa , lapte .. peste se adauga faina in care am amestecat deja sarea si incepem sa framintam ...

Daca aveti robot ( kitchenaid sau masina de piine ) se framanta 10 minute .. daca framantati ca mine cu manuta cred ca vreo 30 min cu mici pauze de tras sufletul... sau mai bine zis pana cand se dezlipeste de tot de pe castron. In acest moment abia am pus putin unt pe maini si am framantat cu mainile unse.

Se lasa la crescut in loc retras .. eu am pus castronul acoperit cu un servet in cuptor si am inchis usa. Dca vreti sa grabiti dospirea nu uitati sa fi incalzit putin cuptorul 5 min la 50°C, apoi il stingeti, pe fundul lui puneti o oala cu apa clocotita si pe gratar castronul acoperit cu servet sau folie cu aluatul... in timp foarte scurt aluatul va dospi.

Eu am mers pe reteta clasica si deci a dospit 2 ore .... Apoi l-am impartit in 3, am pus in cele 2 treimi speckul si respectiv radicchio si am framintat a doua oara fiecare treime de aluat dar nu cu ff multa putere sa nu ii sparg chiar de tot bulele de aer formate. L-am lasat sa mai dospeasca vreo 30 min.

Am format chifle pe care le-am lasat sa creasca din nou pe tava ( cu hartie de copt ). Cand erau crescute dublu ( aproape ) le-am uns cu ou batut si le-am pus la cuptor la foc mediu (180-200°C ) in cuptorul gata incalzit. Se coc pana se rumenesc, eventual se mai invarte tava daca nu coace cuptorul uniform...

Mousse de mortadela:

Chifla calda ( nu fierbinte) am crestat-o si am umplut-o cu mozzarella si mouse de mortadela. Mouse-ul de mortadela este obtinut prin mixarea in mixerul vertical ( minipimer, blender, robot, trittatutto ) a unor felii de mortadela + parmezan ras + putina frisca (smantana dulce) lichida.

Se poate pune frisca lichida (neindulcita) - se bate pana devine frisca, cu mortadela si parmezanul devenite crema cum se amesteca albusurile spuma pt pandispan ....

Mentiuni:

Chifla odata coapta se poate taia si umple cu orice.

Chiflele pot fi din aluat simplu sau se poate adauga ce aveam prin casa : bacon, sunca , speck ( ca mine), cascaval taiat cubuletze, radicchio ( asta am pus si eu ) sau altele : dovlecei, ciuperci, masline, ceapa ... in fine fiecare ce idee are ....


Maria Marin


Daca doriti mai multe informatii legate de gastronomie intrati pe forumul nostru.
Te-ar putea interesa:
  • Salata de pui cu sos de lapte batut

    Pentru un meniu sanatos si delicios in acelasi timp, incercati aceasta reteta de salata de pui.

  • Budinca de vara cu orez si lapte

    Vara nu te poti gandi decat la mancaruri si retete usoare si neaparat racoroase. Iti propun o reteta delicioasa, si anume budinca cu orez si lapte, care sa iti incante diminetile de vara si zilele calduroase.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii