Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Pateuri

Luni, 21 Februarie 2011
PateuriPentru a ne servi prietenii cu ceva bun, facut in casa, intr-o dupa-amiaza inca rece de iarna, ar da bine niste pateuri calde, al caror miros sa se simta inca de pe holul de la intrarea in casa. Daca nu ai facut pana acum niciodata singura asemenea foietaje, vei vedea in cele ce urmeaza cat de simplu si rapid se pot face. Iata reteta:

Coca:


50 g drojdie;
½ kg faina;
200 ml ulei;
200 ml lapte;
sare.

Prima grija este ca toate ingredientele sa fie scoase pe masa de lucru cu cel putin ½ de ora inainte, pentru a capata aproximativ aceeasi temperatura.

Drojdia de bere se freaca intr-o cana cu lingurita de sare, pana se inmoaie.

Se rastoarna intr-un vas mai mare in care se va prepara coca. Peste drojdie se adauga uleiul si laptele, apoi, adaugand treptat, faina. Se framanta putin si se imparte in 4. Se vor intinde 4 foi de aproximativ 1 cm grosime, care se vor unge cu umplutura, se vor rula, se vor taia in 8-9 bucati si se vor introduce la cuptor. Pentru un aspect frumos, inainte de aceasta se vor unge cu galbenus de ou batut, peste care se va presara la alegere: mac, chimen, susan sau cascaval ras.

Se aseaza in tava neunsa si se coc la foc tare in cuptor bine incins in prealabil.

Pentru a avea o varietate mai mare de pateuri, care sa acopere cat mai multe gusturi, umpluturile pot fi urmatoarele;

Pateuri cu branza sarata:

300-400 g branza telemea amestecata cu 2-3 oua;

Pateuri cu carne:


300-400 g carne tocata mai marunt (adica data de doua ori prin masina), se caleste impreuna cu o ceapa tocata fin in putin ulei, bine incins, intr-o tigaie. Se condimenteaza cu sare, piper (la alegere cimbru, oregano sau busuioc) si se scoate sa se raceasca putin, avand grija sa fie bine scursa grasimea care se lasa in tigaie. Cand s-a racit, se adaua un ou si se foloseste ca umplutura.

Pateuri cu ciuperci:

Continutul unei conserve de ciuperci feliate, se va spala bine, se va scurge de apa si se va toca marunt. Se va combina cu o ceapa taiata marunt si se vor cali impreuna in putin unt, adaugandu-se sare, piper si putin patrunjel tocat.

Pateuri cu branza dulce si stafide:

300 g branza dulce, 100 g branza telemea nu foarte sarata, 3-4 linguri de zahar, un pliculet de zahar vanilat, 2 oua, stafide. Toate acestea se vor amesteca si vor constitui umplutura unui alt soi de pateuri.


Te-ar putea interesa:
  • Pateuri cu caise

    Se iau 2 cani faina, 1 lingurita sare, 250g crema de branza, 200g unt, 1 lingura lapte, 1 lingura otet alb, 350g caise uscate, 2 cani apa, 1 1/2 cana zahar tos, 3/4 cana zahar pudra, 1 lingura apa.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii