Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Prajitura cu caise si migdale

Marti, 13 Mai 2008

Prajitura cu caise si migdaleAfara e din ce in ce mai cald, iar tie iti e gandul numai la mancaruri usoare, care sa fie si gustoase, si potrivite pentru aceasta perioada. Cand vine vorba de un desert, ce ai gusta? Eu m-am gandit la o prajitura cu fructe, si anume caise si migdale.

De ce avem nevoie?

- 500 g de faina, 250 ml lapte, 2 oua, 80 g zahar, 100 g de unt moale, un pachet de drojdie uscata, un kg de caise decojite, 50 g migdale taiate in bucati mari, 3 linguri de gem de caise.


Cum pregatim?


Drojdia se amesteca cu o parte din lapte, cu o lingura de zahar si cu 3 linguri faina. Aceasta compozitie se lasa la dospit. Se pune apoi restul de lapte, untul moale, faina si zaharul. Se lasa iarasi la dospit, dupa care se intinde compozitia in tava care a fost unsa cu ulei si pudrata cu faina.

Se aseaza deasupra caisele si se coace la foc potrivit timp de 45 - 50 de minute. Prajitura calda se unge cu gem si se presara cu migdale. Se lasa sa se raceasca foarte bine in tava inainte de a fi taiata. 


Pofta buna!

 

Te-ar putea interesa:
  • Prajitura cu mousse de pralin si caise

    Ingrediente250 g caise din compot 250 g frisca lichida90 g zahar7 g gelatina

  • Pandispan cu caise

    Ingrediente

    4 oua1 cana de zahar1/2 cana ulei5 lg faina1/2 plic praf de copt20 caise20 g unt70 g biscuiti simpli

  • Pateuri cu caise

    Se iau 2 cani faina, 1 lingurita sare, 250g crema de branza, 200g unt, 1 lingura lapte, 1 lingura otet alb, 350g caise uscate, 2 cani apa, 1 1/2 cana zahar tos, 3/4 cana zahar pudra, 1 lingura apa.

  • Inghetata de caise

    Cu fructe, ciocolata sau vanilie, inghetata reprezinta o adevarata bucurie in sezonul cald. Iubita de toata lumea, indragita mai ales de catre cei mici, inghetata pare de nelipsit din orice frigider.

  • Galuste cu visine si caise

    Ingrediente

    20 visine5 caise1 kg cartofi200 g faina1 ou1 praf de sare100 g pesmet100 g zahar1 plic zahar vanilat2 lingurite scortisoara3 linguri ulei

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii