Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Salata de pui cu sos de lapte batut

Marti, 03 Mai 2011
Salata de pui cu sos de lapte batutPentru un meniu sanatos si delicios in acelasi timp, incercati aceasta reteta de salata de pui.

Ingrediente:

piept de pui;
200 g paste farfalle;
2 dovlecei mici;
1 morcov mic;
3 rosii;
3 linguri ulei;
50 g seminte de dovleac (decojite);
busuioc;
sare;
piper.

Sosul:

200 ml lapte batut;
2 linguri pasta de ardei rosii;
sare;
piper.

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg, se clatesc cu apa rece si se lasa in strecuratoare. Pieptul de pui, dezosat si fara pielita, se spala si se taie fasii subtiri. Se incinge uleiul intr-o tigaie, iar fasiile de piept se prajesc aproximativ 2-3 minute. Dovleceii se spala, se taie cubulete si se adauga peste carne, in tigaie. Morcovul se curata, se spala, se taie cuburi foarte mici (sau se da pe razatoare) si se adauga in tigaie.

Amestecul de carne, dovlecei si morcovi se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-6 minute pe foc mic, sub capac, sa se patrunda. 

Intr-un castron, se pun laptele batut si pasta de ardei; se adauga sare si piper. Se bate totul cu un tel.
In castronul cu sos se adauga pastele bine scurse, carnea, dovleceii si morcovul, toate racite, si rosiile, spalate si taiate cuburi. Se amesteca pentru omogenizare. Castronul cu salata se pune la rece o ora.
Semintele de dovleac se prajesc intr-o tigaie, fara grasime; se lasa la rece, apoi se zdrobesc usor.
Salata se serveste in boluri, ornata cu seminte de dovleac prajite si crengute de busuioc.


Te-ar putea interesa:
  • Chifle cu lapte

    Ingrediente pt chifle : 500 gr faina 1 cub de drojdie ( 25 gr ) proaspata 1 lingurita de zahar 1lingura sare 20 ml ulei 200 ml apa calduta 100 ml lapte la temperatura camerei 1 ou pt uns chiflele putin unt sau margarina pt framintat ( 1 lingura maxim)

  • Budinca de vara cu orez si lapte

    Vara nu te poti gandi decat la mancaruri si retete usoare si neaparat racoroase. Iti propun o reteta delicioasa, si anume budinca cu orez si lapte, care sa iti incante diminetile de vara si zilele calduroase.

  • Salata cu pui

    Ingrediente:  un piept de pui, 1/2  kg cartofi, o telina mare, 2 mere, 2 oua, ulei, sare, piper, zeama de la o lamaie, frunze de salata verde.

  • Salata cu ton

    Ingrediente: o conserva cu ton, 3 oua fierte, 4 rosii, o legatura de ceapa verde, 2 bucati de salata verde, 2 linguri de ulei de masline, o lamiae, sare si piper.

  • Salata de pasare

    Ai nevoie de: - carne de pasare 500 de gr- ceapa 100 de gr- morcovi 200 de gr- telina 100 de gr

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii