|
Luni, 21 Februarie 2011 |
Pentru a ne servi prietenii cu ceva bun, facut in casa, intr-o dupa-amiaza inca rece de iarna, ar da bine niste pateuri calde, al caror miros sa se simta inca de pe holul de la intrarea in casa. Daca nu ai facut pana acum niciodata singura asemenea foietaje, vei vedea in cele ce urmeaza cat de simplu si rapid se pot face. Iata reteta:
Coca:
50 g drojdie; ½ kg faina; 200 ml ulei; 200 ml lapte; sare.
Prima grija este ca toate ingredientele sa fie scoase pe masa de lucru cu cel putin ½ de ora inainte, pentru a capata aproximativ aceeasi temperatura.
Drojdia de bere se freaca intr-o cana cu lingurita de sare, pana se inmoaie.
Se rastoarna intr-un vas mai mare in care se va prepara coca. Peste drojdie se adauga uleiul si laptele, apoi, adaugand treptat, faina. Se framanta putin si se imparte in 4. Se vor intinde 4 foi de aproximativ 1 cm grosime, care se vor unge cu umplutura, se vor rula, se vor taia in 8-9 bucati si se vor introduce la cuptor. Pentru un aspect frumos, inainte de aceasta se vor unge cu galbenus de ou batut, peste care se va presara la alegere: mac, chimen, susan sau cascaval ras.
Se aseaza in tava neunsa si se coc la foc tare in cuptor bine incins in prealabil.
Pentru a avea o varietate mai mare de pateuri, care sa acopere cat mai multe gusturi, umpluturile pot fi urmatoarele;
Pateuri cu branza sarata:
300-400 g branza telemea amestecata cu 2-3 oua;
Pateuri cu carne:
300-400 g carne tocata mai marunt (adica data de doua ori prin masina), se caleste impreuna cu o ceapa tocata fin in putin ulei, bine incins, intr-o tigaie. Se condimenteaza cu sare, piper (la alegere cimbru, oregano sau busuioc) si se scoate sa se raceasca putin, avand grija sa fie bine scursa grasimea care se lasa in tigaie. Cand s-a racit, se adaua un ou si se foloseste ca umplutura.
Pateuri cu ciuperci:
Continutul unei conserve de ciuperci feliate, se va spala bine, se va scurge de apa si se va toca marunt. Se va combina cu o ceapa taiata marunt si se vor cali impreuna in putin unt, adaugandu-se sare, piper si putin patrunjel tocat.
Pateuri cu branza dulce si stafide:
300 g branza dulce, 100 g branza telemea nu foarte sarata, 3-4 linguri de zahar, un pliculet de zahar vanilat, 2 oua, stafide. Toate acestea se vor amesteca si vor constitui umplutura unui alt soi de pateuri.
Te-ar putea interesa: Pateuri cu caiseSe iau 2 cani faina, 1 lingurita sare, 250g crema de branza, 200g unt, 1 lingura lapte, 1 lingura otet alb, 350g caise uscate, 2 cani apa, 1 1/2 cana zahar tos, 3/4 cana zahar pudra, 1 lingura apa.
|
|
|
|
|
|
|
Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival Vrei sa afli cum poti avea un suflet fericit intr-un corp sanatos? Vrei sa inveti ce schimbari trebuie sa faci in viata ta pentru a stabili echilibrul intre trup, minte si spirit? Vrei sa descoperi tehnici noi pentru a fi mai relaxat? Vrei sa gasesti instrumente care te vor ajuta sa ai o noua abordare in relatii si cariera pentru a avea succes?
-
Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
Cu toamna in par Vrei o schimbare de look pentru un nou anotimp? Vrei sa primesti toamna cu bratele deschise si cu un chip schimbat? Incepe cu parul - o tunsoare potrivita, care sa iti puna in evidenta trasaturile si frumusetea este primul pas in imbunatatirea look-ului.
-
Cu toamna in par
Make-up trends pentru sezonul rece Privirile ucigatoare, in cel mai bun si figurat sens al cuvantului, sunt la putere in acest sezon, in materie de make-up. Pornind de la culoare si ajungand pana la schimbarea formei sprancenelor, totul in acest sezon graviteaza in jurul machiajului ochilor.
-
Make-up trends pentru sezonul rece
Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei Intre 27 si 29 septembrie Targul Ghidul Miresei, organizat in Centrul
Expozitional Romexpo, aniverseaza cea de a X-a editie. Organizatorii au
pregatit viitorilor miri un nou numar al revistei Ghidul Miresei si
premii de peste 10.000 de euro: o nunta completa, o luna de miere,
rochii de mireasa, accesorii, sedinte foto, muzica pentru nunta,
bijuterii si accesorii.
-
Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
Umbrele...de toamna Toamna se apropie si vremea capricioasa incepe sa puna stapanire pe tara noastra. In afara
de jachete, pulovere si pantaloni trebuie neaparat sa-ti accesorizezi tinuta cu noile...umbrele,
atat de necesare intr-o toamna ploioasa.
-
Umbrele...de toamna
Cum sa ai buze frumoase Cine nu isi doreste buze senzuale, moi, delicate si perfect conturate? Aceasta toamna sta, in ceea ce priveste nuantele buzelor, sub semnul culorii si pasiunii. Astfel, pe scena se vor prezenta culori dintre cele mai senzuale si incitante, puternice si pline de feminitate. Make-up artistii anunta o toamna colorata si sexy, iar stilul "total make up" revine in forta, scotand astfel in evidenta intregul chip, fara a pune accent pe o singura parte a acestuia.
-
Cum sa ai buze frumoase
Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna Vesta confortabila este una dintre elementele esentiale ale garderobei
de iarna. Cand o porti peste o rochie draguta cu imprimeuri, o pereche
de blugi sau un pulovar, aceasta adauga un element textural cool
oricarei tinute fara a o ingreuna.
-
Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
|
|
|
|
|
|
|
|