Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ravioli de casa

Vineri, 07 Septembrie 2007
Ravioli de casaTimp de pregatire: 80 minute
Timp de gatire: 15 minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

Pentru aluat

    * 4 oua
    * 400 g faina
    * un varf de sare

Pentru umplutura

    * 50 g miez de nuca
    * 50 g jambon
    * 40 g cascaval
    * doua linguri de ulei de masline
    * parmezan
    * sare si piper


Mod de preparare:

Spargeti ouale in faina. Framantati puternic cu palma mainii timp de 15 minute. Formati o sfera din aluat si lasati-o timp de 1 ora pe o suprafata de lemn pe care este presarata faina, acoperind aluatul cu un prosop curat. Amestecati nucile, jambonul si cascavalul, dupa care adaugati uleiul, parmezanul, sare si piperul. Veti obtine o pasta moale. Impartiti aluatul in 4 bucati, luati cate una pe rand si intindeti-o cu facaletul. Decupati din foaia respectiva fasii de 35 cm lungine si 7 cm latime. Puneti gramajoare de umplutura in centrul acestor fasii, la fiecare 3,5 cm si la 1,5 cm de margini. Puneti aluatul ramas liber in fasii peste cel cu umplutura, apasati rapid cu degetele, apoi terminati cu ruleta zimtata. Pastele se vor fierbe timp de 5-6 minute in apa clocotita, in care adaugati o lingura de ulei de masline. Pastele se servesc calde, alaturi de sosul preferat si parmezan ras.

Secret: Retineti intotdeauna numarul de aur al pastelor pentru 1 persoana: 1 10 100 1000. Adica 1 persoană, 10 g de sare, 100 g de paste, 1000 ml de apă (1 litru). Pornind de la aceste cantitati, calculati ingredientele pentru numarul de persoane dorit.


Daca doriti mai multe informatii legate de gastronomie intrati pe forumul nostru.

Te-ar putea interesa:
  • Ciocolata de casa

    Ingrediente250 g unt nesarat50 ml apa250 g zahar100 g alune de padure150 g lapte praf50 g cacao

  • Si casa si masa sa iti fie sarbatoare!

    Pune pe masa de Craciun cele mai gustoase specialitati traditionale si fii o bucatareasa exceptionala pentru toti cei dragi. Deschide usa caminului tau si intinde pe masa toate bunatatile - ciorbita aburind, sarmalute apetisante, fripturica bine rumenita sau piftie jucausa, caltabos proaspat si rulada de porc, dar si cozonac pufos si tort delicios.

  • Retete de Craciun - Mititei de casa

    De sarbatori vei fi asaltat de musafiri dragi, cu care vei petrece clipe deosebite. Iar amintirile vor fi cu atat mai placute cu cat discutiile se vor face in jurul unei mese imbelsugate, de pe care nu ar trebui sa lipseasca mititeii facuti in casa.

Mesaje (1) »
...
scris de vizitator, February 04, 2008

:D :) ;)

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii