Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Rulada cu mac

Miercuri, 12 Decembrie 2007
Rulada cu macIngrediente:

     3/4 cana apa calda
     1 pachet drojdie uscata
     3 galbenusuri de ou
     2 linguri de rom
    1/2 lingurita extract de vanilie
    1/4 cana unt nesarat, moale
     1/2 lingurita sare
     1/4 cana zaharpudra
     2 1/2 cani faina
     1 ou, batut cu 1 lingurita apa
     350g mac
     2 lingurite de coaja de portocala zaharisita, tocata fin
     1/4 cana stafide fara samburi

Mod de preparare:

Se prepara mai intai aluatul. Se dizolva drojdia in apa si se lasa pana cand incepe sa faca bule, cam 10 minute. Se amesteca galbenusurile de ou, romul, vanilia, untul si sarea intr-un castron mare.

Se adauga drojdia, apoi zaharul si suficienta faina pentru a obtine un aluat suficient de ferm. Se framanta acest aluat pe o suprafata data cu faina, pana cand devine neted si elastic (cam 10 minute).

Se pune intr-un castron uns cu grasime, se acopera si se lasa la crescut pana cand isi dubleaza volumul (cam 1 ora).
Intre timp, se prepara umplutura amestecand semintele de mac cu coaja de portocala si cu stafide.

Cand aluatul a terminat de crescut, se intinde cu un sucitor pana se obtine un dreptunghi de aproximativ 40 x 25 cm. Se intinde umplutura pe intreaga suprafata a aluatului, pana la 2 cm de fiecare margine.

Se ruleaza aluatul, avand grija sa se inchida bine toate marginile.

Se pune rulada intr-o tava acoperita cu hartie de copt bine unsa. Se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, cam 30-45 minute.

Se unge cu ou batut. Se coace in cuptorul pre-incalzit, la 160 grade C pana devine aurie, cam 35-40 de minute.

Se transfera pe un cadru metalic si se lasa sa se raceasca inainte de a se taia.



Prietena voastra, Marin Maria , va doreste un Craciun delicios!
Te-ar putea interesa:
  • Rulada surpriza

    Timp de pregatire:20 minuteTimp de gatire:30 minute

  • Rulada din piept de pui cu masline

    Ingrediente:1 piept mare de pui (cca 1 kg); 350 g masline; 150 g cascaval ras; 200 g ciuperci;

  • Rulada de carne tocata

    Ai nevoie de: 1 kg de carne macra, 150 de g slanina, 2 cepe, miez de paine, 1 ou crud, 4 oua fierte, sare, piper, verdeata tocata si salata verde.

  • Rulada din biscuiti Noapte si Zi

    Ingrediente250 g biscuiti pisati(dati la robot),200g unt,200 g crema tartinabila de ciocolata,esenta de rom,150 g miez de nuca maruntitCrema:un plic de praf de budinca cu gust de cocos,350 ml lapte,5 linguri de zahar,50 g untGlazura:100 g ciocolata neagra de menaj,20 g untOrnat:100 g nuca de cocos deshidratata

  • Zilele Covasnei vor fi sarbatorite cu o rulada de inghetata lunga de 111 metri

    Localnicii din statiunea Covasna vor sa pregateasca, in cadrul Zilelor Orasului din acest an, o rulada de inghetata cu o lungime de 111 metri, cu zece metri mai mult fata de cea de anul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii