Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Kiss Kurtos

Joi, 13 Decembrie 2007
Kiss KurtosCozonacul sasesc cu aroma de scortisoara, vanilie si cacao poate fi preparat si se tine in casa. Nu este simplu de facut, dar efortul merita cu siguranta.

Ingrediente:

1 kg faina (eu pun 1/2 faina alba si 1/2 faina retes), 
unt de marimea unei nuci,
un praf de sare,
coaja de la o lamaie,
4 galbenusuri,
2 pachete de zahar vanilat,
2 pahare de zahar,
1 buc de drojdie proaspata,
lapte,
2 pahare de ulei,
nuca macinata,
coceni de porumb.

Acestea fiind pregatite sa ne apucam de treaba:
   
Kiss Kurtos Pasul 1: Punem faina intr-un vas mai adanc si facem o gaura in mijlocul ei. Intre timp am pus intr-un ibric laptele la incalzit, luam un pic de lapte caldut, desfacem drojdia, adaugam praful de sare, zaharul vanilat si punem toate acestea in golul de faina format. Amestecam bine cu faina si obtinem un aluat pe care il lasam sa se dospeasca.
    
Pasul 2: Dupa ce aluatul creste, adaugam galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si inca un pic de lapte cald, pana obtinem o coca mai moale; apoi framantam, dar inainte de a termina de framantat adaugam  si cele 2 pahare de ulei dupa  care mai framantam un pic si iar il lasam la dospit.
    
Pasul 3: Dupa ce aluatul a crescut, il punem pe masa incepem a taia din el fasii groase cam de un deget si jumatate. Aceste bucati le rulam pe cocenii de porumb pe care inainte i-am uns cu ulei si le lasam rulate aproximativ 15 minute. Dupa ce au trecut cele 15 minute,ungem cu ulei aluatul rulat pe cocean si il tavalim prin nuca macinata amestecata cu zahar. Si am mai facut un pas...
 
Pasul 4: In loc de ulei la uns aluatul rulat mai putem folosi lapte amestecat cu zahar si apoi dat prin nuca (ii da o aroma aparte).
 
Pasul 5: Se mai pot tavali si prin nuca de cocos amestecat cu zahar, dupa care le asezam in tava unsa cu ulei si le bagam la cuptor.

Cand sunt coapte le scoatem si extragem betele din coceni punand kurtosul pe un prosop, il  acoperim cu un altul si mai punem deasupra o folie transparenta de bucatarie si dupa aceea iar un prosop. Le lasam asa pana  se racesc .

Doar 5 pasi usori pentru un Kurtos delicios. Pofta buna!


Prietena voastra Marin Maria va doreste un Craciun delicios!
Mesaje (1) »
...
scris de L&L, March 20, 2009

Ma bucur ca a fost pe plac reteta mea de colacei Unguresti (nu sasesti dupa cum a-ti specificat dumneavoastra) ,dar nu imi place sa mi se ia pozele ce imi apartin de drept. Va rog , pe cale amiabiabila sa stergeti pozele de Kiss Kurtos , caci nu va apartin. Nu am nimic impotriva sa copiati textul retetei caci de aceea am postat reteta dar nu mi se pare corect sa imprumutati si pozele . Cu respect Leila.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii