Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Pateuri cu caise

Luni, 04 Februarie 2008
Pateuri cu caiseSe iau 2 cani faina, 1 lingurita sare, 250g crema de branza, 200g unt, 1 lingura lapte, 1 lingura otet alb, 350g caise uscate, 2 cani apa, 1 1/2 cana zahar tos, 3/4 cana zahar pudra, 1 lingura apa.


Se amesteca faina si sarea cu crema de branza si untul intr-un castron mare. Se adauga apoi laptele si otetul. Se amesteca cu mainile pana ce se obtine un aluat omogen.

Se imparte in 4 portii, se modeleaza fiecare portie sub forma unei bile si se da la frigider 2 ore.Se amesteca caisele cu apa si zahar intr-o oala, la foc mediu.

Se da usor in clocot, apoi se ia de pe foc si se lasa caisele sa se raceasca in apa. Se scurg si se usuca cu prosoape de hartie. Se incalzeste cuptorul la 400 C, se captuseste o tava de copt cu hartie pergament.

Se pune una dintre bilele de aluat pe masa de bucatarie presarata cu faina si se intinde sub forma unei foi. Se indreapta marginile ca sa se obtina un rectangul mare, care se taie in mai multe patrate mai mici (latura de 5 cm).

Pe fiecare dintre ele se asaza o caisa, in centru. Se iau colturile patratului de aluat si se impaturesc peste caisa; colturile se apasa cu degetele ca sa se fixeze. Se repeta operatia pana se termina aluatul si caisele.

Se dau apoi la cuptor timp de 15-20 de minute, pana se rumenesc putin deasupra (dedesubt vor fi rumenite mult mai tare, asa ca trebuie scoase ca sa nu se arda). Se lasa sa se raceasca putin si se face glazura.

Se amesteca 1 lingura apa cu zaharul pudra si se amesteca bine. Se ung pateurile cu o pensula de bucatarie.


Marin Maria
Te-ar putea interesa:
  • Pateuri

    Pentru a ne servi prietenii cu ceva bun, facut in casa, intr-o dupa-amiaza inca rece de iarna, ar da bine niste pateuri calde, al caror miros sa se simta inca de pe holul de la intrarea in casa. Daca nu ai facut pana acum niciodata singura asemenea foietaje, vei vedea in cele ce urmeaza cat de simplu si rapid se pot face. Iata reteta:

  • Inghetata de caise

    Cu fructe, ciocolata sau vanilie, inghetata reprezinta o adevarata bucurie in sezonul cald. Iubita de toata lumea, indragita mai ales de catre cei mici, inghetata pare de nelipsit din orice frigider.

  • Pandispan cu caise

    Ingrediente

    4 oua1 cana de zahar1/2 cana ulei5 lg faina1/2 plic praf de copt20 caise20 g unt70 g biscuiti simpli

  • Prajitura cu caise si migdale

    Afara e din ce in ce mai cald, iar tie iti e gandul numai la mancaruri usoare, care sa fie si gustoase, si potrivite pentru aceasta perioada. Cand vine vorba de un desert, ce ai gusta? Eu m-am gandit la o prajitura cu fructe, si anume caise si migdale.

  • Galuste cu visine si caise

    Ingrediente

    20 visine5 caise1 kg cartofi200 g faina1 ou1 praf de sare100 g pesmet100 g zahar1 plic zahar vanilat2 lingurite scortisoara3 linguri ulei

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii