Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Cozonac de post

Marti, 09 Decembrie 2008
Cozonac de postDaca te gandesti deja la cozonacii de la Craciun, insa vrei sa tii post, apeleaza la o cale de mijloc. Prepara-ti un cozonac de post. Noi iti oferim reteta.

De ce ai nevoie?


700 de g de faina

25 g drojdie

5 linguri miere de albine

10 linguri de ulei

300 de g de nuci

1 cana de apa

1 lingura de coaja de lamaie rasa

sare - un varf de lingurita


Cum prepari?

Intr-un vas larg si adanc se pun doua cani de faina. Se dizolva drojdia in apa cu putina sare, dupa care se adauga uleiul si apa. Aceasta compozitie se asaza in mijlocul vasului cu faina. Se amesteca totul cu o lingura de lemn, dupa care se framanta cu mainile. Se adauga restul de faina pana cand aluatul devine elastic si legat. Se lasa la crescut.

Nucile vor fi amestecate cu mierea si coaja rasa de lamaie.

Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in trei bucati. Bucatile vor fi intinse si vor fi unse cu compozitia formata din nuci, miere si coaja rasa de lamaie. Foaia se ruleaza, la fel si celelalte doua.

Rulourile se aseaza in tavi si se baga la cuptor timp de jumatate de ora, la foc potrivit.

Pofta buna!
Te-ar putea interesa:
  • Retete de Craciun - Cozonac moldovenesc

    Pentru un Craciun imbelsugat in familie, de pe masa d-voastra nu trebuie sa lipseasca cozonacul moldovenesc. Pufos si delicios, cozonacul este un desert pe gustul tuturor. Ingrediente: 1 kg faina, 300 g zahar, 10 galbenusuri, drojdie proaspata - 1 cub, 200 ml ulei de floarea soarelui, nuci macinate, stafide, cacao, o lingura de untura, zahar pudra, coaja rasa de lamaie si portocale, esenta de vanilie, esenta de rom, 500 ml lapte si sare.

  • Clatite de post

    Ingrediente: - 100 g faina ,- 100 ml apa minerala , - 50 g ulei, - 25 g zahar,- 10 g sare.

  • Cornulete de post

    Ingrediente1 cana ulei,1/2 cana cu apa,25 g drojdie,2 lingurite cu zahar,coaja de portocala rasa,vanilie,faina cat cuprinde,rahat -pentru umplutura,zahar farin vanilat – pentru finisare

  • Dietele de post

    Alimentatia din timpul postului trebuie adaptata metabolismului personal, in functie de mediul de viata si factorii de stres inconjuratori. Se recomanda chiar cunsultarea unui medic nutritionist. Postul poate fi un prilej nu doar de purificare spirituala ci si de detoxifiere a organismului.

  • Ghiveci de post

    Ingrediente- 1/2 kg fasole verde;- 1 ardei gras;- 1 cartof;- 1 conopida mica;- 2 fire de praz;- 2 morcovi;- 1 lingurita pasta dulce de ardei.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii